De online blog over gezelschapsspelen Deze blog bespreekt een aantal gezelschapsspelen naarmate we de kans krijgen om ze te spelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door gezelschapsspelen-webshop.be
Sommigen onder ons vinden het spel een beetje 'droog' want het is een gezelschapsspel waarin je vooral moet plannen en zeer doelbewust te werk moet gaan in de opbouw van je laboratoria en de inzet van mankracht. Persoonlijk vind ik Leonardo Da Vinci van QWG wel één van de betere gezelschapsspellen omdat je door de verschillende strategische mogelijkheden een echt spel krijgt waarin vooral planning en beheer van de grondstoffen de overwinning bepalen.
Het spel verloopt meestal door te starten met een de opzet van een laboratorium, een paar leerlingen en een hoofd onderzoeker en tot slot wat geld. Een paar uitvindingen worden mogelijk gemaakt en het spel gaat van start. Leonardo Da Vinci duurt een aantal ronden en je kan tijdens die ronden de stad bezoeken en extra grondstoffen of middelen verzamelen voor je onderzoek. Het volledige spel draait rond het evenwicht in de inzet van geld in ruil voor uitvindingen versus het kopen van extra hulpmiddelen om betere uitvindingen mogelijk te maken. Net omwille hiervan is het belangrijk om vooral te plannen wanneer je een uitvinding doet en wanneer je hulpmiddelen of geld zal inzetten om een combinatie van uitvindingen mogelijk te maken.
Net omwille van het feit dat het een gezelschapsspel is met meerdere strategiën en vooral ook een spel met dat draait rond het uitbalanceren van je grondstoffen en timing. Leonardo Da Vinci wordt beter naarmate je het meerdere malen speelt waardoor je je eigen strategie leert te verfijnen en waarbij je succesvolle combinaties gerust opnieuw kan uitspelen!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen) Tags:gezelschapsspel,gezelschapsspellen,gezelschapsspelen,bordspel,bordspellen,bordspelen,QWG,quined,white goblin,quined white goblin,qwg games,quined games,white goblin games,quined white goblin games,Leonardo Da Vinci
08-07-2010
kaartspel blue moon van 999 games met 20% korting
Blue Moon is een kaartspel van 999 games en is bedacht door Reiner Knizia. Dat is op zich al een succescombinatie maar toch is het vooral het thema dat je moet aanspreken. Blue moon speel je met 2 en het gaat over twee volkeren die elkaar bevechten. Elk volk speelt met een kaartenset waarin je karakters, extra support en booster kaarten kan vinden. Je voert veldslagen aan de hand van de kaarten die je op je hand hebt. Elke slag die je wint brengt je dichter bij de overwinning.
De karakterkaarten vormen de kern van elke veldslag in Blue Moon. Elk karakter heeft kracht in aarde en vuur. Als je tegenstander je aanvalt met aarde en vuur dan moet je een karakter zoeken dat de aanval kan weerstaan or je moet terugtrekken en je tegenstander wint deze slag.
Bovenop de karakterkaarten gebruik je booster kaarten en support kaarten die krachten toevoegen aan je karakters en veldslagen of die je tegenstander beperken in zijn of haar mogelijkheden.
Dat is de basis van het spel en je kan hiermee reeds starten. Eenmaal je het begint te spelen is het een eenvoudig snel spel waarin je leuke combinaties kan maken en af en toe heel verrassend uit de hoek kan komen. Hoe meer je het speelt, hoe beter je weet welke combinatie je kan spelen om voordeel te behalen en welke leuke mogelijkheden je tegenstander kunnen verrassen.
Met het basisspel van Blue Moon moet je de vooraf samengestelde sets spelen. Ze zijn goed samengesteld dus dat is geen enkel probleem. Het is natuurlijk zo dat je de sets na een tijdje goed kent en dat je dan toch wel nood hebt aan iets anders. Er zijn gelukkig een pak uitbreidingen. Probeer echter eerst het basisspel zodat je kan ontdekken of dit spel iets voor jou is. Uitbreidingen kan je nadien steeds bijkopen. Alle kaarten zijn meestal zeer mooi uitgevoerd en als je houdt van een snel kaartspel dan is dit spel misschien wel iets voor jou.
De Bruggen van Shangrila is een leuk spel waarbij geluk een eerder beperkte rol speelt. Het spel draait om uitbreiding. Je begint allemaal met een bepaald aantal fiches op het spelbord. Er zijn vervolgens dorpen die je probeert in te palmen. Hoe je kan uitbreiden en hoe je de reizen van dorp ken en eigenlijk moet maken om te winnen, zal je snel genoeg ontdekken!
De Bruggen van Shangrila is toch wel een tactisch spel dat erom draait om bij elke zet goed na te denken. Je ziet de tafelgenoten dan ook vaak puzzelen met de mogelijkheden en wat vooral leuk is dat je ook bij dit spel in elkaars vaarwater zit. De bewegingen die je zelf doet kunnen het spel van de anderen enorm beïnvloeden. Het doel is echter eenvoudig. Verover plaats op het speelbord!
De naam 'de bruggen van shangrila' komt van de extra regel waarbij elke reis van dorp tot dorp ervoor zorgt dat de brug wordt afgebroken tussen de dropen. De dorpen kunnen geïsoleerd geraken en bewegingen zijn dan onmogelijk. Heb je op dat moment de meeste plaatsen in het dorp dan behaal je alvast een voordeel!
Kortom op zich een spel dat altijd wel zorgt voor entertainment. Het is vrij makkelijk te begrijpen en is dus relatief eenvoudig.
Cardcassonne staat eigenlijk volledig los van Carcassonne en heeft er op zich helemaal niets mee te maken! Ondanks de naam is het gewoon een nieuw spel en vooral een leuk kaartspel waarin je lekker beroep doet op je eigen 'doe en durf' factor! Het is goed te spelen met 2 maar evengoed met 3 en 4 spelers en ook dat is wederom een troef. Het is een relatief makkelijk spel dat je in ongeveer 30 minuutjes kan spelen en dat vinden we ook zeer aangenaam.
Cardcassonne zelf bestaat uit het aanvullen van rijen met kaarten. Er bestaan kaarten met boeren en ridders maar evengoed kaarten met dieren en kaarten met schatkisten. Elke van deze kaarten laat een andere strategie toe. De kaarten met boeren en ridders can je meteen verzilveren terwijl je dieren moet opsparen (hoe meer dieren, hoe groter je score). De schatkisten bewaar je dan weer tot het einde van het spel en kunnen daar het verschil maken. Het leuke is dus dat je zelf een beetje moet uitproberen en moet 'gokken' wat de andere spelers van plan zijn. Het spel is eenvoudig en je ziet hoe iedereen voortdurend zit te twijfelen en zijn strategie zit aan te passen. Net daarom gaat het spel zeer vlot en is het lekker spannend en een leuke combinatie van geluk, afwachten en toeslaan op het juiste moment!
Het gezelschapsspel Gloria Mundi van Rio Grande Games zit wel goed in elkaar. Je bent voortdurend bezig om te onderzoeken en te beslissen welke bouwkaarten wil gaan verzamelen en welke kaartje je op je hand wil houden. Het spel gaat ook over het einde van het Romeinse rijk met de Goten die oprukken naar Rome. Het spel is zeer spannend tot op het einde en vaak weet je niet wie gaat winnen tot de allerlaatste zetten.
Gloria Mundi is een gezelschapsspel dat je met een aantal spelers kan spelen (tot 6) en hoewel het misschien niet de kaskraker is, is het wel een spel dat iedereen eens graag speelt en dat dus best wel eens plezant is. Het kan dus wel degelijk boeien en gegeven de scherpe prijs waarvoor wij het op de kop hebben kunnen tikken, moeten we zeggen dat het wel de moeite waard was!
Bij elke beurt moet je eigenlijk de keuze maken tussen kamelen, goud of een positie binnen de stad op het spelbord dat Yspahan weergeeft. Daarenboven kan je met actiekaarten belangrijke voordelen krijgen zoals extra goud of kamelen. Een kaart kan je ook een extra dobbelsteen opleveren. Daarenboven kan je ook de stadswachter bewegen. Deze moet je trachten te overtuigen (met de dobbelstenen of met goud) om voor jouw pakhuis te gaan staan zodat je karavaan wederom extra punten verdient. Natuurlijk zullen de andere spelers je acties tegenwerken en ook zij hun goud inzetten voor extra punten.
De persoon die eerst speelt heeft een groot voordeel! Je mag immers kiezen uit de verschillende actie mogelijkheden. Wie laatst speelt mag achter een kaart nemen en kaarten blijken uiteindelijk steeds nuttig te zijn. Kortom het spel wordt relatief goed uitgebalanceerd, ongeacht wie eerst begint te spelen.
Na je tactische zetten kan je ook kamelen en goud in je gebouwen investeren (op je persoonlijke bord). Elke gebouw geeft je opnieuw bepaalde voordelen en zijn een bepaald aantal punten waard. Meestal is het zo dat alle spelers bij het einde van het spel de meeste gebouwen hebben opgericht en iedereen dus een pak punten via deze weg verdient. De weg naar de overwinning ligt toch steeds in de tactische afweging van de mogelijkheden. Het echte voordeel van de gebouwen zit immers niet in de opbouw en de punten die je krijgt maar in de voordelen die je tijdens het spel kan genieten zoals het verkrijgen van extra kamelen en goud die je dan weer kan inzetten later. Met duurdere gebouwen kan je dan weer een betere positie in de stad yspahan veroveren.
Het spel wordt gespeeld in 7 ronden, daarna worden de punten definitief geteld.
Yspahan is een bordspel dat je niet wint door één strategie te volgen. Je moet je opties uitproberen en uitspelen. Je bekijkt wat de anderen doen en je moet je strategie aanpassen. Je moet ook elke ronde zeer tactisch spelen want de som van de 7 ronden bepaalt vaak wie de winnaar is. Het is echter geen bijzonder ingewikkeld of diepgaand spel maar het is wel uitdagend. Je probeert immers het beste van elke ronde te maken. Het spel en je tactiek moet je daarom ook bij elke beurt herbekijken. Net daarom is het een toegankelijk spel dat je bezig houdt tot op het einde zonder ingewikkeld te zijn of een enorme uitleg te vereisen.
Vandaag gaan we eens een leuk origineel spel toelichten dat wat minder
bekend is met name het bordspel Small World van Days of Wonder.
De sfeer van het spel bevindt zich een beetje in de fantasy en dat maakt
het voor sommigen aantrekkelijk en schrikt anderen een beetje af. Wij
vinden vooral dat het een leuke sfeer creëert en vooral bijdraagt tot
een leuk ogend fun spel. Voor zij die echt van fantasy houden: je zal
hier de typische kleine humor terugvinden die je helemaal meeslepen in
de een knotsgekken maar toegankelijke fantasy wereld!
Vergeet het thema eventjes en bekijk het spel. De doos is op zich
uitnodigend en indrukwekkend. Het gezelschapsspel ziet er goed uit en
wat leuk is: de regels zijn simpel om uit te leggen maar laten toch toe
om strategisch te spelen. Nieuwe spelers zullen een beetje moeten zoeken
bij de vele opties die je hebt maar dat is iets dat je samen makkelijk
kan ontdekken!
Het is eigenlijk een zeer licht 'civilization' spel. Je moet dus de
wereld bevolken met gekke rassen en daarna een beetje aan
gebiedsuitbreiding proberen doen. De regels zijn veel eenvoudiger dan
vele gelijkaardige spellen en dus zeer toegankelijk en dat maakt het ook
mogelijk het spel te spelen in de helft van de tijd van andere meer
strategische spellen. Dat kan een voor of een nadeel zijn afhankelijk
van wat je net leuk vindt.
Het leuke aan het bordspel Small World van Days of Wonder is dat je net
rassen hebt die allemaal goed zijn uitgewerkt (met eigen speciale
krachten) en je begint al snel de verschillende elementen te onthouden
en dat laat je toe leuke bewegingen en kronkels te maken.
Het spel is vooral leuk met 2 tot 5 spelers omdat het aantal regio's dat
je krijgt bij de start wordt aangepast. Het spel is telkens
verschillend afhankelijk van de groep maar elke keer opnieuw hebben we
er super veel plezier aan beleefd!. Het is eigenlijk wel een aanrader te
noemen!
We vermoeden dat dit spel binnenkort ook uitbreidingen zal uitbrengen en
eventueel nieuwe rassen of speciale krachten. Vooral als we straks nog
met meer spelers gaan spelen, kijken we uit naar de nieuwe mogelijkheden
die ze bij Days of Wonder ongetwijfeld aan het verzinnen zijn.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen) Tags:gezelschapsspellen,gezelschapsspelen,gezelschapsspel,bordspel,bordspelen,bordspellen,days of wonder,small world
25-06-2010
Bordspel Leeuwenhart van 999 games
Het gezelschapsspel Leeuwenhart van 999 games is oorspronkelijk afkomstig van het Duitse Löwenherz. Het behoorde toen al tot de klassiekers. Sommigen durven beweren dat het zeker even goed is als De Kolonisten van Catan. Mits een paar kleine wijzigingen aan het oorspronkelijke spel (iets vereenvoudigd waardoor het overzichtelijker en korter in speelduur wordt) is dit gezelschapsspel dan uiteindelijk in het nederlands uitgebracht door 999 games.
Als thema bevinden we ons nog steeds in de rol van de Engelse edellieden die vechten om de troon. Het spelbord van leeuwenhart bestaat uit 9 gebiedstegels die samen een landschap vormen. Net zoals bij de kolonisten plaats je aan het begin van het spel elk om beurt op 2 tegels een kasteel met een ridder. Het spel wordt gespeeld met kaarten die bepaalde acties bevatten, het bouwen van muren of nemen van ridders, gebiedsuitbreiding of het sluiten van verbonden. Bij elke ronde krijg je nieuwe mogelijkheden of kan je je strategie verfijnen.
Wie koning wilt worden moet natuurlijk zijn gebied uitbreiden en je kasteel verdedigen met muren. Ook de stad van de koning levert extra punten op. Wordt je gebied begrensd door de muren van je tegenspelers dan kan je oorlogvoeren met je ridders. Je kan als tegenzet een verbond sluiten of een overloper gebruiken, voor deze zetten heb je dan weer een buidel geld nodig.
In het algemeen is Leeuwenhart een bordspel dat daadwerkelijk door een breed publiek kan gespeeld worden. Je wordt al snel opgeslorpt in het bouwen van muren, de verdediging en het aangaan van verbonden. Daarenboven zie je ook de tegenspelers veroveren en verbonden sluiten. Intrige en verraad bevinden zich overal.
Cuba is een zeer mooi uitgevoerd gezelschapsspel. Het is een spel dat zeer spannend is. In Cuba moet je handel drijven en veel overwinningspunten behalen. De punten kan je op vele manieren behalen, door het verschepen van goederen, het bouwen van gebouwen en andere strategiën .
Er zijn zeer veel acties mogelijk en de spelers kunnen tijdens hun beurt echt ongelofelijk veel strategiën ontplooien. Je moet echter rekening houden met de andere spelers die je soms last minute blokkeren. Je moet wel lang op voorhand nadenken over je strategie als je wil slagen en het kan een beetje vervelend zijn als die dan net in het water valt.
Iedere speler heeft dus een heleboel mogelijkheden en net dat maakt het spel ook zo interessant. Ondanks alles verloopt het spel vrij gelijkmatig. Het is dus zeker spannend tot het einde. In de laatste ronde wordt vaak pas de doorslag gegeven.
Cuba is wel een bordspel dat niet zo geschikt is voor de familie. Je speelt best met geoefende spelers en je moet toch even de tijd nemen om het goed te spelen. Het is ieder geval een mooi spel dat goed in elkaar zit en vooral spannend blijft en telkens opnieuw een nieuwe strategie toelaat.
Sinds 14 juni 2010 hebben we ook het gamma van Days of Wonder toegevoegd. Jullie kennen het ongetwijfeld wel van gezelschapsspellen zoals Ticket to Ride. Dit befaamde bordspel bestaat ook in verschillende varianten, zo heb je de variant Ticket to Ride Europa en inmiddels tal van uitdagende uitbreidingen (USA,...)
We willen hier toch even kort ingaan op het zeer bekende spel Ticket to Ride voor al diegenen die het nog niet zouden kennen. Wij hebben het inmiddels al zeeeeeeer veel gespeeld (ook de andere varianten) en het blijft een klassieker die we heel regelmatig herspelen.
Je moet in het gezelschapsspel Ticket to Ride een spoorweg bouwen op een kaart. De bedoeling is dat je de routes weet te bouwen die overeen komen met je bestemmingskaarten. Je houdt er bij het begin van het spel meestal 2 op hand en begint je plannen te smeden. Op basis van je strategie ga je dus de spoorweg tussen 2 steden op de kaart vervolledigen. Naarmate het spel vordert kan je bijkomende bestemmingen kiezen en je netwerk van sporen verder gaan uitwerken.
Iedereen heeft zijn eigen strategie en dat is net zo leuk aan dit bordspel. Bij Ticket to Ride kan je doelbewust gaan voor de connectie tussen de 2 steden die je nodig hebt. Je kan ook schijnbaar ad hoc bouwen en meteen de moeilijkste of langste routes claimen (waarvoor je extra punten krijgt) of je kan een spoor volbouwen als je denkt dat je daarmee de plannen van een andere speler kan dwarsbomen.
De sleutel voor de overwinning is het vertakken van je netwerk en meer steden aansluiten op je sporen zodat je ook extra bestemmingskaarten kan trekken en behouden en uiteindelijk een zeer breed spoorwegnetwerk kan aanbieden dat je vele overwinningspunten levert. Vooral op het einde van het spel wordt het spannend want dan tellen de netwerken die nog niet af zijn negatief en voel je bij alle spelers de spurt naar de overwinning borrelen en zit iedereen op hete kolen om nog net die laatste eindebestemming te bereiken. Altijd zeer spannend tot op de laatste minuut en vaak ook echt een bron van gesprekken nadien over hoe iemand met één extra zet toch had kunnen winnen of hoe iemand nog net op het einde de andere wist te blokkeren.
Of je nu in het begin veel bestemmingen kiest (om zo je netwerk doelbewuster uit te breiden) of je pas nadat je een netwerk hebt de juiste bestemmingen samenzoekt, iedereen heeft zijn eigen strategie. Het blijft dus fun tot op het einde want pas na een uurtje spelen worden de finale scores geteld op het moment dat iedereen zijn bestemmingen op tafel legt en trots uitlegt hoeveel routes hij heeft kunnen afwerken.
We geven toe, het spel is niet voor niets een echte klassieker aan het worden. Ticket to Ride Europa is een iets ingewikkelder spel dat het basisspel uit de USA combineert met een paar extra regels maar dit geeft natuurlijk nog net iets meer aan het spel. Het hangt er maar van af welke variant je eerst leert spelen.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen) Tags:gezelschapsspelen,gezelschapsspellen,ticket to ride,ticket to ride europa,days of wonder,bordspel,bordspellen,bordspelen
07-06-2010
De Zwarte Kater van The Game Master
Dit weekend was het weer een beetje spelletjestijd. Omdat het weer zo super was, kwamen we al snel op het idee om een bbq te doen en daarbij hoort dan natuurlijk ook het spelen van spelletjes. Omdat er nu toch een aantal kinderen bij waren (5) besloten we ook met hen eens iets uit te proberen: met name De Zwarte Kater van the game master. Dit is een spel voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is dus niet eenvoudig om een bende kadeekes van die leeftijd te boeien maar dit spel zorgt toch wel voor een boel plezier.
Het spel zit in een relatief klein doos en dus ideaal om mee te nemen naar een feestje of zo. Je kan het met 2 tot 9 kindjes spelen en ook dat is zeer leuk. Hoe zit het spel in elkaar, zeer simpel. Iemand van de ouders speelt zwarte kater. Die plaatst de kaas, de spek, de chocolade onder hoedjes die je vervolgens over de tafel beweegt. Je roept dan bijvoorbeeld kaas!!! en de kindjes moeten zo snel mogelijk hun muis bij het juiste doosje zetten. Zit de kaas onder het doosje dan krijgen ze een punt. Het is met andere woorden een klein concentratiespelletje, goed voor het geheugen en vooral niet te ingewikkeld. Je kan het spelen tot ze het beu zijn.
hallo iedereen. we gaan vandaag iets schrijven over de weerwolven van wakkerdam. Een oeroud spel eigenlijk maar nog steeds eentje van de klassiekers die nog veel wordt gekocht en gespeeld! Dit spel is ideaal in een groepje, dus ga je weg met de familie op weekend, met de jeugdbeweging of een origineel avondje met de kids als verjaardagsparty? Dan is dit spel misschien wel een leuk idee. Het eigenlijk ook helemaal niet duur en bezorgt je toch een pak speelplezier. Hoe groter de groep hoe meer pret.
Het is natuurlijk helemaal leuk als je het wat gaat inkleden (verkleden en een goede intro: spannend verhaal vertellen om het spel op gang te trekken). Kortom je kan er zelf iets cool van maken als je weerwolven speelt.
Dit spel is ideaal voor een grote groep maar ook meteen het nadeel. Je moet dus met minimaal acht zijn. Niet ideaal dus om op een verloren avond met z'n tweetjes te spelen. Nadat je lekker in het spel zit ga je van start. De weerwolven worden actief en gaan een slachtoffer maken! Je vertelt wie het slachtoffer is als de zon opgaat. De burgers moeten dan een weerwolf aanduiden! De beschuldigde wordt op de brandstapel geplaatst. Je weet dus niet wie wat speelt en het spel is gedaan als de burgers of de weerwolven winnen! Zeer simpel dus.
Er zijn tal van karakters zoals de weerwolven, de burgers, de dief, de heks, de burgenmeester enz... altijd leuk voor de afwisseling! Zeker een aanrader!
Het is een spel dat vooral zorgt voor veel interactie met de andere spelers, de plaats op het spelbord is beperkt en net dat zorgt voor leuke spanningen. Ook voor 2 spelers is het op die manier opgebouwd dat het een perfecte uitdaging biedt en spannend blijft. Speel je maar met 2 dan is het immers logisch dat je veel meer in elkaars weg gaat lopen of dat je net grondstoffen gaat afsnoepen om je tegenstander te dwarsbomen. Daar ben je veel bewuster mee bezig in dit spel.
Van zodra je het met 3 of meer speelt, kan je weer beter gewoon je eigen strategie spelen en hoef je je veel minder aan te trekken van de specifieke strategie van de tegenpartij. Net zoals vele van deze typische bordspellen is het zeker interessant om al zeer snel aan gebouwen te beginnen zodat je meer mogelijkheden krijgt per zet en het spel al zeer snel veel interessanter begint te worden! Van zodra je gestart bent moet je dus vooral op zoek naar wanneer welk gebouw neer te poten om zo snel mogelijk je beperkte middelen op de juiste manier in te zetten.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen) Tags:gezelschapsspelen,gezelschapsspellen,gezelschapsspel,bordspel,bordspellen,bordspelen,age of empire,age of empires, age of empires III
29-05-2010
30 seconds - een echte familie game
Snel! Omschrijf de namen op de kaartjes zo, dat je teamgenoten er zoveel
mogelijk correct raden. Dat mag je doen hoe je maar wil, maar zonder
de namen zelf te noemen en zonder de "Klinkt als" techniek te gebruiken,
je hebt maar 30 seconden...
Het uitdagende spel waarbij je snel moet denken en net zo snel moet
praten. Garandeert uren speelplezier met jouw familie en vrienden.
VEEL SPEELPLEZIER!
Jakkiebak Kippenkak is een originele Memory-variant: de spelers zijn kippen op een rond parcours, bestaande uit tegels met daarop een aan kippen gerelateerde afbeelding. In het midden van dit parcours liggen een twaalftal verdekte afbeeldingen. Nu is het zaak om de voor jouw kip liggende afbeelding te vinden tussen de twaalf verdekte afbeeldingen: heb je het goed dan mag je een stap verder en mag weer op zoek naar de volgende voor je liggende afbeelding. Elke kip heeft een veer in zijn kont en, je raadt het al, het is de bedoeling om alle deelnemende kippen op het parcours in te halen en dus al hun veren af te pakken.
Winnaar is degene die als eerste alle veren weet te bemachtigen.
Jakkiebak Kippenkak is een gezelschapsspel in het Nederlands.
Jakkiebak Kippenkak kan je spelen vanaf 4 jaar.
Jakkiebak Kippenkak is geschikt voor 2 tot 4 spelers.
Om Jakkiebak Kippenkak te spelen heb je 15-30 min nodig.
Dit is een eerder geluk georienteerd gezelsschapsspel.
Omschrijving op de doos:
De stok is in het kippenhok!! Er is een schoonheidswedstrijd: Wie heeft het mooiste verenkleed? De kipjes en haantjes scharrelen opgewonden in het rond om zich mooi uit te dossen. De prachtige staartveren van de andere deelnemers zien er wel erg aanlokkelijk uit... In het heetst van de strijd proberen de spelertjes zonder pardon de staarveren van de andere kippen te roven! Wie de weg in het kippenhok weet, zal het mooiste verenkleed hebben en de verkiezing winnen. Wie echter niet goed oplet, zal de prijsjes missen en met een kale staart op stok moeten.
Morgenland van 999 games is gezelschapsspel van de week van 27 mei tot 3 juni
Je kan het spel met zo maar eventjes met 20% korting kopen alsook gratis laten leveren in België. Dat is dus gewoonweg ongelofelijk! Dit is een heel leuk familie spel dat toch een grote uitdaging is. Eigenlijk al een beetje een klassieker en ooit genomineerd voor de nederlandse spellenprijs.
Vreemdeling, luister naar dit waarlijk bijzondere verhaal!
In lang vervlogen tijden werd 's avonds bij de kampvuren van arabische
karavanen de legende verteld van het Morgenland, waar een
machtige sultan heerste. ZIjn prachtige paleis leel neer op de
bedrijvige hoofdstad, waar karavanen uit alle windrichtingen elkaar al
eeuwen ontmoetten. De macht van de sultan vas onaantastbaardoor de vele
magische artefacten, die hij bezat. Maar rijk was hij niet: de
fabelachtige schat, door zijn voorouders vergaard, was gestolen en werd
sindsdien door vurige draken in grotten onder de stad bewaakt. De
hartewens van de sultan was, om de schatten van zijn familie terug te
krijgen. Maar...niemand dorstte de draken uit te dagen, en hun vloek
over zich af te roepen! Ten einde raad loofde de sultan als beloning
voor het terugbrengen van de schatten zijn magische artefacten uit...
De spelers zijn avonturiers die de uitdaging aandurven en zullen
proberen om de draken te bestelen! Met hun schatten trekken ze door de
Kashba naar het paleis van de sultan. Wie zal na dit avontuur de meeste
artefacten bezitten?
Morgenland is een
gezelschapsspel in het Nederlands.
Morgenland kan je
spelen vanaf 10 jaar.
Morgenland is geschikt
voor 3 tot 5 spelers.
Om Morgenland te
spelen heb je 60-90 min nodig.
Dit is een eerder
strategisch georienteerd gezelsschapsspel.
De afgelopen dagen hebben we al een aantal keer het kaartspel van de kolonisten van catan van 999 games gespeeld. Het is een spel voor 2 spelers en ik moet toegeven dat het altijd zo'n beetje afwachten is. Er zijn immers heel weinig spelen voor 2 spelers die ook echt een uitdaging bieden en waar je het gevoel krijgt dat er enige zin voor strategie mogelijk is. Het is tevens een spel dat toch tussen een half uur en een uurtje duurt om te spelen. Ook dat is al uitzonderlijk.
Dus mijn conclusie van dit spel is: de moeite! Ik zou zelfs durven zeggen dat het beter is dan het oorspronkelijk basisspel als je maar met z'n tweetjes bent. Het is ook een compacte doos en ideaal om mee te nemen op reis, ook zeer licht (dus ideaal voor de rugzak). Daarenboven is het nu ook uitkijken naar de uitbreidingen aangezien je ook voor deze set uitbreidingen kan kopen maar voorlopig (na 4 keer spelen op 2 dagen) moet ik toegeven dat we nog volop bezig zijn met de kennismaking van het basisspel, we hebben al zin in uitbreidingen maar laat ons eerst maar eens echte kenners worden van het basisspel. Je speelt het wel best met iemand die het ook al gespeeld heeft, maar je leert het heel erg snel....
Ideaal dus voor alle koppels of vrienden die met z'n tweeën willen spelen en de catan wereld willen induiken!
Regenwormen van 999 games is een super tof spel voor de hele familie. Je speelt het op amper 15 minuten met maximaal 7 spelers en het kan vanaf 8 jaar. Het is een dikke aanrader voor gezellige familie avonden en het wordt vooral plezanter naarmate je het meer speelt en is extra geestig als er wat meer gedronken wordt. Het is een ambiance dobbelspel dat je gewoonweg overal kan meenemen en dat net daarom voor zijn prijs een absolute aanrader is. Je kan iemand van het gezelschap lekker dwars zitten of proberen tactisch te spelen maar het blijft toch vooral een spel waarin geluk het belangrijkste is. Desalniettemin een echte leuke ambiance maker!
Sinds 2002 maakt het spel al opgang. Het spel duurt wel eventjes en je moet toch rekenen op een half uur per speler. Dat maakt het spel dan ook tot een echt strategisch spel voor 3 tot 5 Spelers. Je moet een eiland koloniseren en iedere speler heeft een eigen bord met ruimte voor plantages en gebouwen. De ene zorgen voor allerlei grondstoffen, nodig voor de bouw van een bepaald gebouw. Je moet uiteindelijk je goederen verkope en verschepen naar Europa, daar krijg je punten voor in de plaats. Je kan ook punten scoren met je gebouwen.
Het spel is verrassend omdat je naast de productie kant van het spel ook gewoon kan gaan voor het winnen van punten via de bouw van gebouwen. Je kan beide combineren en net dit biedt originele invalshoeken over hoe je het spel kan winnen. De beide moet je handig in balans brengen om het spel te kunnen winnen. En natuurlijk moet je ook niet zomaar willekeurig beginnen bouwen, je moet slim bouwen en de juiste gebouwen op het juiste moment neerpoten.
Daarnaast zijn er ook nog verschillende karakters die verschillende zaken kunnen doen. Elk gebouw heeft meestal ook nog eens specifieke kenmerken. Met andere woorden dit is eigenlijk een super spel. Ben je met meer ervaren spelers dan wordt het spel wel sneller gespeeld en kan je met 4 spelers onder de 90 minuten blijven. Het is een spel dat zeker aan te raden is als je eens wat verder dan catan of carcassonne wil gaan!
Gezelschapsspelen review van de kabouterstad voor kinderen vanaf 4 jaar
Goedelmorgen iedereen, vandaag eventjes over de kabouterstad voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit gezelschapsspel bestaat uit een hoop houten blokken in verschillende vormen en kleuren. De kinderen vinden het super en het is vooral ook educatief. Ze moeten met een dobbelsteen (met 6 kleuren) gooien om vervolgens een figuur te bouwen. Ze leren dus meteen alles over de kleurtjes, de vormen van de blokken en het bouwen zelf. Het leuke is dat er verschillende spelvarianten zijn, eenvoudig tot iets complexer (waarbij ze al beroep mogen doen op hun eigen fantasie). De kobold is de 'slechterik' in het spel waar je samen kan tegen spelen of die één persoon van het gezelschap speelt. Het is absoluut fun en een aanrader, één spelletje duurt ongeveer 15 minuten maar je kan er gerust een uur aan één stuk mee spelen (blijven bouwen aan de kabouterstad dus).