- 75g ongezouten boter 1. Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 4). Bekled een bakplaat met bakpapier. Doe de - 125 g bloem boter in een steelpannetje en voeg 250 ml water toe. Breng het mengsel aan de kook en zeef alle
- 4 eieren bloem erbij. Blijf roeren tot het mengsel een bal vormt. Laat het 5 minuten afkoelen.
- 125 g pure chocolade, gesmolten
- slagroom 2. Voeg al kloppend en voor een de eieren toe tot het mengsel dik en glanzend is. Schep het in een spuitzak en spuit korte 'worstjes' op de bakplaat (als je geen spuitzak hebt kun je het ook doen met 2 lepels). Besprenkel ze met wat water.
3. Bak ze 10-15 minuten op 200°. Zet de oven op 180°C (gasstand 4) en bak ze nog 10-15 minuten, tot ze goudbruin en stevig zijn.
4. Prik met een satéprikker in de zijkant van elke eclair om de stoom te laten ontsnappen. Zet de oven uit en laat de eclairs er nog 5 minuten in drogen. Laat ze afkoelen op een rooster.
5. Snijd de eclairs doormidden en verwijder eventueel ongaar deeg. Bestrijk de bovenste helften met chocolade en laat die hard worden. Schep slagroom op de onderste helften en leg de bovenste er weer op.
Hey iedereen, eergisteren hebben we veel lekkere dingen gemaakt. Eerst zijn we begonnen met eclairs. We dachten dat ze heel klein gingen zijn, maar uiteindelijk zag het eruit als mega soezen.We hebben chocolade gesmolten en op de eclairs gegoten. Daarna maakten we slagroom met de mixer en smeerden we het ertussen. Het deeg was toen we het nog niet in de oven hadden gebakken echt heel erg raar! Maar op het einde was het superlekker!