BLOG TIPS - Blokkeer HTML in reacties van bezoekers

Je kan voorkomen dat bezoekers bij "reacties" (commentaren) of in je gastenboek allerlei HTML codes kunnen gebruiken waardoor ze figuren, knoppen, animaties, kleurtjes en dergelijke kunnen toevoegen. Door dit te doen beperk je sterk de mogelijkheden voor je bezoekers, maar het kan een persoonlijke voorkeur zijn dat je liever een rustig gastenboek hebt of rustige commentaren, in plaats van vol met kleurtjes, knoppen en foto's.

Om het blokkeren van HTML in te schakelen, doe je dit als volgt.

Het wijzigen doe je als volgt.

Surf naar www.bloggen.be en log in met je gegevens. (lees hier hoe in te loggen). Je ziet een scherm als dit:

Klik vervolgens op “Instellingen”.

Kijk onder de titel "Aanpassen kenmerken" en ga naar beneden tot je een titel "Laat HTML toe in reacties" ziet staan.

Wijzig vervolgens rechts ervan naar "Neen", door op het pijltje naar onderen te klikken met je linkermuisknop en vervolgens "Neen" aan te klikken.

Klik vervolgens met je linkermuisknop op de knop "Wijzigen" op die pagina.

De wijziging is nu doorgevoerd en je bezoekers kunnen nu niets meer toevoegen dat effect heeft.

Deze instelling zorgt niet voor verlies van informatie. Indien er vroeger reeds HTML werd toegevoegd in berichten, wordt die nu niet meer weergegeven; wijzig je echter achteraf terug de instelling naar toegelaten, dan wordt de HTML terug zichtbaar. Wat dus ingegeven wordt door bezoekers wordt letterlijk bewaard, de instelling die je doet heeft dus effect op het weergeven op je blog. Samengevat: je kan op eender welk moment deze instelling terug ongedaan maken zonder verlies van informatie of mogelijkheden. (door terug hetzelfde te doen als wat op deze pagina beschreven staat, maar dan "ja" aan te klikken in plaats van "neen"). Je hebt dus de meeste vrijheid.

 

© 2005-2024 Bloggen.be | Blog | Helpdesk | Contact
Je eigen website blog snel, gebruiksvriendelijk en gratis! Op Bloggen.be natuurlijk!