Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. 
Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op onze eigen website en daar gaan we in dit hoofdstuk verandering in brengen!

Bloggen.be is super gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Samen met deze goede handleiding geschreven door een speciale auteur die reeds meerdere zeer succesvolle computerboeken geschreven heeft kan iederéén een eigen website maken !
Laat je niet afschrikken door de lange pagina's, juist door de talloze duidelijke figuren en goede uitleg ben je er zó door!

Tip: druk deze pagina's af en leg ze naast je tijdens het registreren, zodat alles super eenvoudig kan verlopen!
Klik hier voor een AFDRUKBARE versie! [voor Word document, klik hier] [voor PDF, klik hier]

1 Het “inloggen”

We leren éérst hoe we kunnen binnen geraken op ons blog zodat we wijzigingen kunnen aanbrengen. 
Surf naar de website https://www.bloggen.be met je browser.

weblog

Vervolgens kijken we naar de kader “Inloggen op uw blog”.

weblog

Inloggen wil zeggen dat we binnen willen gaan in ons blog om er iets aan te gaan wijzigen. Je kan het ook zien als "aanmelden" in het echte leven: je geeft je gegevens op dat je er bent en dat je bijvoorbeeld naar binnen wil gaan (en in ons geval dus iets wil wijzigen aan je eigen website).

We dienen 3 dingen in te vullen.  Het eerste is het adres van ons blog.  “Bloggen.be” is reeds ingevuld, we moeten dus nu nog enkel de naam van ons blog intypen.  In mijn voorbeeld is dit “voorbeeldblog”, want het adres van mijn blog is https://bloggen.be/voorbeeldblog, en ik dien dus enkel het laatste stukje in te geven, namelijk “voorbeeldblog”.

weblog

Vervolgens geven we onze gebruikersnaam in.  Dit is de naam die we gekozen hebben dat de bezoekers telkens gaan zien indien we een bericht gaan plaatsen.  Dit kan dus je naam, voornaam zijn of een verzonnen naam.  Indien je niet meer goed weet wat je hier hebt ingegeven, de gegevens staan nog eens herhaald in de bevestigings e-mail die je hebt gekregen na het activeren van jou blog.

weblog

Als derde gegeven geef je het paswoord op dat je gekozen hebt.  Indien je ook dit vergeten bent, kijk dan even terug naar de bevestigings e-mail die je bij het activeren van je blog hebt gekregen.

weblog

Je hebt nog een mogelijkheid, en dat is het aanduiden van het vierkantje voor “gegevens onthouden”.  Indien je dit aanklikt door er met je linkermuisknop op te klikken, dan vraag je de computer om de gegevens die je zonet hebt ingegeven (het adres van je blog, de gebruikersnaam en het paswoord) te onthouden voor jou zodat je dit niet altijd opnieuw moet ingeven. Gemakkelijk dus!

weblog

Klik vervolgens op de knop “Inloggen” met je linkermuisknop.

weblog

Als je de juiste gegevens hebt ingegeven, dan krijg je nu het basis scherm te zien voor jou blog zoals op de foto. 

weblog

Lukt het niet?

Indien je dit scherm niet krijgt te zien maar een foutmelding, dan heb je waarschijnlijk een typfout gemaakt bij het ingegeven van jou paswoord of andere gegevens.
Kijk op het einde van dit hoofdstuk om te kijken hoe je je wachtwoord/gebruikersnaam/adres (URL) terug kan opvragen.

Werkt het ondanks de juiste gegevens niet? Klik dan hier voor assistentie.

We zijn dus nu “ingelogd” op ons blog en dat ga je dus telkens doen indien je iets wil aanpassen aan jou persoonlijke website.

1 Bericht toevoegen

Nu gaan we een bericht toevoegen aan onze persoonlijke website.  Je doet dit door op “Bericht toevoegen” te klikken met je linkermuisknop.

weblog

Je krijgt nu een nieuw scherm te zien waar we een bericht in kunnen typen.  Een bericht is dus een tekst die je zelf kiest.  Indien je persoonlijke website gaat over bijvoorbeeld tuinieren, kan je hier een artikel(tje) toevoegen.  Als je een dagboek schrijft kan je elke dag hier intypen wat je wenst te vermelden in je dagboek.  Indien je bijvoorbeeld mopjes vertelt op je blog, kan je een nieuw bericht toevoegen pér mopje, zodat het duidelijk is voor de bezoekers.

Je geeft een titel in van je bericht in het daarvoor voorziene tekstvak.  Deze titel kan 1 woord zijn of een hele zin.

weblog

Vervolgens kan je in het grote witte tekstvak de tekst intypen die je zelf wenst. 

Ook hier kan dit maar enkele woorden zijn, of een tekst van meerdere bladzijden lang; dat is volledig aan jou de keuze.
Ik geef in mijn voorbeeld een titel in en een bericht, zoals je op de foto kan zien.

weblog

Als je klaar bent, druk je op de knop “Toevoegen” met je linkermuisknop.

weblog

Je krijgt nu ook nog een bevestiging te zien.

weblog

Krijg je een foutmelding te zien?
Lees dan wat het probleem is en ga terug naar de vorige pagina door op de knop "Vorige" te klikken van je browser en vervolgens het probleem op te lossen (bijvoorbeeld titel vergeten). En probeer daarna opnieuw door op de knop "Toevoegen" te klikken met de linkermuisknop.

1 Ons blog bekijken

En nu gaan we eens kijken naar ons blog.  Klik op “Bekijk uw blog” met je linkermuisknop.  Je ziet nu je eigen persoonlijke website verschijnen met jou bericht bovenaan toegevoegd!!

Proficiat!  Je hebt nu je eerste bericht bekend gemaakt aan de wereld en iedereen die het adres van jou persoonlijke website bezoekt kan dat nu lezen!

Je kan bovenstaande procedure zoveel keren herhalen als je zelf maar wil en op eender welke moment.  Wil je vandaag wel 20 keer een bericht toevoegen, heb je morgen geen zin en kom je overmorgen ’s nachts nog eens langs om toch nog een bericht toe te voegen, dan is dit allemaal zonder problemen mogelijk.  Je kan onbeperkt aantal berichten en teksten toevoegen op jou blog!

Op deze manier kan je dus super eenvoudig berichten en teksten toevoegen op je eigen persoonlijke website. Je weblog wordt zo heel interessant en dit super eenvoudig!

Iets vergeten?
Ben je jou paswoord vergeten?  Of de gebruikersnaam?  Of alles?
Geen paniek want op Bloggen.be kan je dit ook opnieuw opvragen.
Je kan dit opnieuw opvragen door bovenaan op “Inloggen” te klikken.

weblog

Klik vervolgens op “Paswoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? Beide?” met je linkermuisknop

weblog

Je hebt nu de keuze om ofwel je e-mail adres op te geven dat je gebruikt hebt bij het registereren, ofwel het adres van jou blog op te geven waar je de gebruikersnaam en of wachtwoord van vergeten bent.  Geef dus in wat je nog weet (één van beide) en klik vervolgens met je linkermuisknop op “Volgende pagina”.
De computer verstuurd vervolgens naar jou e-mail adres de juiste gegevens toe zodat je verder kan.
Het opnieuw aanvragen van je paswoord kan je onbeperkt keren doen en gratis.


Gegevens onthouden
Door het aanklikken van “gegevens onthouden” gaat de computer gegevens zoals jou paswoord onthouden zodat je dit niet opnieuw dient in te geven.
Als je echter surft naar www.Bloggen.be, dan vraagt hij toch deze gegevens opnieuw.  Om verder te gaan zonder in te loggen moet je bovenaan op “Inloggen” klikken.  Vervolgens herkent de computer dat je de gegevens hebt laten onthouden en gaat deze automatisch binnen. 

weblog


Problemen?
Als je bij het maken of aanpassen van jou website nu of later een probleem of vraag hebt, dan klik je bovenaan op de knop voor “Hulp nodig?  Een Probleem?”.
Dat is jou plaats voor het ontdekken van de oplossing op een probleem.

weblog


Maak een fotoblog!
Als je het liever met foto’s dan met woorden vertelt, maak dan een fotoblog.  Dit is juist hetzelfde als een gewoon blog, je voegt echter bij elk bericht telkens een foto en hoogstens enkele woorden tekst erbij.  Als je dit voor al je berichtjes zo doet, dan kan je jouw website een fotoblog noemen!  Je blog op Bloggen.be heeft veel plaats voor foto’s, dus laat je maar goed gaan!

© 2005-2023 Bloggen.be | Help | Kenmerken | Meer info | Privacy | Disclaimer | Abuse | Contact
Je eigen website blog snel, gebruiksvriendelijk en gratis! Op Bloggen.be natuurlijk!
Winkelen | schoenen | clothing |Campings Belgiƫ | Vakantiehuisjes Belgiƫ | Ervaringen en reviews | Reviews | Sanitair | Meubels | kantoorartikelen | kleding | woonaccessoires | reviewxl.com | keukenapparatuur |