Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum. Laat leuke tips achter en wie weet kun je hier zelf een goede tip vinden om later te gebruiken.
Into the mountains
21-09-2011
Reizen
Beste backpackers
Iedereen 'ongeacht welke leeftijd' heeft al eens de gedachten gehad : "Ik wil naar het buitenland." Wel dit hebben wij al vaak gehad en hier willen we iets aan doen. Sommige mensen plannen hun reis tot in de puntjes en anderen willen spontaan vertrekken en zien wel waar ze belanden.
Welke ervaringen hebben jullie? Willen jullie deze delen? Laat dan zeker iets achter want met jullie ervaringen helpen jullie alle anderen, ervaren en beginnende backpackers. Wij zorgen ervoor dat jullie ervaringen op deze blog te lezen zijn. Iedereen kan helpen, ook als jullie vragen hebben en andere leuke tips. Laat het weten is de boodschap!
Dag 4 : Refuge de l'Etang d'Araing -> Cabane de l'Arech Via de Serre d'Araing (2221m), de Mines de Bentaillou (1870m), Eylie d'En Haut (990m) en de Col de l'Arech (1802m)
Dag 5 : Cabane de l'Arech -> Pla de la Lau Via het Plateau de Grauillès (1081m), Cabane de Besset (1494m), Clot du Lac (1882m) en Cabane du Trapech du Milieu (1540m)
Dag 8 : Cabane d'Aula -> Saint-Lizier-d'Ustou Via Etang d'Arreau (1886m), de Col de Pause (1527m), Couflens (702m), Rouze (930m) en de Col de la Serre du Cot (1546m)
Dag 9 : Saint-Lizier-d'Ustou -> Aulus-les-Bains Via de Col de Fitté (1387m), de Col d'Escots (1618m), Etang de Guzet (1459m) en de Passerelle d'Ars (1485m)
Dag 12 : Goulier -> Siguer Via de Col de Risoul (1330m), de Col de l'Esquérus (1467m), de Col de Grail (1485m), de Col de Lercoul (1549m) en het gehucht Lercoul (1120m)
Dag 14 : Refuge de Clarans -> Refuge du Rulhe Via de Jasse d'Artaran (1695m), het Plateau de Beille (1817m), de Col de la Didorte (2093m), de Col de Beil (2247m) en de Col de Terre Nègre (2304m)
Zo, dit is hoe de route er ongeveer uitziet met zijn details. Je ziet moeilijke stukken en iets makkelijkere. Je kan deze route op 15 dagen tijd volbrengen maar dat hoeft niet. Ik wil deze route doen maar er langer over doen om het te volbrengen. Zo kan ik de moeilijkere stukken verdelen over twee dagen. Tijd die ik heb : 22 dagen
Nu ik al deze gegevens heb kan het plannen verder beginnen.
Ik lig er al enkele dagen van wakker. Welke route zou ik nemen, hoe geraak ik er, hoe wat hoe wat ... Al die vragen en nog geen antwoord.
Maar vandaag is het 'de dag van de route'. Ik heb heel wat verschillende mogelijkheden opgezocht en ik moest uiteindelijk afstappen van de eerste route. Die heel spontaan was ontstaan, want zo ben ik. ;) Deze route lag in de bergen van Andorra maar na heel wat zoeken wist ik dat dit niet de juiste route zou zijn. Want in de maand oktober is er al sneeuwval in deze regio, wat de trektocht al heel wat moeilijker maakt.
Het is al laat op het seizoen, het weer verandert. Herfstweer! Maar ik wil het onderwerp, de Pyreneeën, behouden en ik ben vastberaden. En gaat dit niet in Andorra dan zijn er nog andere keuzes. Zo kwam ik op het verslag van een solo backpacker, hij gaf in zijn verslag zijn route. Al snel begon ik te het lezen en ik was niet meer te stoppen.
In het volgende berichtje kan je een overzicht van de route lezen waarbij ik de onderdelen zal vermelden van punt A tot B.
* Laat geen afval achter in de bergen, maar neem het mee terug naar de bewoonde wereld * Maak geen kampvuur * Pluk geen bloemen of planten * Beschadig geen bomen of struiken
* Respecteer plaatselijke eigendommen * Blijf zoveel mogelijk op de paden * Maak geen onnodig lawaai en verstoor het dierenleven niet
* EHBO-setje waar al het noodzakelijk in zit * extra pleisters * pijnstillers * middel tegen hoofdpijn, koorts, griep, diarree * fluitje * Overlevingsdeken
Extra
* Paspoort * Geld en creditcard * Belangrijke telefoonnummers * GSM * fototoestel en extra betterijen * veters * notitieblok en pen * zaklamp * plastic zakken * GR 10-gids Ton Joosten
In sommige landen is wildkamperen verboden. Dit komt omdat sommigen onder ons heel wat achterlaten op de plaats waar ze hebben gekampeerd. Afval in de natuur achterlaten is echt verboden! We zijn natuurlijk niet allemaal zo maar we moeten met ons allen een steentje bijdragen aan de natuur en zorgen dat je de plek terug verlaat zonder enige sporen achter te laten. Zo lijkt het alsof hier niemand was.
Wat je zeker moet doen bij wildkamperen is een goede plaats zoeken waar je je tent kunt opzetten. Zorg ervoor dat je tent op voldoende afstand verwijdert is van de wandelroute, de openbare weg en de 'bewoonde wereld'. Plaats je tent niet op een plaats waar er makkelijk rotsen naar beneden kunnen vallen. Zorg dat je je tent niet plaats op een stuk grond waar het makkelijk overstroomt wanneer het waterpeil stijgt. Kijk goed rond of je geen sporen van dieren vindt zo weet je dat deze plaats niet of wel bezocht wordt door vee of andere wilde dieren. Buiten dit moet je er ook voor zorgen dat je tent niet op een meter verwijdert is van een afgrond. Verken de omgeving eerst goed voor je je tent besluit op te zetten.
Denk goed na en denk over alles.
Verdere goede info over de landen waar het verboden of toegelaten is kun je vinden bij de link.