Felix Alen
Inhoud blog
  • KOOK - EN WIJNLESSEN XAVERIUS
  • Xaverius doet weer wild

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    omdat koken een uiting van liefde en vriendschap is
    12-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xaverius doet weer wild

    Jef Snepkens, als jager een dweper,

    wordt met de jaren nog leper

    Hij schiet nu tenvolle

    Met peperbollen

    zo verkrijgt hij meteen: hazenpeper.

    Theo Van Cammeren

     

    Wild enthousiast

    Jachtfestijn 2005

     

    Het Jachtfestijn is een traditie en een hoogtepunt in het Xaveriusjaar. En dat houden wij graag zo.

    De ingrediënten zijn bekend. Terwijl buiten de wind giert creëren we binnen een wintersgezellige sfeer. Een open haard met knetterend vuur, veel kaarslicht, aangepaste muziek en decoratie, infostandjes én stevige winterkost. U wordt verwelkomd door jachthoornblazers en dan geniet u van het ene drankje na het andere gerechtje. De stijl van Xaverius getrouw krijgt u bij al dat lekkers de nodige tekst en uitleg. Chef en sommelier geven tussen de gerechten toelichting bij het menu, jagers en wildspecialisten zullen u overtuigen dat wild nog steeds het meest gezonde vlees is en dat u daar door een zeer strenge jachtwetgeving zonder enige wroeging mag van genieten.

    Voor veel creatieve koks is het begin van het wildseizoen een verademing. Na de koude buffetten kunnen ze met andere producten aan de slag. Doe dus eens lekker wild en schrijf in voor alweer een onvergetelijke avond.

     

    Menu

    Aperitief met smaakmakertjes en hapjes

     

    Waaier van lichtgerookte everzwijnbout (à la Ganda) met een tarte-tatin van kerstomaatjes, Le Larry-kaasje, een slaatje en truffelvinaigrette

     

    Stoofpotje van veenwild en vergeten wintergroenten, een cappuccinoschuimpje van ridderzwammen en een krokantje van schorseneren

     

    Wildbuffet

    Civet van haas met bosbessen

    Ballotine van fazant met witloofstamppot

    Ragout van edelhert met zwammen

    Waterzooi van wild konijn en linzen

    Reebout voor houtvuur gebraden

    Fantasie van Brabantse groenten

    Puree van selder, wortelen en spruitjes

    Stamppot van groene kool met spekjes

    Gratin van roomaardappelen

    Amandelpoffertjes

    Hagelands fruit en bessen

     

    Gevulde William-peer met ijsgekoelde chocoladeparfait en een sausje van Heidebitt

     

    Mokka, thee en zoetjes

     

    Onze partner 'Patrick Rubbens - Wijnen De Bleek' kiest de wijnen.

     

    Datum

    vrijdag 18 november, om 20 uur

    Locatie

    Hof te Rhode, Schaffen

    Prijs

    leden 65 euro, niet-leden 74 euro

    12-11-2005, 18:03 geschreven door felix  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs