Wat hebben we toe geslapen ,na het ontbijt terug op en we gaan eerst tanken,nog geen voor een liter diesel. We vervolgen onze weg naar Oamaru ,een stadje met koloniale gebouwen opgetrokken met witte zandsteen een plaatselijke grondstof. Louis en ik wilden de pinguïns gaan bezoeken die daar op de rotsen leefden,maar we waren iets te vroeg, alleen zijn deze s'avonds na zonsondergang te spotten.
De vrouwen zijn gaan shoppen.
Voor we verder reden eerst nog een baseliek bezocht die heel anders was als bij ons. Na enkele km. Bezochten we een bloem molen uit 1860 . We reden verder naar Hampton waar we op het strand gewandeld hebben naar grote ronde bollen,deMaori geschiedenis vertelt dat dit pompoenen ware
Die uit de boot gevallen waren gegroeid en versteend waren.
Weer enkele km. Gereden zijn we in Morakia waar we op de kamping overnachten en weer werden geweldig onthaald
De zon schijn de volop ,na een mooie rit vinden we een mooie area en het werd nog warmer(28 gr.)
Op naar het stadje Geraldine,dit was heel pittoresk . We hebben ook ng een museum van oude auto's bezocht. We reden verder naar een overnachtingsplaats ,deze hebben wij gevonden door kleine straatjes en steegjes iets voorbij Makikihi aan de rand van de oceaan . We waren er alleen op de wereld aan een strand strand van tonnen platte keien waar we onze nieuwe BBQ getest hebben en de verrukkelijke Nieuw-Zeelandse wijn gedronken (iets te veel) en daarna gingen we voldaan naar ons bedje
Om 9h worden we opgehaald door de shuttlebus die ons naar de M.H brengt
Na wat papperassen werk kunnen we over de M.H. beschikken. Na enkele km. Gereden te hebben kunnen we al terug draaien mijne M.H. mankeerde iets. Uiteindelijk kreeg een andere M.H. .
Vervolgens reden we naar de supermarkt om onze inkopen te doen .
Dan op weg naar Akaroa ,na een heel mooie rit van 78 km door vlaktes en over bergen kwamen we aan in deze Franse nederzetting aan een magnefieke baai. Waar we een mooie wandeling hebben gemaakt en geëindigd zijn op een terras lekker in de zon
Van ons appartementhotel zijn we met de taxi naar de kathedraal gereden die met de aerdquick getroffen is in 2010. Na het bezoek van de kathedraal zijn we met de oude tram naar het Canterburymuseum en Botanicus Garens gereden.
Daar beslist dat we eerst de grote tour deden (3h) met een oude Engelse dubbeldekker die rondom en het met de aardbeving getroffen gebied van Christchurch gingen rijden. Onderweg nog iets gegeten.
Zoals sommige reisbeureau's het voorstellen als poepsimpel is het ook niet. Ik wil hier geen mensen bang maken,maar gemakkelijk is wel wat anders.
Op de lucthaven in Schiphol kregen we na het inchecken een rolstoel aangeboden door de vlieghaven waarmee we verder konden tot aan de vlieger.
Dit werd wel doorgegeven naar de andere Vlieghavens voor assistentie en die begeleiding is heel wat anders was. Vanaf het vliegtuig tot aan het andere vliegtuig kregen begeleiding voor de wheelshare van de mankepoot( Conny).
De luchthaven in Hong-Kong is gelijk een stad en we kregen daar een dag kamer in een hotel. Daar op de luchthaven kregen we ook begeleiding,als we die niet hadden dan waren we gegarandeerd te laat gaande gate.
Straks gaan we Cristchurh bezoeken met de bus nr28 die heel de stad rondrijd
S'morgens om04.30h zijn we vertrokken om naar het centraal station in Antwerpen bijeen te komen met onze vrienden Conny en Louis. Na een snelle treinrit met de Thalys arriveerde wij in Schiphol. Waar we de vlucht namen naar Hong-Kong om 12.25h.
Op donderdagmorgen arriveerden wij om 07.00h( oosterse tijd) in Hong-Kong. Een luchthaven zo groot als een stad. Gelukkig hadden we manke poot zodat ze ons hebben begeleid naar onze dag kamer ,aandeed hadden we dit hotel nooit gevonden.
Om 14.00h werden we terug begeleid naar de Gate voor de vlucht naar Auckland. Dit was op dezelfde dag.
De vlucht vertrok om 15.25h waarna we s'morgens arriveerde om 07.30h.
Op de luchthaven in Auckland moesten we ons reppen voor de vlucht vlucht naar Christchurch die we glansrijk miste , maar geen nood 40 min. Later hadden we een volgende vlucht, intussen konden we genieten van een nieuw-zeelands biertje.
Wederom werden wij begeleid voor die mankepoot naar onze suttle-bus die ons naar ons hotel bracht.
S'avonds hebben we in ons verblijf genoten van een lekker Nieuw-Zeelands wijntje en daarna voldaan en moe en veel slaap te kort in ons bedje gekropen.
want anders telt deze niet en ook lang genoeg voor de periode dat je daar verblijft
Inentingen zijn niet meer nodig voor Nieuw-Zeeland
Reispassen dan weer wel en ook een internationaal rijbewijs.Laat je niets wijsmaken dat het niet nodig is dat internationaal rijbewijs want het wel degelijk zo.
Na het vastleggen van de reis in januari dachten we nu nog een heel jaar wachten.
Maar dat is sneller voorbij dan dat je denkt. Het eerst bericht kregen we begin april voor een voorschot te betalen ,dat ongeveer op een 15% neerkomt.
Dit was voor de vliegplaatsen vast te leggen en de motorhomes(wij hebben ieder een M.H. genomen).
Half juli kregen we nog een telefoontje om het verdere bedrag te storten vanwege de brandstoftoeslag die alsmaar steeg. Even getwijfeld of we dat zouden doen
en na een maand het toch maar gedaan. Nu is alles betaald en de vliegtuigtikets ook al gekregen op mail.
Ondertussen ook al boeken gekocht en vele reizen van andere mensen gelezen.
Zoals jullie allemaal kunt lezen . Mijn blog is aangemaakt De bedoeling van deze blog is het kunnen volgen van onze reis naar nieuw-zeeland te samen met onze vrienden Louis en Conny. We gaan proberen alles zo veel mogelijk uit te leggen hoe onze reis verloopt.
We zijn eraan begonnen aan deze reis in januari 2013 op het vakantiesalon in Utrecht. Deze is niet te vergelijken met Antwerpen of Brussel, veel beter en ruimer deze moet je zeker aan doen. Daar hebben we een onderonsje gehad met Slobodan ,een medewerker van Planet downunder. De start van onze reis begint 29 januari om 7uur in Antwerpen Centraal voor naar Schiphol te rijden . Kostprijs van deze trein is 29 p/p