Geen gelegenheid waar geen pannenkoeken bij passen ten huize Frederika. Ieder excuus is goed -zondagmorgen -vrienden bleven logeren -snelle snack -feestje
deze smaken gewoon altijd!
gooi 270 gr bloem in een kom, giet er een halve à drievierde liter melk op (naagelang je zelf je pannekoeken wilt) doe er een klein beetje suiker/vanillesuiker bij samen met een ei, klop dit alles goed op, totdat je geen klonters meer hebt.
giet je beslag in een hete pan met een klein beetje olie,
bak maar lekker af!
Je hebt met dit beslag genoeg voor +- 16 kleine pannenkoeken
een tip: voeg eens wat kruiden/bessen aan je pannenkoeken toe.. mHMmhm
Noem het ouderwets: broodpudding is hip, en goed voor de geldbuidel. Waar anders altijd gelopen met die restjes brood wanneer je geen beestjes hebt in de buurt, en eerlijk, met dit recept, houd je je brood maar al te graag voor jezelf.
300 gr brood 60 gr boter 150 gr donkerbruine basterdsuiker 3 eieren 1/2 citroen (optie) kaneel (optie en dit dan met appeltjes) gedroogde druiven ;-)
zet de oven op 150° of stand 2 (gasoven) , laat hem lekker voorverwarmen
Je neemt je oud hard brood, en legt het in water te weken, knijp het brood eenmaal zacht goed uit, en leg het in een kom. smelt je boter, bij voorkeur op de kachel, anders bain-marie in een kom.
doe de boter, suiker, eieren en andere toevoegingen in een kom goed doorheen, meng er je brood door.
stort het beslag in een ingevette cakevorm of silliconenvorm laat 1 uur in de oven op gasovenstand 2.
je kan naargelang smaak, appeltjes, peperkoek,...toevoegen
joepie WAP ! iedere keer wanneer hier worst in huis komt. voor de leken onder jullie, WAP = Worst Appelmoes Patatjes geen glazen bokalen appelmousseline in Frederika haar voorraadkast te vinden. verse appelmoes, zo zegt ze zelf, maak je altijd beter. poepsimpel en even snel klaar...
voor 2 personen: je neemt 3 appeltjes een kleine kookpot met een bodempje water ev wat suiker
schil de appeltjes en snij ze in blokjes, gooi ze in de pot bij het bodempje water en stoof de blokjes totdat ze zacht zijn, haal van het vuur, en prak de blokjes fijn doorheen de rest van het water. tadaa, verse appelcompote met stukjes, heb je ze graag zonder? even door de mixer halen.
ja... verse appelmoes kan heel zuur zijn, en daardoor bijna niet te eten, voeg naar smaak wat suiker toe.