"Het mooiste in de vriendschap is niet de uitgestoken hand, de vriendelijke glimlach, het menselijk contact, maar het warme gevoel dat iemand in je gelooft en je vertrouwen schenkt." (Ralph W. Emerson)
Welkom beste bezoeker op mijn eerste blog en bij deze ook mijn eerste échte bericht. Onder de naam Fiori (afgeleid van het woord 'il fiore' ('bloem' in het Italiaans)) zal ik geregeld berichten posten op deze blog. Maar vooraleer ik begin aan de echte berichten, wens ik mezelf toch even voor te stellen.
Mijn leeftijd is momenteel nog 3 x 7 (21 dus), maar daar komt binnenkort verandering in. Ik ben niet zo alledaags, maar ook niet zo heel bijzonder. Ik ben een doodgewoon meisje dat vanaf nu haar hersenspinsels met jullie zal delen. Hoe bijzonder ik ben, zal je beetje bij beetje kunnen ontdekken. Ik geef jullie alvast enkele dingen mee...
Buongiorno is niet voor niets het eerste woord en de titel van dit bericht. Net zoals ook Fiori niet zomaar gekozen is. Sommigen onder jullie hebben het waarschijnlijk al door, bij anderen moet de euro nog vallen... Ik hou van Italië! Nochtans ben ik er nog maar éénmaal geweest en ook voor dat eerste bezoek was ik er al dol op. Ik hou van de taal, de pasta, de omgeving en ook van de muziek. Vooral dan die van Laura Pausini, die muziek straalt zo'n passie uit. Een passie die ik bij vele andere artiesten en nummers vaak mis. Ik weet graag waarover een lied gaat, want dat maakt een lied vaak sterk. Toch is de muziek van Laura Pausini hierbij een uitzondering. Hoewel ik niet alles begrijp en niet van elk lied de vertaling opzoek, kan deze muziek me toch boeien en ontroeren. Dit brengt me dan ook meteen bij de andere muziek waar ik van hou. Ik had het al over de inhoud van een lied, die vaak toch wel van primair belang is bij mij. Nederlandstalige muziek behoort dan ook tot mijn favorieten. Al ben ik ook op dat vlak alweer een beetje kieskeurig. Schlagers zijn niet zo aan mij besteed, ik heb het meer voor kleinkunst, pop-rock. Mijn muziekkeuze laat zich dan ook niet zomaar in een vakje duwen. Ik hou ook van bepaalde Engelstalige muziek, maar ook dat is moeilijk uit te leggen. Al ben ik al blij als er muziek is. Een leven zonder muziek is onmisbaar voor mij. Ik sta er mee op en ga er mee slapen. Jackobond zingt "stilte mag" en ja die mag er af en toe wel eens vallen, maar ik kan ook in stilte genieten van muziek en muziek kan de stilte die vaak pijnlijk aanvoelt breken. Ik bewonder mensen die bezig zijn met muziek. Ik bedoel hierbij dan ook bezig zijn met alle facetten van muziek, nl. het schrijven van muziekteksten, het onwikkelen van een melodie, het zingen van liederen, ... Eigenlijk alles, want al deze dingen samen kunnen een nummer tot een goed nummer maken.
Ik ben niet zo'n durfal op dat vlak, ik zing alleen maar als ik alleen thuis ben en ben toch wel enkele keren "doodgegaan" tijdens mijn opleiding tot leerkracht lager onderwijs. Ik volgde een jaar zangles om de zenuwen onder controle te houden, maar ben vastbesloten mijn muzikale basis verder uit te breiden. Ik hou van piano en daarom heb ik beslist om muziekschool te volgen. Ik las ooit ergens "Talent is the door, hard work the key". Daar geloof ik toch wel in, ik wil muzikaal groeien.
Ik ben niet alleen met muziek bezig, maar ook met taal. Het afstuderen tot leerkracht lager onderwijs heeft mijn gevoel voor spelling alleen nog meer aangewakkerd. Ik heb een hekel aan dt-fouten en andere spellingsfouten. Vraag me niet hoe het komt, maar ik heb het al van kleinsaf. Als ik mezelf er dan ook op betrap dat ik een fout over het hoofd heb gezien, dan word ik toch wel eventjes gek en vooral boos op mezelf. Het is immers altijd gemakkelijk kritiek te leveren op een ander zijn spelling, maar als je zelf dan zo'n fout maakt...
Perfectionisme. Een term die je hoe langer hoe meer hoort... En ja, ook ik heb er last van. Het liefst bereid ik alles altijd tot in de puntjes voor. Ik hou van orde, netheid én ook van hygiëne. Ik noem het geen smetvrees, dat vind ik een stomme term. Ik heb het graag proper en handen wassen na elk toiletbezoek, voor elke maaltijd en na activiteiten zijn dan ook een must voor mij. Ook een bad/douche zijn belangrijk voor mij, ik beschouw dit dan ook als basiscomfort.
Jammer genoeg ben ik ook gezegend met een aantal angsten. Ik heb enorme hoogtevrees. Op een doodgewone brug zal ik nooit vlakbij de reling lopen, laat staan naar beneden kijken. Pretparken zeggen mij dan ook helemaal niets. Ook van die vieze harige beestjes met acht poten heb ik schrik. Braken is ook één van mijn angsten. Ik noem het een angst omdat ik er echt een hekel aan heb. Als iemand buikgriep heeft, denk ik altijd meteen dat ik dit ook ga krijgen. Ik vind braken ongelooflijk vies. Ik kan het niet zien, niet horen, niet ruiken. Kortom, ik hoop dat als ik zwanger ben er geen last van heb...
Maar als ik niet ziek ben (en gelukkig ben ik dat niet vaak), hou ik ook van lekker eten. Het liefst eet ik licht en lekker. Ik ben verzot op pasta en puree verkies ik boven de Belgische frietjes. Dit doet wellicht bij menig Belgen de wenkbrauwen fronsen, maar ik zei toch al dat ik een beetje bijzonder was? Ik sta ook zelf graag in de keuken, maar die momenten komen eigenlijk niet zo veel voor. Ik woon nog bij mijn ouders en ik kook het liefst als ik alleen thuis ben. Ik hou niet zo van pottenkijkers in de keuken, ik doe het liefst alles op mijn eigen manier. ;-)
Als vriendin kreeg ik op Facebook o.a. de volgende tags mee:
"Tag someone who makes you laugh a lot."
"The hopeless romantic."
Ik kan die tags alleen maar beamen. Ik lach graag, mijn glimlach is dan ook mijn wapen. Je hoort vaak dat mensen twee soorten glimlachjes hebben, de zakelijke glimlach en de oprechte glimlach. Ook ik heb beiden, maar ik hoop dat de oprechte glimlach het wint van de zakelijke glimlach. Ook droge humor is mijn ding en ik ben een romantische ziel. Voortdurend ben ik bezig over mijn prins op het witte paard. Helaas, die prins heb ik nog steeds niet ontmoet. Nochtans, het paard hoeft er niet bij voor mij. Ik blijf dus verder dromen over mijn prins. Hoewel ik een echte dromer ben, ben ik ook een realist. Ik doe niets liever dan dromen, maar verpest de droom soms door dit realisme. Nochtans heeft dit realisme ook zijn positieve kanten, ik blijf immers met mijn twee voeten op de grond.
Een buitenbeetje, zo voel ik me soms wel. Ik kan piekeren over de domste dingen en onthoud ook de gekste dingen. Ik onthoud bijvoorbeeld wat ik aanhad op een bepaalde gelegenheid, wat ik op die gelegenheid gegeten en/of gedronken heb, wie daar was, ... Gelukkig ontmoet ik af en toe mensen die ook met deze eigenschap werden "belast", dan voel ik me terug een beetje normaal.
Hoewel één van mijn quotes is "normaal is maar banaal". Wat heb je er immers aan om te zijn zoals iedereen? Iedereen is toch anders en uniek?
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!