0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen) Tags:Foto's South - Africa dag 5
dag 5 (08/02)
Dag 5:
Vandaag moesten alle leerlingen verzaemelen op school. Om kwart voor acht was iedereen aanwezig. De Zuid-Afrikaanse leerlingen moesten vandaag les volgen. Wij hadden een uitstap die bestond uit twee delen. 'S morgens bezochten we eerst na een rit van ongeveer een uurtje in de bus Perlemoenplaas te Hermanus. Dit is een grote slakkenkwekerij waar ze slaken laten groeien tot zelfs groter dan onze handpalm. In Zuid-Afrika is dit een delicatesse en het ligt in de smaak van vis, zoals oesters. Voor een perlemoen van vijf jaar, zoals op de foto, ga je vlug 250 rand betalen of 25 euro.
Na het bezoek aan Perlemoemplaas hebben we tijd genomen om de stalletjies te bezoeken in Hermanus. Sommigen hebben reeds enkele herinneringen of souvenirs kunnen kopen. Daarna stapten we terug in het busje voor een volgende rit van een uur richting het meest zuidelijke punt Cape l'Agulhas, jawel dit is het meest zuidelijke punt van Afrika en niet Kaappunt. Dit bezochten de Belgen nogmaal twee keer wanneer ze hier waren. Aangekomen konden we genieten vanop de rotsen van een prachtig zicht op de oceaan, links Indische en rechts de Atlantische, met een licht zeebriesje, en geen krachtige wind zoals anderen beweerden. Het was echt genieten deze dag en beseffen dat wij het meest zuidelijke punt waren van Afrika vandaag.
Eerste indruk van (enkele) belgen (de rest volgt eender deze dagen)
"Hallo
De vlucht om naar hier te komen was erg lang maar zeker de moeite waard. Ik vind het hier heel erg plezant, zeker het lekkere weertje bevalt me heel erg. Ik heb een prachtig gastgezin en ze zijn heel vriendelijk voor mij. De natuur is prachtig. We hebben veel te doen maar ook genoeg vrije tijd om andere dingen te doen met het gastgezin en de andere Afrikanen. Groetjes Elisa Lommens"
"Hallo
Nu zijn we juist terug van de adventure dag. We zijn hier nog maar enkele dagen en het bevalt me hier zeer goed. De mentaliteit is hier helemaal anders, mensen zijn hier veel vriendelijker en opener. De vliegreis was leuk en ik vergat de tijd. De vliegmaatschappij is echt luxueus en we hebben heel veel eten gekregen. De kennismaking met de gastgezinnen verliep heel vlot, ik zit bij een heel lief gezin en denk dat ik het wel getroffen heb met hen. Ze zijn heel vriendelijk en behandelen je als eigen familie. Ik vind het land echt zeer prachtig, gisteren zagen we twee aapjes op de weg en enkele zebra's. Vandaag gingen we ook paintballen en we hebben het gedaan op een ander terrein dan gewoonlijk omdat er op het veld te veel slangen zaten. Ik kan me nu niet inbeelden dat jullie in de koude zitten want hier is het in de dertig graden. Papa, ik denk dat jij hier zot zou komen van al de bergen in al de verschillende vormen en kleuren die je maar kan bedenken. Morgen beklimmen we de Tafelberg, hopelijk geraak ik er zonder enige moeite. Ik heb al op mijn fysiek geoefend want vandaag hebben gekajakt en het was echt zeer lastig en zeker in deze temperaturen. En ik ben nog niet verbrand... Ik ga jullie nu laten en geef later wel nog wat meer verslag, ik probeer zoveel mogelijk foto's te nemen. Vele groetjes xxx Aline"
"Z-A-L-I-G !
Ik denk dat dit al veel zegt :)
De gastouders zijn hele lieve mensen, al veel toffe babbels gehad.
Het weer, lekker zonnig, natuurlijk, kheb al een mooi bruin kleurtje
(enkel mijn tenen zijn een beetje verbrand).
Van de omgeving zelf heb je ook al veel gehoord dat het prachtig is
en dit kan ik nu zeker bevestigen, bijna alles is WAW!
Als ik kon, bleef ik zeker langer.. maar eerst nog genieten van de volgende 10 dagen, en morgen de Tafelberg opgeraken.
Na een goede en weldoende nachtrust, werden we op zaterdag 6/02 om 8.30 op school verwacht. We namen de bus richting Mount Rozier waar we gingen paardrijden. We maakten een wandeling te paard van ongeveer 40 minuten in de stralende zon. Het was echt genieten van het prachtige zicht. Aan de ene kant had je de bergen en aan de andere zag je de zee. Iedereen was onder de indruk van de nu al mooie Zuid-Afrika. Na het paardrijden kregen we allemaal een kospakkie om onze magen te vullen. In de namiddag was iedereen vrij bij de gastouders. Enkelen gingen shoppen, anderen hebben gekuierd. Peter, Koos, Tom en ikzelf gingen kijken naar de eerste rugbymatch in het gloednieuwe stadium in Cape Town. Het is een indrukwekkend stadium waar enkele poulewedstrijden en de halve finale van het WK voetbal zal plaatsvinden.
Dag 4:
Op zondag is het de traditie dat heel veel Zuid-Afrikanen naar de kerk gaan. Wij, de Belgen, werden hartelijk verwelkomd tijdens de viering. De viering is compleet anders dan die dat zij kennen in Belgie. De kerk zat helemaal vol en iedereen, jong en oud, zong en bidde samen. Na de viering gingen we op Safari ete. Bij de ene gastfamilie kregen we het voorgerecht. Een andere familie maakte het hoofdgerecht (braai) klaar. En ze eindigden met lekker dessert van fruit en ijs. Iedereen heeft met volle teugen genoten van deze dag. Binnen twee dagen hoor je me terug met het volgende verslag.
Hier het eerste nieuws uit Zuid-Afrika.We stellen het uitermate goed, enkel het toetsenbord (qwerty)werkt wat tegen.
Kort eens de voorbije twee dagen overlopen. Donderdag vroeg in de morgen (5.33) was iedereen goed gemutst aan het station om de trein te nemen richting Brussel Nationale Luchthaven. Eens aangekomen in de luchthaven hebben we meteen gaan inchecken. Dit verliep heel vlot waardoor we nog tijd over hadden om te kuieren in de tax free zone. Ons vliegtuig (Ethihad) steeg op om 10u20 richting Abu Dhabi. Op dit luxetoestel kregen we tzee keer iets te eten. De tijd ertussen werd ingevuld met games spelen of films bekijken op je persoonlijke boordcomputer. Om 20u00 plaatselijke tijd (drie uur voor op Belgie) landen we in Abu Dhabi. Tegen 21.05 mochten we opnieuw aanboorden voor de nachtvlucht richting Zuid-Afrika. Voor sommigen duurde dit heel lang (diegene die moeilijk de slaap konden vatten), voor anderen verliep de nacht heel vlug. Om 7u40 plaatselijke tijd (1 u voor op Belgie) landen we in Kaapstad, nadat ze een tussenstop gemaakt hadden in Johannesburg. Peter Morris en Koos Van Dyk wachten ons op in de luchthaven. Daarna ging het richting school waar de ouders de leerlingen kwamen ophalen. Na een deugdoende douche werden we terug om 10.00 terug op school verwacht om af te zakken richting Stellenbosch waar we als genodigden de Interskole competitie atletiek mochten meemaken. We waren getuige onder een stralende zon (28 graden, en volgens hen een koele dag in vergelijking met de vorige) van een immense sfeer tussen de scholen met knal prestaties en gezang. Vanavond is het kuieren voor iedereen bij de gastouders.
Groetjes vanuit het warme en nu al mooie Zuid-Afrika
Voor de periode van 15 tot en met 21 januari 2010 heeft het Provinciaal Comité van West-Vlaanderen beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van : -Alle officiële wedstrijden van reserven en jeugd. -Alle vriendschappelijke wedstrijden -Alle wedstrijden van de Koninklijke Westvlaamse bedrijfsvoetbal Bond uitgezonderd het gewest Brugge.
Voor de eerste elftallen beslist de scheidsrechter ter plaatse !!!
Volgend seizoen komt van de bond (KBVB) uit een hervorming van de jeugd.
In grote lijnen uitgelegd wil dat zeggen:
- De jeugd wordt losgekoppeld van de eerste ploeg.
- Er wordt gewerkt met labels die je als club kunt behalen.
- Aan de hand van de jeugdopleiding wordt een bepaald label behaald.
Nu wat betreft KFC Poperinge komt dit op het volgende neer: In samenspraak met het bestuur hebben we beslist om volgend seizoen de lat iets hoger te leggen.
We zullen een aanvraag indienen om Provinciaal te spelen. Dit is zeker geen garantie dat we Provinciaal zullen spelen, maar we maken toch een grote kans.
Wat zal veranderen voor KFC:
- Er wordt gespeeld per leeftijdscategorie (U12, U13, U14, U15, U16, U17 en U21)
- De gewestelijke ploegen zullen dus wegvallen.
- We gaan dit het eerste jaar proberen met onze huidige spelers, d.w.z dat alle spelers die nu spelen in onze club de kans zullen geven om van het Provinciaal te proeven.
- Voor de Categorieën U7, U8, U9, U10 en U11 zal er niets veranderen.