Inhoud blog
  • Exel overleden 14/12.2010 4 uurf
  • Eerste training gp2 achter de rug
  • wedstrijd Dbvv
  • wedstrijd19 september in neerpelt
  • exel en jiska met de andere honden
  • enkele foto exel ,jiska,gorky, mitsy,darco en jamy
  • exel en men nieuwe pup jiska (tervuerse herder)
  • wedstrijd zonhoven
  • zutendaal wedstrijd
  • foto's wedstrijd peerke
  • debutanten wedstrijden
  • Cani Sport:
  • exel aan het genieten
  • brevet agillity 20 juni
  • clubkampioenschap zvhs 24 mei 2009 programma 1
  • 4 jaar exel
  • exel paar foto's op een wedstrijd
  • Breitensport
  • Wat is Flyball
  • Gehoorzaamheidsprogramma
  • Enkele toestellen voor agility
  • exel naar de bal en gorky naar de bal
  • Heup Dysplasie ( HD )
  • Onze vier honden
  • exel in sneeuw
  • hondenmanieren
  • skelet en spieren van de hond
  • Gelukkig2009
  • benaming plaatsen van een duitse herder
  • Exel kerstmis, training



    Hondenschool
    http://www.zvhs.be



    Dierenasiel:
    Dierenasiel Genk
    http://www.dierenbescherminglimburg.be/
    http://www.dierenasielsinttruiden.be/
    www.asieldieren.be
     kijk ook eens naar:
     www.bloggen.be/gorky 
    Fara2006
    blog van border colli gina
    www.bloggen.be/blacksammy
    http://users.telenet.be/thebestforyou
    www.bloggen.be/jiska

    Adressen Hondenscholen

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Exel 5 jaar
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Maat/Gewicht
    Reuen  Schofthoogte: 60-65 cm

                Gewicht: 30-40 kg

    Teven   Schofthoogte: 55-60 cm

                Gewicht: 22- 32 kg


    Canicross
    De hond heeft een tuigje aan (een soort harnas) en de loper een gordel. Dan worden hond en loper aan elkaar verbonden door  middel van een elastiek, dat is de gemakkelijkste manier om te lopen. Maar dat is niet verplicht, wel moet hond en loper met elkaar verbonden zijn. Ook een strop- of een wurgkettingen zijn verboden tijdens de wedstrijd dit voor het welzijn van de hondDe hond trekt op de schouders en de loper heeft de handen vrij om te lopen en te begeleiden en eventueel te corrigeren . De elastiek dient eerder om de schokken op te vangen, zo wel voor hond als loper.De hond mag de loper trekken, maar de loper mag in geen enkel geval de hond trekken. Tijdens het  crossen word er individueel gestart om de 30 sec of om de minuut, bij een groepsstart  wordt er een brede start zone voorzien, maar dat komt niet vaak voor

    Doggy dancing
    Doggy dancing is te vergelijken met een kuur op muziek in de paardenwereld. Begeleider en hond bewegen samen op de muziek waarbij de hond allerlei trucjes en oefeningen laat zien.

    Frisbee
    Er zijn 3 disciplines bij het hondenfrisbee. In de freestyle frisbee worden er in een bepaalde tijdsduur allerlei spectaculaire acties getoond. De mini distance flyball is bedoeld om de honden binnen een kort tijdsbestek zoveel mogelijk een frisbee te laten vangen. Bij de long distance flyball wordt er dan weer vooral gequoteerd op de afstand.

    Speuren
    Tracking: Hier is de bedoeling dat de hond een vegetatief spoor gaat volgen dat is uitgezet door een persoon of een machine. De hond volgt dit  spoor exact door zijn kop laag en zijn neus heel diep te houden.
    Trailen: Hier gaan we in principe zoeken naar menselijke geuren en houdt de hond zijn kop op schouderhoogte of zijn neus aan de grond. De hond discrimineert hier de verschillende menselijke geur.
    Air scenting: Hier gaat de hond een geurbron lokaliseren (puntbron). De hond houdt hier of zijn neus in de lucht (bij mensen), of bij het te
    onderzoeken voorwerp. Hier kan gezocht worden naar een product of naar een persoon.

    Pakwerk
     
    Deze afdeling wordt door de meeste mensen het spectaculairst gevonden. Bij dit onderdeel moet eerst de pakwerker gevonden worden door het revieren van verstekken (het doorzoeken van verstopplaatsen) als de pakwerker gevonden is met de hond dit aangeven aan de geleider door te blaffen. Hierna vinden er een aantal "gevechtshandelingen" plaats waarbij de hond getest wordt op de beet in de beschermmouw, doorzettingsvermogen, moed en vechtlust en gehoorzaamheid (het op commando lossen). De gehoorzaamheid neemt dan ook een belangrijke plaats in bij het pakwerk. De oefeningen worden ook zwaarder na mate het niveau hoger wordt.



    . Een jonge hond heeft nood aan een wandeling, eens vrij ravotten of eens goed samen met het baasje spelen, echter allemaal zonder te overdrijven... Als richtlijn geldt dat een pup 5 minuten mag wandelen per maand hij of zij oud is. Zo mag een hond van drie maanden maximum 1 kwartier wandelen aan een stuk

    Voeding van een hond
    Regel 1

    Eén van de eerste regels die ik vroeger ooit geleerd heb, en die mij heel goed van pas kwam, is: Voer een hond met je ogen!

    Controle
    Waarmee ik bedoel, let op dat hij/zij niet te dik wordt, maar ook niet te mager. Je kunt dit controleren door met beide handen langs de zijkant van je hondje te aaien, en als je de ribbetjes goed(
    geen wasbord )kunt voelen is je hondje niet te zwaar.  Aan de ontlasting kunt je zien of je hondje te veel of te weinig krijgt Te veel, de ontlasting wordt dunner of brijachtig, te weinig: de ontlasting is hard(soms wel erg hard)

    Water
    Altijd voldoende water neer, opletten sommige pups drinken zich een waterbuik, en die moet je wel eens een beetje afremmen. Het drinken ook pas ná het eten geven, en let erop dat ze geen bek vol nemen en het vervolgens bij jou op je schoenen deponeert. (te gulzig, en dan kan het er ook wel eens onmiddellijk weer uitkomen)
    Let erop dat je hond als deze volwassen wordt niet te zwaar wordt i.v.m. gewrichtsklachten.

    Hoe?
    Een duitse herder kun je het best op een standaard eten geven, dit i.v.m. maagkanteling.(maagtorsie) Een hond die diep moet bukken voor z'n eten, vervolgens als hij/zij rechtop gaat staan valt dat eten met een plof in zijn/haar maag waardoor deze kan kantelen. Het is vaak dodelijk dus let erop dat je hondje ook niet te gulzig eet, e.v.t. kun je dan de bak even wegpakken en even later weer geven zodat niet het hele voer ineens in zijn/haar maag(je) valt.uk
    door.

    Teken


    Een teek is een klein bloedzuigend insect. Vaak zitten ze in het kreupelhout of de bosjes. Als uw hond daar doorheen loopt, laat de teek zich op de hond vallen. Vandaar dat de meeste teken op de kop en hals zitten. Ze beginnen heel klein, maar zuigen zich in enkele dagen vol met bloed en vallen dan af weer op de grond. Ze maken een vervelling door en zijn dan weer klaar voor een nieuw bloedmaal.
    Hij is vervelend omdat hij de ziekte van Lyme en Babesiose kan veroorzaken. Hij doet dat door speeksel in zijn slachtoffer te spuwen. Zo eens in de zoveel tijd zit er een teek op Uw hond of kat. Die moet U dan voorzichtig proberen te verwijderen. De teek verdoven met alcohol of zo werkt averechts, omdat dan de teek juist zijn speeksel laat lopen. Niet doen dus! Het beste is om een tekentang te gebruiken, verkrijgbaar bij dierenwinkel, dierenarts en apotheek (voor mensen geldt nl. precies hetzelfde als voor dieren). Zet de tekentang op de teek en draai rustig naar links of naar rechts totdat de teek loslaat. Dus niet rukken, want dan breekt de kop eraf en blijft in uw hond vastzitten. Dit zou een lelijke infectie kunnen veroorzaken. Om te voorkomen dat uw hond een tek oploopt (ze zitten voornamelijk in de bosjes waar uw hond door heen banjert), kunt u het beste een tekenband gebruiken of de hond insprayen met Frontline.

    exel vom beverenkant

    Op de groen pijltjes klikken voor de volgende bladzijden( pijl die schuin staat)van onder,ofwel onder inhoud blog klikken
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze vier honden
    Exel duitse herder,Gorky en darco border collie,mitsy poedelke





    12-01-2009 om 09:34 geschreven door Mathieu  


    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.exel in sneeuw
    Exel in sneeuw







    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Mathieu  


    06-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hondenmanieren

    MANIEREN VAN EEN HOND

     

    Om een hond te kunnen begrijpen, moeten we in staat zijn om zijn lichaamstaal te lezen. Alleen op deze manier weten we wat er in onze hond omgaat.
    Hierbij zijn voornamelijk de stand van de oren en de stand van de staart van belang. Ook het al dan niet maken van oogcontact en de mimiek van de honden geven ons een indicatie van de gemoedstoestand van de hond.

    Als we met deze wetenschap een hond gaan beoordelen kunnen al enkele problemen worden opgelost.
    Een zogezegd 'gevaarlijke hond' kan evengoed een heel angstige hond zijn die heeft geleerd dat bijten de enige uitweg is voor hem. Of een hond waarvan gedacht wordt dat hij heel angstig is, is misschien gewoon een onderdanige hond.
    Op basis van deze nieuwe kennis kan dan anders worden omgegaan met de hond.

    Ook de zogenaamde deemoedsgebaren worden meestal verkeerd ingeschat.
    Deze deemoedsgebaren of onderwerpingsgebaren omvatten de lichaamstekenen die een hond vertoont wanneer hij zich in een ranglagere situatie bevindt. Hieronder verstaan we het laag dragen van oren en staart, maar ook het likken van de mondhoeken van de andere hond en het laten snuffelen onder de staart. Hoe groter de dreiging, des te extremer de onderwerpingsgebaren. Zo kan een hond bij grote dreiging op zijn rug gaan liggen en eventueel wat urine laten lopen. Dit wil dus niet zeggen dat de hond angstig is, maar gewoon dat hij zijn plaats kent ten opzichte van de andere hond.
    Wanneer een hond deze deemoedsgebaren vertoont in een vechtsituatie, is het een 'sociale wet' bij de honden dat de andere hond de aanval stopt. Dit is het zogenaamde ridderlijkheidsinstinct.
    Dit is ook bij de mens van toepassing. Wanneer wij onze hond straffen en hij gaat onderwerpingsgebaren vertonen, zijn wij ‘sociaal verplicht’ om onze dreiging te beëindigen. Doen wij dit niet, dan vertonen we in de ogen van onze hond gestoord gedrag en bestaat de kans dat de hond zal bijten.
      oren staart mimiek ogen
    angstig naar achteren staart heel laag
    soms helemaal
    tegen de
    buik gedrukt
    alle tanden bloot
    ook de kiezen zijn
    zichtbaar
    geen
    rechtstreeks
    oogcontact
    onderdanig naar achter gedraaid
    tot soms helemaal plat
    staart laag   geen
    rechtstreeks
    oogcontact
    dominant naar voren gericht hoge staart   rechtstreeks
    oogcontact
    agressief naar voren gericht hoge staart voortanden bloot
    tot aan de hoektanden
    rechtstreeks
    oogcontact

    06-01-2009 om 00:00 geschreven door Mathieu  


    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skelet en spieren van de hond

    Legenda Skelet:

    1. Tussenkaakbeen;   2. Bovenkaakbeen;   3. Voorhoofdsbeen;   4. Hersenschedel;   5. Jukbeen;   6. Onderkaak;   7. Oogkas;   8-9. Halswervels;

    10-11. Ribben   12. 13de Rib(zwevende rib);   13-14. Borstbeen;   15-16. Borstwervels;   17-18. Lendenwervels;   19. Kruisbeen;   20. Staartwervels;

    21. Schouderblad;   22.Opperarm; 23. Spaakbeen;   24. Ellepijp;   25. Voorvoetwortel;   26. Voormiddenvoet;   27. Voortenen;   28. Bekken;

    29. Heupgewricht;   30. Dijbeen;   31. Knieschijf;   32. Scheenbeen;   33. Kuitbeen;   34. Achtervoetswortel;   35. Achtermiddenvoet;   36. Achtertenen.

    31-12-2008 om 00:00 geschreven door Mathieu  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Spieren

    Legenda Spieren

    1. Opheffer van neus en lip; 2. Kaakneusspier; 3. Lipsluit-spier; 4. Kauwspier; 5. Buitenste kauwspier; 6. Jukbeenspier; 7. Slaapspier(Hapspier);

    8. Borst-tongbeen-spier; 9. Spier om het oor naar beneden te trekken; 10. Borstbeen-kop-spier; 11. Sleutelbeen-hals-spier; 12. Sleutelbeen-opperarmspier

    13. Monnikskapspier; 14. Zaagvormige spier; 15. Schouder-hals-spier; 16. Driehoekige spier; 17. Driehoofdige armspier; 18. Buitenste voetstrekker

    19. Gezamenlijke tenenstrekker; 20. Zijdelingse tenenstrekker; 21. Buitenste elleboogspier; 22. Binnenste elleboogspier; 23. Lange afvoerder v/d eerste teen

    24. Brede rugspier; 25. Diepe bortspier; 26. Rechte buikspier; 27. Buitenste schuine buikspier; 28. Middelste bekkenspier; 29. Spanner v/h brede dijvlies

    30. Vierhoofdige strekspier v/d knie; 31. Bovenste bekkenspier; 32. Tweekoppige bovenbeen spier; 33. Halfvliezige spier; 34. Voorste scheenbeen spier;

    35. Lange tenenstrekker; 36. Lange kuitbeenspier; 37. Diepe tenenbuiger; 38. Achillespees.

    31-12-2008 om 00:00 geschreven door Mathieu  


    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allemaal een gelukkig 2009 en nog succes met jullie site

    29-12-2008 om 00:00 geschreven door Mathieu  


    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.benaming plaatsen van een duitse herder
    Rasstandaard 

    15-12-2008 om 00:00 geschreven door Mathieu  


    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exel kerstmis, training

    Exel met kerstmis





    trainig exel











                                                     

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door Mathieu  




    Vader van Exel
    Beau vom der Leiegegend

    Foto

      
     Moeder van Exel
    Rana vom monchberg


    Foto

    zus van exel
    Elka vom beverenkant


    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Mathieu Deben
    Ik ben een man en woon in (Belgie) en mijn beroep is Arbeider.
    Ik ben geboren op 08/12/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Honden.

    Foto

    men schat en ik zelf,getr. op8/8/2008


    Foto



    Gehoorzaamheid: Punten gaan tot 100

    A 97punten naar B 7-4-2007
    B 91punten naar C 9-5-2007

    sociabilisatie test     24-08-2007

    Toen brevet gehaald 89 punten 27-10-2007


    Foto

     


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    liefdenetwerk
    www.bloggen.be/liefden
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    birdierik
    www.bloggen.be/birdier
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Gastenboek
  • rust zacht lieve Exel!
  • succes gewenst
  • fijne feesten
  • zomaar
  • groetjes uit Waasmunster

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Een interessant adres?

    Aard

    De Duitse herder is een zeer leergierige, gehoorzame en intelligente hond. Hij is sociaal, vriendelijk, attent, maar ook temperamentvol, waaks en beschermend, moedig en trouw aan zijn baas en diens gezin. Hij heeft slechts één baas en zal zich ernaar gedragen.

    Training

    De Duitse herder wordt vaak gebruikt als blindengeleidehond, speurhond, waakhond en politiehond. Als blindengeleidehond worden de laatste jaren ook vaak labrador retrievers ingezet. Omdat de Duitse herders zo leergierig en gehoorzaam zijn, zijn ze ook voor de trainer tijdens de training een plezier om mee te werken. De Duitse herder kan, mits hij goed gesocialiseerd is, prima overweg met soortgenoten, andere dieren en kinderen. Hij is trouw en vertoont geen neiging tot weglopen.

    Beweging

    Mocht u overwegen een Duitse herder aan te schaffen als huishond, doet u er goed aan hem voldoende bezigheden te bieden bijvoorbeeld in de vorm van gehoorzaamheids- en behendigheidstrainingen. Wedstrijden in speuren, apporteren of wat dan ook, als hij zijn intelligentie maar kan gebruiken en voldoende beweging krijgt. Jonge honden moeten goede voeding krijgen, maar mogen tijdens de groei niet overbelast worden door te zware werkzaamheden. Dit alles geldt natuurlijk voor praktisch alle dieren die door de mens worden gehouden.

    Erfelijke ziekten

    In dit hondenras komt vaak de erfelijke ziekte heupdysplasie voor, waardoor de dieren spontaan letsels rond de heupkop (caput femoris) en het heupgewricht (acetabulum) ontwikkelen. Hierdoor gaan deze honden al op jonge leeftijd manken, waardoor dierenartsen ontstekingsremmers moeten voorschrijven. In een poging deze erfelijke ziekte weg te selecteren, worden röntgenfoto's gemaakt van de heupgewrichten van die dieren die als fokdier ingeschreven worden in een stamboek.


    Verzorging Duitse Herder

    Een Duitse Herder en verzorging, wat kan men zich daarbij voorstellen

    Weinig, want een Duitse Herder vergt weinig inspanning en onderhoud op dat punt. Af en toe verhaart de hond. Bij de Duitse Herder is dat een blok rui, wat wil zeggen dat de hond op dat moment pakken met haar verliest.

    Men kan dan de plukken haar zo zien hangen. Op dat moment is het aan te raden om de hond geregeld te borstelen, 1 keer per dag bijvoorbeeld.

    Zelf gebruik ik een zachte houten borstel met rechte, flexibele ijzeren pinnetjes. Buiten deze verhaarperiodes, die zich ongeveer 2 x per jaar voordoen, verhaart de Duitse Herder weinig.

    Uiteraard is er een verschil tussen een Duitse Herder die veel buiten zit of een Duitse Herder die veel binnen zit. Een hond die veel binnen zit heeft gemakkelijker de neiging om te verharen.

    Betreft het wassen van de hond, op zich is dit weinig of niet nodig. Doet men het toch, gebruik dan het liefste een goede hondenshampoo, geschikt voor rood-bruine vachten.

    Op die manier herleven de kleuren van een Duitse Herder helemaal op. Wilt u shows doen met uw Duitse Herder? Vraag dan advies aan uw fokker.

    Het kan soms nuttig zijn om voedingssupplementen, bovenop de hoofdvoeding, bij te geven om de vacht in topconditie te krijgen.  


    HOOFD

    Wigvormig en fijnbesneden. Niet te lang, niet grof.  De schedel is evenlang als de neusrug.  Geen duidelijke stop.  Wigvormige snuit.  Rechte neusrug.  Krachtig gebit.  Nauwsluitende lippen.

    OGEN

    Amandelvormige ogen, die iets schuin liggen, maar nooit uitpuilen.  Oogkleur zo donker mogelijk.XML:NAMESPACE PREFIX = O />

    OREN

    Puntig, rechtop gedragen en naar voren gericht, met de middellijnen evenwijdig aan elkaar.  Middelgroot

    LICHAAM

    Middelgroot, iets langer dan hoog.  Stevig en goed gespierd.  Stevige botten.  Sterke, gespierde hals zonder  keelhuid.  Diepe borstkas.  Sterk ontwikkelde rug, Brede, sterke lendenen.  Lange, iets hellende croupe.  Achterbenen iets naar achteren geplaatst.

     

     

    LEDEMATEN

    Gesloten, compacte tenen.  Rechte, evenwijdige, droge voorbenen.  Rug vanaf de schoft iets hellend.

    STAART

    Dikke vacht, waarbij de laatste wervel ten minste tot het spronggewricht reikt.  Licht gebogen hangend.

    VACHT

    Dubbele vacht met ondervacht.  Dik, recht en ruw haar, dat dicht tegen het lichaam ligt.  Kort op het hoofd, de voorkant van de benen, en de voeten.  Langer en dikker op de hals.  Langer op de achterkant van de benden, een broek vormend.  Te lang haar is een diskwalificerende fout. 

    KLEUR

    Zwart met roodachtig bruine, tan, of lichtgrijze aftekeningen.  Mengsel van zwart en donkergrijs.  Zwart masker en zwarte mantel.  Kleine, duidelijke, witte vlekken op de borst zijn toegestaan.  Lichtgrijze ondervacht.

    KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

    Hij moet kalm zijn, evenwichtig, vol zelfvertrouwen, oplettend, volgzaam en moedig, en hij moet een gestaald karakter en een vechtinstinct hebben.  De Duitse Herder is gehoorzaam, altijd loyaal en hij heeft een uitstekend reukvermogen.  Hij is levendig, vrolijk, trouw en zeer goed te trainen omdat hij graag gehoorzaamt.

    VERZORGING

    Vroeg beginnen met opvoeden is van vitaal belang.  Dit is een actieve hond, die ruimte en beweging nodig heeft, maar die in een flat in de stad kan leven als hij maar zijn dagelijkse wandeling krijgt.  Hij houdt er niet van om alleen te zijn en hij kan er niet tegen om de hele dag opgesloten te zijn.  Twee keer per week borstelen is nodig.  Het is verstandig om niet een al te opgewonden of een angstige puppy uit een nest te kiezen, omdat die agressief zou kunnen worden.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs