marokko ontdekken
Inhoud blog
  • Meer foto's
  • Wat mag U verwachten
  • Tijdens uw verblijf
  • Keuken
  • Klimaat
  • olijfbomen
  • traditionele olijfpers
  • concept
  • Wat bieden wij aan
  • Marokko

    Zoeken in blog



    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    zita1
    www.bloggen.be/zita1


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Links
  • meer foto's
  • Taroudant
  • Marokko
  • het weer nu in marokko ?

  • Inhoud blog
  • Meer foto's
  • Wat mag U verwachten
  • Tijdens uw verblijf
  • Keuken
  • Klimaat

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ontdek marokko
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer foto's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    12-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mag U verwachten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gastvriendelijk verblijf Wij halen en brengen u van en naar de luchthaven twee uitstappen tijdens u verblijf


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdens uw verblijf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maakt u gratis kennis met de typische marokkaanse cultuur Marokkaanse thee Marokkaanse zoetigheden(ichebakia gazelle's) Henna handbeschilderingen Berbers modeshow Kortom een dansavond met herinneringen die u nog lang zullen bijblijven.


    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Marokkaanse keuken wordt als een van de meest gevarieerde keukens ter wereld beschouwd. De reden hiervoor is een eeuwenlange interactie van Marokko met de buitenwereld. De keuken is een mengeling van invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden-Oosterse, mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse Keukens. Al deze smaken hebben in meer of mindere mate bijgedragen aan de diversiteit van de Marokkaanse keuken. Daarnaast werd deze verder verfijnd door de koks in de koninklijke keukens in de Marokkaanse koningssteden. Kruiden worden op grote schaal in het Marokkaanse eten gebruikt. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Kip is het meest gegeten vlees in Marokko. Het meest gegeten rode vlees is rundvlees, ook al wordt de voorkeur gegeven aan lamsvlees, dat echter relatief duur is. Couscous is de bekendste Marokkaanse maaltijd en wordt traditioneel met de hele familie genuttigd na het vrijdagse moskeebezoek. Andere belangrijke gerechten zijn tajine, pastila (Hartige taart met kip) en harira (Vleessoep). Het laatste wordt met name tijdens de ramadan gegeten. De populairste drank is groene thee met munt. De lokale Berberse keuken is vergelijkbaar met de rest van de Marokkaanse keuken, maar heeft veel minder externe invloeden.


    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het klimaat verschilt per streek. Over het algemeen heerst er een mediterraan klimaat. Het Atlasgebergte zorgt er voor dat aan de loefzijde van het gebergte veel stuwingsregen voorkomt. Hierdoor ontstaan vruchtbare gebieden die gebruikt kunnen worden voor de akkerbouw en de veeteelt. Het tegenovergestelde geldt voor de lijzijde, die zorg draagt voor een regenschaduw in het oosten en zuidoosten.


    06-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.olijfbomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben een eigen boerderij met ongeveer twintig hectaren olijfbomen, waar we zelf olijfolie persen. Ook de dorpelingen komen hier hun eigen olijven persen en helpen op de plantage. Op het einde van de olijfoogst wordt er op de boerderij een feestmaal gemaakt voor iedereen die geholpen heeft met het oogsten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.traditionele olijfpers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen het plukken van olijven en het vervolgens persen tot olijfolie..


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.concept
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het reisconcept dat ik voorstel heeft niet als bedoeling Marokko als standaard toerist te ontdekken, maar juist als participant in de Marokkaanse cultuur. Met andere woorden het leven en het wonen tussen de Marokkaanse autochtone bevolking. Je eet en drinkt net als en met hun en wordt toch Nederlandstalig begeleid en gegidst. De manier van leven op het platteland en in de bergen staat centraal in deze reis. Zoals het malen van graan, het bakken van brood op steen.


    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat bieden wij aan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokko
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!


    Archief per week
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs