Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het gastenboek.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Literaire blog
Een blog voor elke lezer, jong en oud!
03-11-2008
Nog een bezoek aan de boekenbeurs!
Hallo iedereen!
Zoals elk jaar heb ik gisteren de boekenbeurs samen met Tessa bezocht. Het was een lange dag (we zaten er al van 10 u 's morgens), maar zeker de moeite waard. Zoals altijd was er veel volk. En we hebben natuurlijk ook enkele schrijvers gezien, zoals Herman Brusselmans, Peter Verhelst enz. We hebben ook de twijfelachtige eer gehad om Piet Huysentruyt te zien Alleen waren we wel teleurgesteld toen we de Humo-stand niet vonden, en uiteindelijk bleek dat Humo dit jaar niet op de boekenbeurs stond. Jammer, aangezien we elk jaar uitkijken naar de filmpjes die je daar kunt bekijken.
Net zoals Evelyn ben ik ook zeer blij dat mijn boekbespreking van het boek "De laatste keer" van Kristien Hemmerechts af is. Dat is nu inderdaad echt eens een boek waar je je door moet "sleuren". Maar het is dus gelukt.
Ik heb me gisteren eens achter mijn boek voor de Inktaap (het schervengericht) gezet en ik zit inmiddels aan pagina 300. Als je erover nadenkt nog niet eens de helft Maar het leest inderdaad wel vlot. Hopelijk geraakt het snel uit, want er wachten nog twee boeken!
Vandaag bracht ik met mijn vriend een bezoekje aan de boekenbeurs, zoals jullie in vorig bericht konden lezen. Het was heel leerrijk, maar er was wel véél volk! In de namiddag kreeg ik de kans om Veerle Moureau van de uitgeverij Davidsfonds te interviewen. Na een tijdje bereikten we de stand van Davidsfonds. Alles had ik mee: notablok, pen, fototoestel, dictafoon, ... Maar de vragen voor het interview - waaraan ik toch minstens enkele uren gewerkt had - waren spoorloos verdwenen! In alle paniek belde ik mijn mama op. Zij vond gelukkig het afgeprinte dubbelexemplaar. Zo kon het interview toch plaats vinden. En Veerle Moureau, amai, zo'n toffe madam! Zelfs met zo'n druk werkschema, vond ze toch een halfuur de tijd om te antwoorden op mijn vragen. Verder zagen we ook nog Jan Van Rompaey, Ivan de Vadder, Jan Leyers, Jelle Cleymans en de zogenaamde "schrijver" Piet Huysentruyt. Al bij al was het dus een geslaagde dag!
Vrijdag 31 oktober gaat de boekenbeurs van start. Ikzelf zal aanwezig zijn op zaterdag 1 november. Ik ga daar Veerle Moureau van de uitgeverij Davidsfonds interviewen voor het vak seminaries. Spannend, spannend!
"Het schervengericht" lezen was wel een hele uitdaging voor mij! Nog nooit eerder las ik een boek van 1051 pagina's... Maar het boek leest wel vlotjes, dus dat komt goed!
Het is lekker herfstvakantie en ik moet toegeven dat ik al flink heb gelezen ! Ik heb bovendien deze middag mijn boekbespreking gemaakt over Kristien Hemmerechts "De laatste keer"... Man man man, misérie Ik weet niet wat jullie van K.Hemmerechts vinden, maar ik heb mij echt door dat boek moeten sleuren ! No more Hemmerechts for me zenne
Ondertussen schiet ik al redelijk op met het eerste boek van de inktaap ! Ik ben bezig in het "schervengericht" ... Ik heb mezelf verplicht om dagelijks 100 pagina's uit te lezen... Ik wil dat het boek uit is tegen de herfstvakantie ! Of ik zal slagen in mijn opzet, zal ik nog wel meedelen
De nieuwe editie van Inktaap is weer van start gegaan!
De Inktaap is een wedstrijd waarbij je jóuw favoriete boek kunt kiezen uit de titels die onlangs een 'grote' literaire prijs hebben gewonnen.
Voor de Inktaap 2009 zijn de winnaars van De Gouden Uil, De Gouden Uil Prijs van de Lezer, de Libris Literatuur Prijs en de AKO Literatuurprijs genomineerd. En dat zijn:
A.F.Th.: Het schervengericht (winnaar AKO Literatuurprijs) D. Hooijer: Sleur is een roofdier (winnaar Libris Literatuurprijs) Marc Reugebrink: Het grote uitstel (winnaar Gouden Uil)
Welk boek zal de Inktaap ontvangen...? Dat komen we op dinsdag 24 maart 2009 te weten! Zit je in een schooljury, dan kun je zelf bij de uitreiking van de Inktaap zijn! De slothappening met de prijsuitreiking vindt plaats in de Singel in Antwerpen. Op deze dag zijn er debatten, talkshows, ontmoetingen en interviews met de auteurs en vertegenwoordigers van de vakjurys van de literaire prijzen.
Je bent niet noodzakelijk een boekenverslinder, maar je kan wel eens wegzinken in een goed boek of ronduit genieten van een weekblad.
Je kan wegdromen bij een prachtig verhaal en misschien wel zin hebben om zelf wat te schrijven. Je ziet het wel zitten om leeservaringen uit te wisselen...
Herken je jezelf hier in? Dan ben je bij onze blog aan het juiste adres!