500 gram stoofvlees
1 rode ajuin, 1 sjalot, 1 groot lookpuntje
1 boterham met mosterd opgesmeerd.
1 blokje vleesbouillon
1 fles guinness bier(bruin bier)
een half klontje suiker of één eetlepel honing
Tijm, laurier
cayennepeper, zout en stoofvleeskruiden.
Boter om het vlees te bakken en d e uitjes te stoven.
Kruid de stukjes
stoofvlees met de stoofvleeskruiden voor je ze aanbakt. Laat tien minuten
staan.Doe een beetje boter in je pan en laat de pan goed heet worden.
De stukjes stoofvlees langs alle kanten bruinen en dan de ajuin en sjalot in
doen. Stoven. Maake je boterham met mosterd klaar. Als alles langs alle kanten
gebakken is doe je er de look bij. Blus het stoofvlees met de fles bier.
Eventueel wat water bijdoen totdat het vlees juist onderstaat.
Leg er de boterham in,
het vleesblokje, de laurier en de tijm. Kruid met zout, peper en nog wat
stoofvleeskruiden. Laat op een laag vuurtje 2 a 3 uur stoven. Van tijd tot tijd
eens roeren en zien of er nog vocht genoeg in zit. Bij kruiden indien nodig.