Foto
Inhoud blog
  • Palacsinta Gundel módra (gevulde pannenkoek volgens Gundel)
  • Tojásleves (Eisoep)
  • Lecsó (Tomaten-Paprikaragout)
  • Paprikás csirke (paprika-kip)
  • Tisza Vissoep ( Hongaarse vissoep)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

     

    Hongaarse keuken

    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palacsinta Gundel módra (gevulde pannenkoek volgens Gundel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor het deeg:
    3 eieren
    250 g meel
    2 dl melk
    1/4 ltr. sodawater of Spa Rood 1 theel. suiker
    snuifje zout
    boter

    Eieren, meel, melk, suiker en zout tot een glad beslag roeren en 2 uur laten rusten.
    In een grote koekenpan wat boter verhitten.
    Terwijl de boter smelt de Spa door het beslag roeren.
    Een pollepel beslag in de pan scheppen en deze zo schudden dat het beslag over de hele bodem verdeeld wordt.
    Wanneer de pannenkoek blaasjes krijgt, omdraaien en de andere kant bakken.
    Warm houden op een omgekeerde soepbord in een oven van net onder de 100 graden.

    Ingredienten voor walnootvulling:
    1/8 room
    200 g walnoten
    50 g rozijnen
    120 g suiker
    scheutje witte rum
    geraspte schil van 1 sinaasappel

    Eerst de sinaasappel opeten, want als je hem bewaart wordt ie kei en kei hard.
    Alles behalve de room in de blender.
    Room aan de kook brengen en de gemalen vulling toevoegen, 1 minuutje laten pruttelen.
    Op elke pannenkoek wat vulling doen en dichtrollen of opvouwen.

    Ingredienten voor chocolade-rumsaus
    2 grote repen pure chocolade
    2 dl melk
    3 eidooiers
    2 eetl. cacaopoeder
    1 eetl. gesmolten boter
    2 eetl. suiker
    een scheut witte rum.

    Chocolade in warme melk laten smelten.
    Pan van het vuur (of au bain- marie) en er de eidooiers en vervolgens cacao, boter, suiker en rum door roeren.
    Het mengsel glad roeren en eventueel met wat melk verdunnen of met chocolade verdikken.
    De saus over de pannenkoek gieten.

    12-03-2008 om 00:00 geschreven door flokkietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tojásleves (Eisoep)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen
    2 kleine uien
    30 g reuzel
    40 g bloem
    2 eetlepels water
    1 1/2 theelepel paprikapoeder (mild)
    suiker
    1 liter bouillon (van tablet mag)
    1 theelepel peper
    zout
    3-4 eieren
    1 eetlepel citroensap
    4-5 eetlepels zure room
    3 eetlepels fijngehakt bieslook

    Bereiding:

    Snipper de gepelde uien.
    Verhit de reuzel in een braadpan en zeef er de bloem over. Roer langzaam, onder
    toevoeging van water, tot een donkere roux op laag vuur.
    Voeg de gehakte ui hieraan toe met de paprikapoeder en een mespuntje suiker.
    Giet er de bouillon bij en breng op smaak met de versgemalen peper en zout (alleen als u geen bouillon maakt van tabletten). Laat afgedekt op laag vuur 20 minuten pruttelen.
    Breek de eieren boven de pan en klop voorzichtig, maar geleidelijk tot het eiwit begint te stollen.
    Voeg al roerende het citroensap toe en dan - van het vuur af - de zure room.
    Bestrooi ten slotte met fijngehakte bieslook.

    11-03-2008 om 23:08 geschreven door flokkietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lecsó (Tomaten-Paprikaragout)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen
    3 middelgrote uien
    1-2 teentjes knoflook
    4-5 middelgrote paprika's
    4-5 middelgrote tomaten
    3-4 eetlepels reuzel
    1 1/2 eetlepel paprikapoeder (mild)
    zout
    1 theelepel zwarte peper
    1/2 dl groentebouillon (van tablet mag) of wijn
    2 eetlepels tomatenpuree
    350-400 g Hongaarse worst (bijvoorbeeld kolbász)

    Bereiding:

    Snipper de gepelde uien en knoflook.
    Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten en snijd ze in vierkantjes van 1 1/2 cm.
    Kerf de tomaten met een scherp mesje kruiselings in aan de onderkant. Leg ze 30 seconden in kokend water en meteen daarna in ijskoud water. Daarna laten ze zich gemakkelijk ontvellen. Hak ze daarna fijn.
    Verhit in een braadpan de reuzel tot deze licht begint te roken en fruit uien en knoflook goudgeel.
    Voeg al roerende toe paprikapoeder, de stukjes paprika en tomaat, zout naar smaak en de versgemalen peper.
    Schenk hierbij de bouillon of wijn en voeg de tomatenpuree toe. Dek de pan af en laat het geheel 20-30 minuten smoren.
    Snijd de Hongaarse worst in dunne plakjes, voeg deze toe en laat afgedekt 1/2 uur pruttelen.
    Serveer met een stukje stokbrood.

    11-03-2008 om 22:54 geschreven door flokkietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikás csirke (paprika-kip)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen
    • 1 kg kippen-vlees: borst, pootjes, vleugels, rug
    • 50 gr braadvet
    • 2 halfgrote uien, in schijfjes
    • een paar teentjes knoflook, geperst
    • 1 tl paprika-poeder
    • 1 kg groene langwerpige paprika's, in stukjes gesneden
    • ongeveer 4 tomaten, in stukjes gesneden
    • 1 tl bloem
    • 100 ml zure room
    • zout
    • zwarte peper
    • 200 ml water

    Bereiding:

    Smelt het vet in een pan met dikke bodem en bak ui en knoflook totdat ze goudbruin zijn.

    Haal de pan van het vuur en strooi de paprikapoeder er al roerend in. Doe de kip in de pan, zet de pan terug op het vuur en hussel de kip goed door.

    Voeg de groene paprika's en tomaten toe, plus wat zout en zwarte peper. Leg het deksel op de pan en laat alles zachtjes garen in het eigen vocht. Na ongeveer een uur zal het vlees mals zijn.

    Haal het kippenvlees uit de pan, strooi het meel erin en roer totdat deze lichtjes begint te kleuren. Voeg het water toe en blijf roeren totdat de saus pruttelt. Leg de kip terug in de pan.

    Roer de zure room er pas door vlak voordat het gerecht wordt opgediend.
    Serveer met pasta (gnocci) of rijst.

    Jó étvágyat!

    11-03-2008 om 22:41 geschreven door flokkietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Hai hai
  • dromen
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs