Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Emmelie@ucla
08-08-2008
sport @ ucla
UCLA is meer dan gewoon een universiteit. Er gebeurt hier zo veel meer dan alleen studenten die naar de les gaan.
Vandaag werd er vooral veel gesport op UCLA - er was de eerste training van het UCLA Bruins Football team
- er was cheerleadertraining. Wel grappig om al die 15- jarige opgemaakte Amerikaanse High School meisjes te zien rondhuppelen. Minder grappig is dat ze rond 8 uur gaan ontbijten, en dus zo'n 150 meisjes zingen en springend naar de eetzaal hier aan de overkant trekken. Wanneer ze 's avonds gaan eten is hun gezang en vooral gespring heel wat minder .
- er was een ATP- tennistornooi, met oa. Xavier Malisse, Andy Roddick en Tomy Haas. Xavier Malisse lag er in de eerste ronde wel al uit. Hij verloor van de Spanjaard Carlos Moya.
Deze namiddag ben ik naar Santa Monica geweest. Santa Monica is een stadje aan de kust, op zo'n 20 minuutjes van UCLA. Gelukkig heeft een van de Amerikaanse meisjes ons met haar auto afgezet, want ik denk niet dat we er met het openbaar vervoer geraakt waren. Het is hier echt allemaal zo ingewikkeld! Santa Monica is een leuke shopstad, met een mooi groot strand. Vreemd is wel dat net naast het strand een weg loopt met maar liefst vijf rijbanen!
Het hoofddoel van de trip naar Santa Monica was een Sidekick vinden. De Sidekick is een GSM waarvan het schermpje openklapt. Ik wil deze GSM al zo lang, en eindelijk heb ik hem! Iedereen hier vindt het hier in LA heel raar dat ik een Sidekick wil, want de hype is hier momenteel, zoals overal ter wereld, namelijk die iPhone. Die is hier wel echt veel goedkoper dan in Europa (hij kost zo'n 200 dollar).
Anna, een Duits meisje dat mee was naar Santa Monica, was op zoek naar een zonnebril (een goud met witte om precies te zijn). Net zoals bij de Sidekick was ook zij blijkbaar al een hele tijd op zoek naar het ideale exemplaar. Dit ideale exemplaar bleek in Santa Monica te koop te zijn. We stonden dus de bril te passen en het was duidelijk dat de winkeljuffrouw iets niet begreep. Ze snapte niet dat Anna en ik Engels tegen elkaar spraken. Ze vond het duidelijk enorm grappig dat wij beiden niet Engels als moedertaal hadden, maar dat we toch Engels tegen elkaar spraken. Zelfs nadat we de hele situatie (Duits en Nederlands lijken wel op elkaar, maar toch spreken we elkaars taal niet) met handen en voeten hadden uitgelegd, bleef ze het een rare situatie vinden. Anna heeft de bril gekocht, dus we keerden beide heel tevreden terug huiswaarts.
Een van de allerleukste dingen hier op UCLA is dat je ongelofelijk veel, heel interessante mensen leert kennen. Deze komen echt van overal ter wereld. Deze middag heb ik bijvoorbeeld geluncht met twee Duitsers, twee Japanse meisjes en twee Italianen. Het avondeten was dan weer met twee Duitsers, drie Amerikanen, een Japanse en een Italiaan. Van een multicultureel gezelschap gesproken. Het is echt ongelofelijk fascinerend om al deze mensen te leren kennen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en het is echt opvallend hoe fier iedereen is op zijn land, of stad van herkomst.
Vandaag was mijn eerste les. Natuurlijk ben ik verloren gelopen. Ik was zoals gewoonlijk dus een kwartiertje te laat. De enige deur naar het, overigens prachtige, lokaal was één net naast de professor... so I made quite an entrance!
De les was op zijn Amerikaans: de professor, die we overigens gewoon Phil mogen noemen , was zeer vriendelijk, hij vertelde gewoon de hele tijd en vanuit de aula kwamen dan reacties, vragen, opmerkingen,...
Hierbij wat foto's van de prachtige campus van UCLA!
Voor 6 weken is kamer 637 van Sproul Hall mijn thuis. Wij zijn de eerste 'lichting' die weer in Sproul Hall verblijven, na een renovatie van bijna 2 jaar. Alles is dus brandnieuw. Er is een lounge, een gezamelijke badkamer per verdieping en een TV- kamer. De kamers lijken een beetje op de kamers van een jeugdherberg. Ik deel mijn kamer met Laura, een UCLA- studente, die het schooljaar wat wil vereenvoudigen door nu al 3 vakken af te leggen.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!