BLOG TIPS - Lastige bezoekers blokkeren

Het kan voorkomen dat er een lastige bezoeker is op je blog dat bijvoorbeeld onaangename berichten plaatst op je gastenboek, je onaangename e-mails stuurt via het e-mail formulier op je blog of onaangename reacties plaatst bij je berichten.
Op Bloggen.be kan je hiertegen vechten!

Je doet dit als volgt.

Surf naar www.bloggen.be en log in met je gegevens. (lees hier hoe in te loggen). Je ziet een scherm als dit:

Klik vervolgens op "Blokkeren bezoekers" met je linkermuisknop.

Klik vervolgens op de knop "Toevoegen" met je linkermuisknop.

Nu kan je in het witte tekstvak ingeven wie of wat je wil blokkeren. Ben je klaar met dit in te vullen in het witte tekstvak, druk dan op de knop "Toevoegen" met je linkermuisknop.
Je kan voorgaande procedure zoveel keren herhalen zoals je zelf wenst.

Voorbeeld 1:
Iemand komt met het e-mail adres jefke@hotmail.com en je wil deze blokkeren, dan voeg je het e-mail adres jefke@hotmail.com hierboven in.

Voorbeeld 2:
Iemand komt met het e-mail adres jefke@hotmail.com, maar de volgende keer met jefke@yahoo.com, daarna nog eens met jefke@msn.com, nog eens met jefke@skynet.be, enz.
Je wil dus iedereen blokkeren die "jefke" voor het @-teken heeft staan, wat er ook na dat @ teken komt (want in dit voorbeeld is dit de éne keer Hotmail, de andere keer Yahoo, Skynet, ...)
Je geeft dan hierboven enkel "jefke" in, en niet meer. De computer zal bij elk bericht dat wordt toegevoegd op jou blog nakijken of het adres dat de persoon opgeeft geen "jefke" in voorkomt, indien dit niet zo is, dan wordt het toegelaten, anders geblokkeerd.
LET OP: indien je hier bijvoorbeeld enkel de letter "a" in zou toevoegen (bijvoorbeeld als typfout), dan worden àlle adressen waar een "a" in voorkomt geblokkeerd. Probeer dus zo nauwkeurig mogelijk de blokkering op te geven, zodat je enkel de juiste persoon blokkeerd en geen goede bezoekers.

Voorbeeld 3:
Iemand komt altijd langs met een ander e-mail adres, zonder veel gelijkenis telkens tussen, maar geeft wel telkens ongeveer dezelfde naam op. Stel dat iemand de ene keer jefke@hotmail.com opgeeft met naam "de meester jan", de volgende keer johan@yahoo.com maar ook met naam "de meester jan" en de keer erna dimitri@mail.com ook met de naam "de meester jan"; dan komt het e-mail adres nooit overeen, maar wel de naam.
Ook dit kan je hier toevoegen. Je voegt dan de naam die telkens terugkomt, in dit geval "de meester jan" hierboven in op het formulier. Zo worden alle berichten waar de naam "de meester jan" wordt opgegeven geblokkeerd, onafhankelijk welk e-mail adres men opgeeft.

Voorbeeld 4:
Iemand komt altijd langs op je blog om berichten te plaatsen, en bezit over een hele reeks van e-mail adressen die telkens sterk op elkaar lijken, bijvoorbeeld: jan455@jefke.be, de volgende keer jimmy@jefke.be, de keer erna 4588@jefke.be, en de keer er nog eens na dominique11@jefke.be. Je merkt dat wat voor het @-teken staat telkens anders is, maar na het @-teken hetzelfde is. Deze persoon heeft waarschijnlijk een eigen domeinnaam (in dit geval www.jefke.be) waarop deze zoveel e-mail adressen kan aanmaken als deze wil.
Ook dit geval kan je blokkeren. Je vult in het formulier hierboven voor dit voorbeeld dan "jefke.be" in. Je geeft dus op wat telkens gelijk is, dat wat ervoor staat verschillend is, maakt niet uit.

Terug verwijderen

Heb je iemand verkeerd geblokkeerd? Of wil je hem/haar terug toelaten?
Ga dan terug naar "Bezoekers blokkeren", maar in plaats van op "Toevoegen" te klikken, zoek je in de lijst daaronder de persoon uit die je niet meer wil blokkeren.
Druk op "verwijderen" achteraan en bevestig dat je de verwijdering wenst.

De persoon is vervolgens terug toegelaten.

© 2005-2024 Bloggen.be | Blog | Helpdesk | Contact
Je eigen website blog snel, gebruiksvriendelijk en gratis! Op Bloggen.be natuurlijk!