de blogs van wordpress zijn net iets mooier dan deze, en met net iets meer mogelijkheden, daarom dat we op wordpress een blog/website hebben opgestart. Gelieve hier dus niets meer te bloggen, maar wel op: http://ichtusleuven.wordpress.com
Ik heb zelfs al een fietspomp, dus daarvoor kan je ook bij mij wezen. Bij mij is op de Tervuursesteenweg 26 (waar je wat mij betreft ook sowieso welkom bent:)). Ik wil niet claimen dat ik een expert in fietsen ben, maar is er eens een klein dingetje dat niet goed werkt of stuk is (remmen, lamp, band, ...) en weet je zelf niet zo goed hoe te maken, dan wil ik er zeker wel eens naar kijken. Verder studeer ik aan de ETF. Ik zit in de tweede bachelor, wat mij in de theologie ook nog niet echt een expert maakt, maar dat doet niet af aan het feit dat ik altijd open sta voor welke vraag dan ook op dit gebied. Wat ik zelf niet weet is vast wel op te zoeken in ofwel mijn minibibliotheek, ofwel in de bibliotheek van de ETF. Dus: voel je vrij!
Waarvoor kan je bij mij terecht? Wel, ten eerste ben je altijd hartelijk welkom op mijn kot in de OL Vrouwstraat. Gewoon om eens gezellig wat te babbelen of ... als iemand wil weten hoe een zangdienst te leiden: daarvoor moet je bij mij zijn! Om mijn reputatie als Farmaciestudente hoog te houden : je kan bij mij steeds terecht voor vragen over medicatie, chemie,... Ik probeer mijn medicijnenkistje bij te houden, dus wie barstende koppijn heeft, weet me te vinden (ik heb ook nog wel wat tegen andere kwaaltjes). Als de zware lectuur van onze voorzitter jou te veel wordt, dan kan je bij mij de iets lichtere, ontspannende lectuur komen halen. Daarmee bedoel ik romans van Francine Rivers, Linda Chaikin,...
Op mijn kot hoop ik heel binnekort een fietspomp te hebben (kan wel handig zijn), dus ook daarvoor kan je bij mij terecht.
Hoe in te loggen op blog en vervolgens blogpost te posten
Na een grondige analyse en veel knopjes-gedruk ben ik er achter gekomen hoe je een blog moet posten (met deze blogpost als resultaat).Men gaat naar de onderkant van het scherm (wel, van het beeld, maar je weet wat ik bedoel), en klikt op Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog! . Na hierop geklikt te hebben, komt men op een nieuw scherm (uiteraard). Hier wordt gevraagd in te loggen op uw blog. Dit doet men dus door eerst na Bloggen.be/ "ichtusleuven" te typen, en daarna de gebruikersnaam en het paswoord op te geven waarvan Stefan ons per mail op de hoogte heeft gebracht (mocht je deze mail niet gekregen hebben, mail dan met iemand anders, but DON'T ask for it on here... het zou immers nogal onnozel zijn om gebruikersnaam en paswoord hier op te geven IN het blog (de blog?), want dan zouden non-ichtussers wel eens kunnen inloggen en non-ichtistische blogposten posten)(als je trouwens die mail niet hebt gekregen, weet je ook niet dat Ichtus een blog heeft. Behalve als je Ciska's mail héél aandachtig hebt gelezen. Soit, you get the point by now)Na al deze handelingen gebezigd te hebben, komt er weer een nieuw scherm. Daar klik je op Bericht toevoegen et voilà, je kunt een blogpost posten!
De wonderen der techniek zijn de wereld nog niet uit
Ichtus gaat www ² + suggesties voor warme fruitsausen
Zoete mandarijnsaus (aanbevolen om op te dienen bij kip of kalkoenvlees met kroketjes, pommes duchesses of aardappelgerecht)
Benodigdheden: mandarijnpartjes (vers of uit blik), zakje vanillepoeder (Imperialzakjes), 50cl lichte room, beetje kaneel, amandelschilfertjes, Mandarin Napoléon (liqeur).
