Heel nieuwsgierig ga ik op zoek naar al wat lekker/ interessant is en hoe je het zelf kan maken. En dit zonder dat het een must is. Verplichtingen zijn er al genoeg. 't Is tenslotte maar een hobby... ;-)
11-04-2018
Geitje Reni
Het was de bedoeling om samen met mama Dries geitenkaas te maken. Het noodlot
sloeg echter toe waardoor het niet meer mogelijk is. Als nagedachtenis wil ik
het kaasje graag "Geitje Reni" dopen.
Samen met Wout(mijn petekind) ben
ik dan gisteren op de plaatselijke markt te Merksem bij "De Melkauto" rauwe
geitenmelk en verse yoghurt gaan kopen. Ik had me voordien goed gedocumenteerd
en al het materiaal aangekocht. Mijn man weet, wanneer ik een project opstart,
dit met alles erop en eraan zal worden uitgevoerd. ;-)
We volgden goed
de instructies en maten constant de temperatuur op. Na een half uur was de melk
mooi gestremd en konden we overgaan tot het snijden van de kaas. Hierdoor wordt
de wrongel en de wei van mekaar gescheiden. VoilĂ , de speciale kaaspotjes
werden door Wout mooi gevuld. Na 1 uur staan moesten we ze draaien en de
weggevloeide wei weggieten. Opnieuw 4 uur laten staan en dan de kaasjes zouten,
aan beide zijden.
Het resultaat mag gezien worden. Het werden 6 mooie
kaasjes die in de kelder zullen rusten. We laten de natuur verder zijn gang
gaan. Of ze ook lekker zijn zal ik zeker nog posten.
Babske
11-04-2018, 15:06 geschreven door 'T Hapske van Babske