Importeren auto
Auto Import
Inhoud blog
  • Import Auto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Import Auto
    Auto importeren of hier in Nederland kopen?

    Een auto kopen is voor veel mensen een leuke, maar spannende gebeurtenis. Bovendien is het een proces waar veel bij komt kijken. Vooral als je weinig verstand hebt van auto’s, is het lastig om zeker te weten of je een goede keuze maakt. Daarom in dit artikel enkele handige tips waar je op kunt letten bij de koop van een auto.

    Tweedehands auto of nieuwe auto kopen - Waar op letten?

    De aankoop

    Om goede zaken te doen hoef je niet te wachten op het autosalon, maar in de salonperiode staan alle modellen in promotie. Skoda belooft kortingen tot 36 procent, Chevrolet (dat niet in Brussel staat) geeft ongeveer 2.000 euro ‘salonkorting’ en zo heeft elk merk wel zijn manieren om klanten te lokken. Opgelet: in sommige ‘kortingen’ wordt de overnamepremie voor je oude wagen al verrekend.

    Onderscheidend in locatie en prijs
    De aankoopkeuring van Diks.nl is zowel voor particulieren als voor (auto)bedrijven aan te vragen. Omdat een occasion een auto blijft, die al door een ander is gebruikt, kunnen er bij de aankoopkeuring (verborgen) gebreken ontdekt worden die de klant anders misschien zouden zijn ontgaan. Het voordeel van van Diks.nl ten opzichte van de aankoopkeuring van bijvoorbeeld de ANWB is dat de Diks aankoopkeuring plaats kan vinden aan huis, op een locatie naar keuze of bij een aangesloten garage in de buurt. Ook de prijs en de omvang van de Diks aankoopkeuring zijn zeer concurrerend. Bij Diks.nl kost de aankoopkeuring € 129,= , terwijl bij de ANWB de prijs voor een aankoopkeuring kan oplopen tot € 373,50.

    De belastingen

    Bij de aankoop betaal je uiteraard 21 procent btw, maar daar houden de belastingen niet op. Eenmalig betaal je voor de afgifte van de nummerplaat (30 euro) en de zogeheten belasting op inverkeerstelling (BIV). Die wordt sinds vorig jaar geind door de gewesten en is in Vlaanderen gebaseerd op de uitstoot van CO2 en fijn stof, het brandstoftype en de euronorm van de auto. In Brussel en Wallonie hangt de BIV af van het fiscaal vermogen.

    Je bent ook jaarlijks verkeersbelasting verschuldigd (op basis van de cilinderinhoud en de fiscale pk van de auto). Op deze website van de Vlaamse overheid kun je zelf berekenen hoeveel de BIV en de jaarlijkse verkeersbelasting bedragen.

    Inspectie aankoopkeuring
    Bij de aankoopkeuring worden de technische staat van onderhoud van het voertuig, de kilometerstand en het schadeverleden gecontroleerd. Ook wordt de motor grondig geïnspecteerd, wordt er nagegaan of het geen importauto betreft en worden de kentekenbewijzen gecontroleerd, zodat achteraf niet blijkt dat de klant met een gestolen auto rijdt. De verdere inspectie richt zich op onder andere het brandstofsysteem, de elektronica, de koppeling, de koeling, de stuurinrichting, de ophanging, de remmen, de transmissie en de wielen. Er wordt ook er een proefrit gemaakt en tevens wordt er een waardebepaling gedaan door de keurmeester van CED.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    06-06-2013, 13:18 geschreven door Sjaakie  
    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs