movies en stars
even wegdromen....
Inhoud blog
  • Meisjes
  • Prizzi's Honor
  • Tie me up tie me down
  • Los abrazos rotos
  • Hable con ella
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes

    Vorige zaterdagavond was er een Vlaamse film op tv te bekijken, met de titel:”Meisjes”.  Toen dacht ik: waarom eens geen Vlaamse film bespreken? En omdat ik:“Meisjes” een heel sterke film vind, wordt mijn zesde blog een filmbespreking van:”Meisjes”.

    Meisjes
    “Meisjes” is een Vlaamse film uit 2009 die geregisseerd wordt door Geoffrey Enthoven. Het scenario is geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou) en Chris Craps. Zij schreven eerder al samen het scenario voor de film:"Kruistocht in spijkerbroek". De hoofdrollen worden vertolkt door Marilou Mermans, Lea Couzin, Lut Tomsin, Lucas Van den Eynde en Jan Van Looveren.

    Genre van:"Meisjes"

    "Meisjes is een mengeling van komedie en drama.

    Het verhaal
    Drie vrouwen op leeftijd besluiten om de succesvolle meidengroep die ze hadden als tieners nieuw leven in te blazen.  Claire, één van de “meisjes”,  vraagt aan haar zoon, de ruige R&B muzikant Sid, of hij met haar een bandje wil vormen. Geen sprake van natuurlijk voor een stoere bink als Sid, totdat zijn financiële toestand hem uiteindelijk toch doet zwichten. Hij accepteert om muziek te maken met zijn moeder en haar geschifte vriendinnen, maar wel op één voorwaarde: het moet op zíjn manier gebeuren, met zíjn muziek ...
    Van zijn moeder heeft hij de interesse voor muziek geërfd, maar niet het talent. Met de reünie van de drie “Meisjes” krijgt Sid een nieuwe kans om iets te presteren in de muziekindustrie. Eerst moet hij de muziekgroep van zijn mama nog wel een grondige facelift geven.
    De drie “Meisjes” beginnen aarzelend aan hun avontuur, maar na een tijd maken ze zo veel plezier dat ze hun ouderdomskwaaltjes vergeten. 
    Michel, de andere zoon van Claire, is helemaal niet akkoord met de gang van zaken.

    Cast
    Marilou Mermans – Claire
    Lea Couzin – Magda
    Lut Tomsin – Lut
    Jan Van Looveren – Sid
    Lucas Van den Eynde - Michel

    Thema van:”Meisjes”
    Waardig ouder worden is het belangrijkste thema van de film, maar het gaat over meer dan dementie, urineverlies en hardhorigheid. Ook thema's als moeder- zoonrelatie, doorzettingsvermogen, dromen, materialisme, relaties, desillusie en bedrog komen aan bod.
    'Meisjes' brengt een bitterzoet verhaal, met een aantal grappige situaties en dialogen.

    Is het de moeite om de film te huren in de DVDtheek?
    De film is een echte aanrader. Zeker voor wie in zijn naaste omgeving mensen kent die dement zijn, is “Meisjes” een zeer ontroerende film.
    Bijna de hele film speelt zich af in en rond Antwerpen. Ook voor mensen uit het Antwerpse is “Meisjes” ene heel herkenbare en aangename film. De hoofdpersonages spreken ongegeneerd het Antwerps dialect. Dat is goed voor de 'naturel', maar niet voor de verstaanbaarheid voor wie een andere moedertaal dan het Nederlands heeft. Toch moet het lukken, want de rode draad is simpel te volgen en de beelden spreken meestal voor zich.
    Pas aan het einde van de film wordt duidelijk waar het echt over gaat, wat maakt dat de film een totaal andere betekenis krijgt.

     

    Trailer

    Met volgende link kun je een stukje van de film bekijken.

     

    http://www.imdb.com/video/wab/vi2515600921/

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-12-2011, 00:00 geschreven door zina  
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prizzi's Honor


    Prizzi’s Honor
    (Belgische vertaling: “Voor de eer van Prizzi”)
    Deze keer bespreek ik eens geen Pedro Almodóvarfilm, maar één van John Huston, gemaakt in 1985.

    Woordje over de regisseur
    John Marcellus Huston is een Amerikaanse regisseur en acteur.
    Hij werd geboren op 5 augustus 1906  in Nevada (Missouri).
    Hij was de oudste regisseur die in 1985 deelnam aan het festival van Venetië.
    Twee jaar later – op 28 augustus 1987
    – overleed hij in Middletown (Rhode Island).
    John Hustons dochter
    Anjelica Huston speelt ook mee in “Prizzi's honor". Ook Johns vader Walter Huston was een acteur.
    John Huston debuteerde in 1941 als regisseur met de film:
    ”The Maltese Falcon”, waarin Humphrey Bogart   de hoofdrol speelde.
    Paul Newman
    speelde de hoofdrol in zijn film: "The life and times of judge Roy Bean" (1974).  Zelf heeft hij ook in een aantal films geacteerd, waarvan Chinatown uit 1974 van Roman Polanski waarschijnlijk de bekendste is.

    John Huston geniet ook bekendheid voor films van het genre:" film noir". Hierover heb ik jullie in een vorige blog al uitgelegd wat dit juist betekent. Zijn laatste film, vlak vóór zijn dood in 1987, werd toepasselijk:"The dead" genoemd.


    Genre van Prizzi's honor
    De film is een misdaadkomedie.

    De hoofdrollen
    Jack Nicholson
    Kathleen Turner
    Angelica Huston (zij werd genomineerd voor de beste vrouwelijke bijrol)

    Het verhaal
    Charley Partanna is een huurmoordenaar en medewerker van de machtigste maffiafamilie van New York:  de Prizzi's. Zoals alle leden van de familie Prizzi, heeft ook Charley ( en zijn vader Angelo) de bloedeed gezworen. Deze houdt in dat de eer van Prizzi boven alles staat en dat hij die altijd moet beschermen desnoods met z'n leven. In ruil hiervoor belooft de familie ook op haar beurt hèm voor altijd te beschermen.

    Op een trouwfeest van de kleindochter van Don Corrado Prizzi, het hoofd van de familie, ontmoet Charley een zekere Irene Walker. Het is liefde op het eerste gezicht en het duurt niet lang tegen dat de twee een liefdesrelatie beginnen. Charley ontdekt gaandeweg dat zijn geliefde niet altijd even eerlijk blijkt te zijn tegen hem. Hij komt onder andere te weten dat zij ook in de huurmoordenaars-business zit en veel erger nog, dat ze 360.00 dollar gestolen heeft van de Prizzi's. Charley staat voor een dilemma: als hij zich houdt aan zijn belofte om de eer van Prizzi te beschermen moet hij Irene vermoorden en het geld terugbrengen, als hij kiest voor Irene schendt hij zijn bloedeed. Hij kiest voor haar, hij kan zijn liefde niet verloochenen. Hij vertelt de Prizzi's niets en hij trouwt snel en in het geheim met Irene.

    Dan beginnen de problemen zich op te stapelen. Allereerst is er de ex-verloofde van Charley, Maerose Prizzi, die roet in het eten gooit door Don Corrado Prizzi op de hoogte te brengen wat zij ontdekt heeft, namelijk dat Irene hem bestolen heeft. Vervolgens loopt er iets mis tijdens één van de criminele activiteiten van de Prizzi's: de vrouw van een politie-inspecteur wordt ongewild neergeschoten, door Irene. Dit zorgt voor veel druk op de maffiafamilie vanwege de politie, die dit probleem niet opgelost ziet met meer smeergeld maar eist dat de dader uitgeleverd wordt. Dan is er Dominic Prizzi, een zoon van Don Corrado Prizzi, die niets weet van het huwelijk tussen Charley en Irene, en haar inhuurt om Charley, haar eigen man dus, te vermoorden. Wanneer Dominic zelf wordt vermoord, ontstaat er bij iedereen achterdocht en Charley verzet zich uiteindelijk tegen de Prizzi's.

    De enige manier om de familie Prizzi te redden is om Charley terug bij de familie te krijgen en de politie te sussen met het dode lichaam van de moordenaar op de vrouw van die politie-inspecteur, Irene dus. Charley wordt zelfs gepromoveerd tot opvolger van Don Corrado Prizzi, maar hij moet wel eerst zijn eer aan de familie, die hij gebroken had door te zwijgen over het geld dat Irene gestolen had, terugwinnen. Hij moet zijn Irene vermoorden. Hij slaagt hierin en wint aldus de gunst van de Prizzi's maar de liefde van zijn leven is hij voor eens en altijd kwijt.

    De muziek

    Van bij het begin brengt de film je in vervoering met het u allen bekende lied:"Ave Maria" van Franz Schubert, gezongen tijdens een huwelijksmis.
    "O mio babbino caro" van 
    Giacomo Puccini  wordt al even sereen en ingetogen gezongen tijdens de scène waarin vader en dochter Prizzi zich net verzoend hebben.

    Is het de moeite om deze film te huren?

    Niettegenstaande  de film al 26 jaar oud is, vind ik het een sterke film.  Eigenlijk ben ik niet erg te vinden voor maffiaverhalen, maar dit verhaal kan er wel mee door. Mijn favoriete acteur Jack Nicholson speelde zijn rol als huurmoordenaar grandioos.      Het verhaal eindigt zoals je van een maffiaverhaal kan verwachten: de trouw aan de familie blijkt zwaarder door te wegen dan de liefde van zijn leven. Dus...als er niets op T.V. is en je wilt een filmke zien... allen naar de DVDtheek!

    Amber


    Beste Bloggers

    De film begint met de huwelijksmis waarin het alombekende lied Ave Maria gezongen wordt..

    Hieronder staat de link naar het filmpje uit Prizzi's Honor
    http://www.youtube.com/watch?v=Cn8sR06DxYA

    onderstaande link is een schitterend stukje film van de dochter van de maffialeider die pas terug in de gratie van haar vader gekomen is
    http://www.youtube.com/watch?v=Z4iU9XxtxTM&feature=related












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-11-2011, 00:00 geschreven door zina  
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tie me up tie me down



    Film:” Tie me up!Tie me down!”    Regisseur: Pedro Almovódar

    Mijn vierde Pedro Almodóvarfilm
    Hoe hoog ik Pedro Almovódor ook in het vaandel hou, toch was de ontgoocheling groot toen ik “Tie me up! Tie me down!” zag. Pedro Almovódar maakte deze film in 1990. In Spanje is de film beter bekend als:”Atame!”.

    Het verhaal van “Tie me up!Tie me down!”
    Elke grote ster begint ooit klein.  Dat dacht ik toen ik in de hoofdrol Antonio Banderos zag opdraven.
    Antonio Banderos speelt de rol van Ricky, een 23-jarige jonge man die ontslagen wordt uit een psychiatrische inrichting.  Ricky is verliefd op Marina (vertolkt door Victoria Abril), een aan drugs verslaafde ex-pornoster.  Hij ontvoert haar en vraagt haar ten huwelijk. Omdat ze nog twijfelt, bindt hij haar vast. Hier heb je gelijk de link met de titel.  Sommigen onder u denken misschien aan toestanden van bondage en dergelijke als ze de titel lezen, maar niets van dat alles. 
    Alhoewel het zijn achtste film was, is Pedro Almovódar blijkbaar zoals ieder ander klein begonnen.  De film is technisch gezien misschien wel een meesterwerk, maar voor mij heeft het verhaal weinig om het lijf, is het zelfs wat simpel, goedkoop en idioot.

    Trailer
    Om je een idee te geven over wat voor film het is, hier een voorsmaakje!

    http://www.youtube.com/watch?v=mHm9qqrl_Uc&feature=player_detailpage

    De muziek
    De filmmuziek is van Ennio Morricone.  Wie Ennio Morricone zegt, denkt zeker onmiddellijk aan de muziek van de alom bekende film:”Once upon a time in the west”.

    Genre
    “Tie me up!Tie me down!” is een romantische komedie met enkele donkere  elementen.

    Is het de moeite om naar:"Tie me up!Tie me down!" te gaan kijken?
    Persoonlijk ligt deze film me helemaal niet.  Ik kan hem dan ook niet aanbevelen.
    Om deze film te verteren zal ik die fles cava die ik eergisteren begonnen ben, maar verder uitdrinken.
    Amber


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-11-2011, 00:00 geschreven door zina  
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los abrazos rotos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Film:” Los abrazos rotos”   (vertaald: de gebroken omhelzingen)   Regisseur: Pedro Almovódar

    Mijn derde Pedro Almodóvarfilm
    Na:"La piel que habito"  en  "Hable con ella" gezien te hebben, wilde ik absoluut nog een derde Pedro Almovódarfilm bekijken.  Dus stapte ik vanmiddag opnieuw de DVtheek binnen en huurde “Los abrazos rotos”, een film uit 2009.
    Deze film is in Nederland en België ook uitgebracht onder de naam:”Broken Embraces”.

    Het verhaal van “Los abrazos rotos”
    Lena (vertolkt door Penélope Cruz) wordt door twee mannen bemind.  Enerzijds is er de regisseur  van de film waarin Lena speelt, en anderzijds haar man, een rijke zakenman.Pedro Almovódar behandelt in elk van zijn films één of meerdere thema’s.  In deze film komen jaloezie en schuld sterk aan bod. Los abrazos rotos is opgenomen in de film-noir stijl van de jaren ’50.

    Film-noirstijl

    Voor wie niet goed weet wat ik bedoel met “film-noirstijl”, heb ik even in wikepedia een uitleg opgezocht.
    Strikt genomen is film noir niet een genre, maar heeft betrekking op de stijl of toon van verschillende Amerikaanse films vanaf de jaren 1940 tot de huidige neo-noirs.
     Films noirs zijn meestal zwart-wit films met overheersende stemmingen van melancholie, vervreemding, somberheid, teleurstelling, ontgoocheling, pessimisme, ambiguïteit, morele corruptie, schuld en paranoia. Typische, vaak optredende personages zijn de cynische, eenzame held (antiheld) en de femme fatale, waartussen zich allerlei intriges afspelen tegen de achtergrond van een louche grote stad.

    Is het de moeite om naar:"Los abrazos rotos" te gaan kijken?
    Pedro Almodóvaris erg geslaagd om de gevoelens van een film-noir op te roepen.
    De film was nog niet half of ik voelde mij hoe langer hoe triestiger worden.  Op het einde van de film voelde ik mij zó somber, dat ik blij was dat de film ten einde was.
    Voor wie houdt van film-noirs, is dit een aanrader.
    Voor mij is deze film veel te zwaar en somber.
    Nu ga ik een lekker glaasje cava drinken om mij weer wat op te vrolijken.  Gezondheid en tot de volgende Pedro Almovódarfilmbespreking.

    Amber


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2011, 19:42 geschreven door zina  
    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hable con ella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Film: Hable con ella     (vertaald: praat met haar)   Regisseur: Pedro Almovódar

    Pedro Almodóvar................. een sublieme regisseur
    Pedro A. werd geboren in Spanje op 25-09-1949.
    In zijn films komen  vaak thema’s als:  homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en misstanden in de katholieke kerk aan de orde.

    “Hable con ella”
    Toen ik vorig week de film:"La piel que habito"  in de Metropolis zag, dacht ik  van: tja, van Piedro Almovodar wil ik zeker nog  een film zien. 
    Deze week stapte ik dus de DVtheek binnen en huurde “Hable con ella”, een film gemaakt in 2002. 
    Diezelfde avond nog bekeek ik de film en ja, het was weer een voltreffer.

    Het verhaal van "Hable con ella"
    Benigno (vertokt door Javier Cámara) is de privé-verpleger van Alicia, een ballerina die door een auto-ongeluk in coma is geraakt.

    Marco (vertolkt door Darlo Grandetti) is journalist en verliefd op Lydia, een vrouwelijke torero die tijdens een stierengevecht door een stier ernstig gekwetst is geraakt en ook in coma ligt.

    Benigno en Marco ontmoeten elkaar in hetzelfde ziekenhuis.  Ze zitten in dezelfde situatie: hun geliefde is ligt in coma door een ongeluk. Toch verwerken beide mannen hun drama totaal anders.

    Benigno is blij dat hij bij zijn geliefde is en haar kan/mag verzorgen.  Dit doet hij met veel liefde.  Hij doet alles voor haar: de dagelijkse verzorging zoals : wassen, aankleden, haren knippen, bed opmaken, masseren.  De hele dag door praat hij tegen haar over alles waaraan Alicia zich vóór haar ongeluk interesseerde. Dit waren vooral ballet en stomme films bekijken.  Benigno gaat speciaal stomme films bekijken om ze voor Alicia na te kunnen vertellen. 

    Marco echter is depressief en durft Lydia niet aan te raken.  Hij praat ook niet met Lydia omdat hij dit totaal zinloos vindt.  Hij denkt dat Lydia hem toch niet kan horen………………

    Verklaring titel: “Hable con ella”

    Benigno en Marco worden stilaan hechte vrienden.  Om Marco te helpen en te troosten raadt Benigno Marco aan om met Lydia te praten, Hable con ella…………………. .

    Is het de moeite om naar:"Hable con ella" te gaan bekijken?
    Ik kan iedereen aanraden om "Hable con ella” te gaan bekijken.
     Pedro Almodóvar heeft de film zeer ingetogen gefilmd, vol respect voor zijn personages.
    Met deze film wil Pedro Almodóvar  enerzijds de problematiek van comapatiënten aankaarten, maar ook ode brengen aan de vrouw.  Dit doet hij in veel van zijn films door prachtige close-ups te maken van naakte en halfnaakte vrouwen. 

    Muziek van ”Hable con ella”
    Alberto Iglesias
    is de componist van de muziek voor deze film.  De prachtige tonen van  violen en Spaanse gitaren brengen je de hele film door in vervoering.

    Iedereen kent waarschijnlijk het liedje:”Cucurrucucu Paloma”.  Maar de manier waarop het in de film  gezongen wordt, zo teder, zo ingetogen, het raakt me recht in mijn ziel.

    Zo, ik heb nu genoeg geschreven over de film.  Hoe hij afloopt vertel ik je niet, daar moet je de film zelf voor gaan zien.  Veel kijkgenot!

    Amber

    Hallo bloggers

    ik geef jullie nog even de trailer van de film mee, veel plezier!
    http://www.youtube.com/watch?v=7fl8tyEIXXI


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    31-10-2011, 00:00 geschreven door zina  
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La piel que habito
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pedro Almodóvar................. een sublieme regisseur

    Gisterenavond ben ik met een paar vrienden een cinemake gaan doen, we gingen kijken naar:"La piel que habito".
    Wauw, het was mijn eerste Pedro Almovódarfilm en ik was danig onder de indruk.
    Ik kan deze film aan iedereen aanraden.

    Het verhaal van "La piel que habito"
    De eerste drie kwartier dacht ik: tja, waar blijft het verhaal?  Antonio Banderas vertolkt de rol van een chirurg (met fantastisch mooie witte BMW), wonende in een chique grote witte villa in Toledo, geeft een lezing over huidtransplantaties voor collega's.  In zijn huis zit een bloedmooie jonge vrouw in een compressiepak, zoals brandpatiënten dragen. Ze doet aan yoga.  Wie ze is en waarom ze gevangen gehouden wordt............. geen idee.
    Wat heeft ze te maken met de plastisch chirurg die haar via zijn slaapkamer bekijkt............ ook geen idee.  Dan is er ook nog die rare man in een tijgeroutfit die aanbelt, zich omdraait en zijn broek aftrekt voor de huiscamera en de huishoudster begroet met:"mama".

    De trailer
    la piel que habito trailerEen voorsmaakje van wat je kan verwachten..............

    http://www.youtube.com/watch?v=6fT4UE0aXYY&feature=player_detailpage

    Antonio Banderas
    Antonio Banderas is één van mijn helden van het witte doek.  Hij schittert zoals hij dat in al zijn vorige films al deed. Alleen al voor Antonio Banderas wil je blijven kijken.

    Is het de moeite om naar:"La piel que habito" te gaan bekijken?
    La piel que habito is zó boeiend en spannend en de acteurs zó subliem, dat ik spijt had dat de puzzelstukjes in elkaar vielen.
    Na een goed glaasje wijn met mijn vrienden thuis, kon ik de voorbije nacht dromen van mijn plastische chirurg met het sinistere trekje.
    Ik kan iedereen aanraden om "La piel que habito" te gaan bekijken.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-10-2011, 00:00 geschreven door zina  
    Archief per week
  • 12/12-18/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs