Inhoud blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lekker eten...
    Familierecepten
    18-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Lekkerste stoofvlees ooit: so simpel als wat :)

      Stoofvlees  met mosterd

    500 gram stoofvlees
    1 rode ajuin, 1 sjalot, 1 groot lookpuntje
    1 boterham  met mosterd  opgesmeerd.
    1 blokje vleesbouillon
    1 fles guinness bier(bruin bier)
    een half klontje suiker of één eetlepel honing
    Tijm, laurier
    cayennepeper, zout en stoofvleeskruiden.
    Boter om het vlees te bakken en d e uitjes te stoven.

    Kruid de stukjes stoofvlees met de stoofvleeskruiden voor je ze aanbakt. Laat tien minuten staan.Doe een beetje boter in je pan en laat de pan goed heet worden.
    De stukjes stoofvlees langs alle kanten bruinen en dan de ajuin en sjalot in doen. Stoven. Maake je boterham met mosterd klaar. Als alles langs alle kanten gebakken is doe je er de look bij. Blus het stoofvlees met de fles bier. Eventueel wat water bijdoen totdat het vlees juist onderstaat.

    Leg er de boterham in, het vleesblokje, de laurier en de tijm. Kruid met zout, peper en nog wat stoofvleeskruiden. Laat op een laag vuurtje 2 a 3 uur stoven. Van tijd tot tijd eens roeren en zien of er nog vocht genoeg in zit. Bij kruiden indien nodig.

    Smakelijk!

    18-08-2015 om 23:26 geschreven door AM80  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 17/08-23/08 2015
  • 29/06-05/07 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs