Heeeeyyy ,, wil jij eens graag een appelcake maken?Hier geven wij een goed recept en resultaat
250 gram zelfrijzende bloem
200 gram suiker
4 eiren
een snuifje zout
een theelepeltje vanillepoeder, vanille-extract of vanillesuiker kan ook!
2 rode appelen Bereiding ;
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Vet een tulband cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.
Neem een mengkom, snijd er de boter in stukjes in, voeg de suiker toe en klop op lage snelheid romig.
Neem 4 eieren en doe ze 1 voor een in de mengkom per ei goed mengen !
Zeef de bloem en doe in de mengkom.
Als de boter romig geklopt is, voeg je het snuifje zout en het vanillepoeder toe.
schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes: elk kwartje in 3 schijfjes. Heb je een gekartelde cakevorm, doe dan de helft cakeSbeslag in de vorm en duw de appelschijfjes in elke kartel van de wand mooi op zijn plaats. Heb je geen gekartelde wand, duw de appelschijfjes dan gewoon rondomrond in het deeg. Leg de rest van de schijfjes rondom het midden en vul de vorm met de rest van het beslag.
Bak de appelcake een 40 tal minuten af in een oven van 200 graden.
Haal de cake uit de oven, leg er een bord over en draai om. Klop overal wat op de cakevorm, want de bloem doet de cake kleven aan de wand, totdat de cake loskomt.