Nee, hier geen Valentijnsmenu op de agenda, wel gewoon dagelijkse kost zoals andere dagen, meer nog, Op Valentijn eten we alle restjes op uit de diepvriezer, en de dag voordien. Maar wel groot feest voor de kids. En ook voor mij want ik bent verzot op wokgroentjes en scampi's.
Niet vermeld maar wel elke dag aanwezig zijn: soep en dessert. Soep wordt 1 x per week gemaakt, en dan in porties ingevroren. Dessert varieërt van gewone vanille- of chocoladepudding, naar ijsjes of yoghurt, rijstpap, meestal wel een melkproduct.
Maandag 14/2
van man en mijzelf: wokgroentjes (gewoon de overschotjes van deze week (prei, wortel, ui, knoflook, spruitjes, stukje paprika, champignons) met scampi's (restje uit diepvries) en rijstmie.
voor kids (geen wokfanaten): restje van frietjes, aardappelkroketten, vissticks, tomaten, sla, gekookte eitjes.
Dinsdag 15/2 (= boodschappendag)
gekookte patatjes met bloemkool en bechamelsaus en kalfslapjes (uit de diepvriezer)
recept van de bechamel:
klont boter evenveel gram bloem (gewone) roeren terwijl boter smelt bloem toevoegen en heel goed roeren dat de massa glad blijft, daarna voorzichtig aanlengen met melk, hoeveel hangt af van hoe dik je de saus wenst. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. (eventueel kan je kruiden of gemalen kaas toevoegen)
Woensdag 16/2
gekookte aardappel met boontjes (aangestoofd met ui) en varkenskotelet
Donderdag 17/2
macaroni met ham en kaas
Vrijdag 18/2
aardappelpuree met gebraden kip (van de kippenkraam) en appelmoes (zelfgemaakt)
Zaterdag 19/2
frietjes met stoofvlees en slaatje
Zondag 20/2
Lekkere winterBBQ bij vrienden.
|