Inhoud blog
  • Meer dan kebap
  • Diamonds are a girl best friend
  • Vira Bismillah
  • En morgen zijn we weg...
    Zoeken in blog

    Vormingplus Limburg in Istanbul

    26-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Dirk Vermeiren kwam zo'n 9 jaar geleden naar Istanbul om er aanvankelijk enkele maanden te blijven om Turks te leren.  Enkele maanden werden ondertussen negen jaar.  Nu werkt Dirk voor de vrt en voor Knack als correspondent en freelancer.  Hij neemt ons op sleeptouw in zijn woonplaats.  We verkennen de wijk Beyoglu, waar Dirk woont.  Aanvankelijk was dit de wijk waar de Europeanen, de joden, Armenïers en Grieken zich vestigden.  Je vindt er vandaag ook bijna geen moskeeën, wel heel wat kerkjes.  Maar vooral is deze wijk een van de hipste buurten van Istanbul.  Het voelt er ook heel Europees aan.  Je ziet er bijna geen hoofddoeken, wel mooie, jonge vrouwen en mannen gekleed volgens de laatste mode.  Ook dat is Istanbul.  Een stad van tegenstellingen.  Maar dat maakt het natuurlijk net zo boeiend. 
    Ook ons reisgroepje is heel divers: jongere en minder jongere, sportieve en minder sportieve mensen, maar allemaal heel blij dat we hier in Istanbul zijn.  

    26-05-2010 om 17:32 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan kebap
    De Turkse keuken is bij ons niet zo gekend.  Natuurlijk kan je je de döner kebap niet meer wegdenken uit het Belgische straatbeeld, maar dan hebben we het ook wel gehad.  Jammer, want de Turkse keuken zou tot de derde beste keuken ter wereld uitgeroepen zijn.  Redenen genoeg dus om ons in Istanbul hierin te verdiepen.  Met veel plezier van onze hele groep.  We bezoeken 's middags het restaurant Ciya.  De eigenaar heeft zich verdiep in de Ottomaanse keuken.  Hij gaat nog steeds op zoek naar vergeten recepten en speciale kruiden.  We krijgen een staalkaart van wat waarschijnlijk nog maar een stukje is van de menukaart.  Verschillende meze's of kleine voorgerechtjes worden opgediend, gevolgd door  verschillende soorten kebabs of vleessoorten.  Het zoete dessert maakt het helemaal af.  Later volgen we een gids van het Culinary Institute door de kruidenbazaar en de visbazaar.  De meest exotische dingen krijgen we te zien, en we proeven op straat enkele typische Turkse specialiteiten.   Een heerlijke dag!   

    26-05-2010 om 17:16 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 19/04-25/04 2010

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs