BLOG TIPS - META-tags

De META-tags zijn gegevens die onzichtbaar staan op een website, maar die zoekmachines gebruiken. Zo'n zoekmachine gaat deze gegevens gebruiken om te kijken of je blog voldoet aan de vraag die de zoekmachine heeft gekregen van een gebruiker.

Deze META-tags bevatten zo een omschrijving en een aantal sleutelwoorden over de onderwerpen van je blog. Aan de hand hiervan weet de zoekmachine dus voldoende om je blog al dan niet weer te geven aan de gebruiker die iets wilde weten van de zoekmachine.

Het belang hiervan wordt trouwens ook uitgelegd in de tekst "krijg meer bezoekers" op Bloggen.be.

Je kan deze META-tags voor jou blog zelf instellen op een eenvoudige wijze.

Je doet dit als volgt.

Surf naar www.bloggen.be en log in met je gegevens. (lees hier hoe in te loggen). Je ziet een scherm als dit:

Klik vervolgens op “Instellingen” en kijk onder de titel “META-tags”, meer naar onderen de pagina.

Vervolgens krijg je de verschillende META-tags te zien: description, keywords en robots. Je ziet hier de uitleg staan van deze drie en je kan deze invullen zoals je zelf wenst.

META tag description: Deze tekst wordt door de zoekmachines gebruikt om een omschrijving te geven van uw blog.

META tag keywords: Deze sleutelwoorden zullen worden gebruikt door zoekmachines om de juiste zoekresultaten op te geven. Zorg voor sleutelwoorden die zo goed mogelijk overeenkomen met de inhoud van uw blog.

META tag robots: LET OP: door dit toe te voegen, zullen zoekmachines uw pagina's niet indexeren (noindex) of niet opslaan in hun archief (noarchive), of beide. Dit is meestal NIET de bedoeling en dit dient enkel veranderd te worden indien u zeer goed weet wat u doet. Deze instelling kan ten allen tijde terug geplaatst worden, maar sommige zoekmachines bezoeken echter mogelijk uw blog nooit meer omdat ze de instelling blijven onthouden. Standaard laat u dit op 'niet vermelden' staan.

Als je klaar bent, druk je vervolgens op de knop "Wijzigen" onderaan die pagina.

© 2005-2024 Bloggen.be | Blog | Helpdesk | Contact
Je eigen website blog snel, gebruiksvriendelijk en gratis! Op Bloggen.be natuurlijk!