Taiwan is een land met n ongelofelijke eetcultuur, taiwanezen eten altijd en overal. Je hebt de talloze restaurants, gaande van taiwanees naar thais, japans, af en toe n italiaan, cofee en tea huisjes , ijsjes en nog zoveel meer. Maar echt populair zijn de streetfoodkraampjes. De talrijke nachtmarkten staan vol. Je vindt er de traditionele juices, alles wordt versgeperst, je kan alle fruit combineren maar door de hitte zijn alle juices jammer te warm om echt van te genieten en vooral te zoet. Overal wordt hier n soort vloeibare honing bijgedaan wat zorgt voor te zoete drankjes. Je kan ook bevroren fruit laten mixen, ideaal als afkoeling, je krijgt dan n soort cruched ice maar ook hier doet men honing bij. Ijs , vooral mango is er in overvloed, maar die smaakt meestal zeer milky. Daarnaast ziijn er de gevulde pannenkoeken, de kleine gekleurde jellyballetjes, gevuld met gemalen nootjes of sesam. Hartig kan je alle kanten uit. Gaande van barbequespiesjes van rund, varkens of lams, gelakte eend, alle mogelijke organen, varkenspoot, nek, .... Je kan het niet bedenken of het is er. Zeer bekend is ook de gebakken stinky tofu, zoals de naam het zegt, zeer slecht riekende gebakken tofu. Alle eten ligt in de hitte, soms uren, dus hygiene is een zeer rekbaar begrip in deze regionen. We proeven veel, eten vanalles, kopen veel streetfood en zijn nog niet ziek geweest. Rub en laurien doen mee met de fam Huang en eten veel pikant, de oudjes doen het wat gewoner. Maar t smaakt. Gewoon je knop omdraaien, niet teveel nadenken over alle bacterien en gewoon genieten.