Meng in een kopje de lichte room met de vanillepoeder, en roer goed door dat het niet klontert. Giet het in een pannetje op een zacht vuurtje. Overgiet de saus met een scheutje Mandarin Napoléon. Als je daar niet goed tegen kan, mogen het ook vijf druppels zijn Voeg de amandelpartjes toe en laat alles zachtjes opwarmen. Blijf wel bij je pan staan om te roeren om te vermijden dat je saus mislukt (binding). Afwerken met kaneel en de amandelschilfers verstrooien als je de zoetige saus naast of over een gebakken kalkoen- of kipfiletje hebt gegoten. De kroketjes ernaast en een lekker wit wijntje... genieten!
Een alternatief voor deze 'warme fruitsaus', is:
Pittige (doch ontpitte) warme druivensaus
Handvol druifjes doormidden snijden en ontpitten (of koop genetisch gemanipuleerde ontpitte druiven voor de niet-bio-ethisch gevoelige mensen onder ons), opnieuw met lichte room in een pannetje. Om het écht goed te hebben, koop je bij voorkeur Muscat-druiven. Geen vanillesuiker deze keer !! Je saus kleurt misschien wat 'grijs' in plaats van wit, maar dat is geheel normaal omdat je druivensap daar in trekt. Deze saus is ideaal bij vlees.. je kan zelfs een beetje van die (niet te vettige) saus binden met de romige druivensaus, géén probleem. Onmisbaar ingrediënt is wat nootmuskaat (nee, dit is geen grap, het is reuzelekker !) er bij te voegen. Géén peper MAAR nootmuskaat. Als je maag het kan verdragen voeg je ook een scheutje Muscadet-wijn in de saus toe (gemaakt van dezelfde specifieke druiven). Dan rustig opwarmen en eten met bijvoorbeeld een lekkere (rum- of paarde)steak of tournedos of (een exclusievere vleessoort) chateau-briand, met alweer kroketjes of pommes duchesses of een aardappelgerecht.
Proberen maar! T'is echt wel sjieker voor op een zon- of feestdag, niet de doordeweekse pasta/macaroni of kebab, maar je kan er tijd voor uittrekken in het weekend... als je graag eens kokkerelt hé.
om als ichtianen elkaar een beetje beter te leren kennen en zo, en om nog eens iets bij te leren van een medestudent is er het idee onsproten om deze blog te maken, waarop elke ichtiaan zijn/haar talenten mag kenbaar maken, om zo de andere ichtianen dienstbaar te zijn in waar hij/zij goed in is.
Concreet: je kan ontzettend goed wafels bakken, en je wil je geheime recept delen met je mede-ichtianen. Wat doe je dan? Je surft naar deze blog, maakt een nieuw bericht (met een duidelijke titel), waarin je zegt wat je anderen wil leren (bvb wafels bakken), wanneer (kies zelf maar een of meerdere datums), en waar (bvb op je kot, adres vermelden ...)
De ichtianen kunnen dan je berichtje lezen, en als zij graag willen leren overheerlijke wafels bakken, dan schrijven zij zich in in jouw workshop, en dan hebben jullie met twee of drie of vijf of tien een schitterende avond wafelsbakken.
Allé, tis maar een voorbeeld hé.
Je mag ook zoekertjes plaatsen: bvb mijn pc is gecrasht, mijn fietsband is lek, en ik kan geen banden plakken, help, hoe maak ik macaroni met kaas en hesp, enzovoorts.
Laat het hier bruisen...
In naam van de stuurgroep, Stefan
Ps: Ik moest nog even vermelden dat het concept geen ruilsysteem is. Dus niet: als ik iets voor jou doe, moet jij iets voor mij doen.
Onze basishouding is er een van dienstbaarheid, goede ichtianen als we zijn.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.