In Franschhoek staat een imposant aandenken aan de komst van de uitgeweken Franse hugenoten, het Huguenot Monument .
Al wandelend door de hoofdstraat ... werden de eerste souvenirs gekocht. Die kan ik helaas niet tonen want er zouden verrassingen voor het thuisfront bij zijn!
De eerste postkaarten werden gekocht en allicht morgen gepost.
Paarl is ook de stad waar Nelson Mandela in 1990 werd vrijgelaten nadat hij van Robbeneiland naar Victor Venster gevangenis (nu Drakenstein Prison) gebracht werd.
Dit stadje dankt zijn naam aan de grote parelvormige berg die de regio overschaduwt, één van 's werelds grootste bovengrondse granieten koepels.
Aan de voet daarvan ligt het Taalmonument, in de vorm van drie lange vingers die naar de hemel wijzen. Het monument symboliseert de drie pijlers waarop de Afrikaanse taal tot stand is gekomen.
In het centrum van Stellenbosch vind je 'Oom Sammie se winkel'.
Erg toeristisch en blijkbaar kan je er niet onderuit.
De uitbaters van het winkeltje doen er alles aan om het er zo authentiek mogelijk te laten uitzien, met een hoop (net gefabriceerde) oude spullen en allerlei rommel.
Stellenbosch, de op één na oudste stad van Zuid-Afrika, telt 43 000 inwoners en is beroemd om zijn wijnen, de universiteit en een groot aantal prachtig gerestaureerde Kaaps-Hollandse huizen die we tijdens een stadswandeling konden bewonderen.
Hoog tijd om eens een terrasje te doen na die lange heenreis.
Dat deden we dan ook in 'Avontuur'. Hoeveel het ons kost? Dat weten we nog niet exact, we puzzelen nog even met de koersen. Maar het smaakte ons alvast!
Dank je wel Sille voor de 'ponden', die kwamen tijdens het lange wachten van pas.
Uiteindelijk dan toch het vliegtuig op. Tegen 3u en glaes water (al zag ik enkelen onder ons met een glaasje rode wijn) en jawel, tegen 4u kregen we ons avondeten: penne met pesto of butter chicken.
Toch heeft iedereen een redelijke nachtrust achter de rug gezien de omstandigheden.