De derde graad op stap in de boeiende wereld der dieren...
Op 6 oktober trokken we met 5 en 6 naar het natuurpark "Pairi Daiza ". In vier groepen gingen we op speurtocht doorheen Australië , ontdekten we een prachtige onderwaterwereld , maakten we kennis met reuzenschildpadden ,aten we in de serre tussen de vogels, konden we lekker griezelen bij de vleermuizen,genoten we van de roofvogelshow , gingen aan boord van de oude walvisjager de "Mersus Emergo", kregen een frisse olifantendouche...en als afsluiter konden we ons een uurtje uitleven in de speeltuin. De regenachtige start waren we snel vergeten en algauw stonden we in bewondering voor al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.
Maar de natuur is er , ' die uitnodigt en liefheeft, In haar schoot kan je altijd terecht om te schuilen, Ook als voor jou alles verandert, blijft de natuur dezelfde, En zelfs de zon rijst weer iedere dag op.
De leerlingen van het zesde leerjaar zijn begin deze week hun verkiezingsprogramma in alle klassen van de lagere school gaan toelichten en verdedigen. De toehoorders werden er stil van...onder de indruk van de grote jongens en meisjes of van het voorgestelde programma?!
Vandaag mochten de kinderen van het tweede leerjaar als eersten het verkiezingslokaal van de zesde klas betreden. Natuurlijk mocht je er niet zomaar binnen stappen. Neen! Zoals bij de echte verkiezingen werd je eerst door enkele leerlingen aangesproken om in de wachtrij te komen staan. Een stoere bink hield de wacht aan de deur van de zesde klas en als hij je de toelating gaf, mocht je naar binnen. Een knappe gast legde je nog snel even uit hoe je geldig kon stemmen en dan op naar de voorzitterstafel! Eerst je identiteit controleren en je vervolgens aanstippen op de aanwezigheidslijst. Dan mocht je gaan stemmen... Voor wie?!
Na het stemmen kreeg je je stembriefje afgestempeld en gehandtekend door de secretaresse terug! Als je de foto's bekijkt, zal je zien dat er enkele leerlingen alles nauwlettend in de gaten hielden!
Wie uiteindelijk verkozen zal zijn...is ons nog niet bekend! Nog even geduld!!!
Onze kamer is: 0 een juweeltje 0 ligt er netjes bij 0 oogt tamelijk rommelig 0 is de zoete inval 0 is ontploft
=> na te lezen in eigen dagboek
Leerde je je klasgenoten en de juffen al anders kennen dan op school, geef enkele positieve voorbeelden. => na te lezen in eigen dagboek Een hele daguitstap vandaag, vertel waar de reis naartoe ging, wat je leerde, zou het schippersleven iets voor jou zijn, waarom/niet? => na te lezen in eigen dagboek
Mijn derde dag was:
Vandaag de grote daguitstap naar 'Thieu'. Na een voor sommigen "lange, zware voettocht" namen we de trein met overstap naar Thieu. Daar aangekomen zagen we een majestueus gebouw oprijzen tussen het groen, de scheepslift. We voeren met het schip in de lift en werden 128 meter hoger gelift. Een indrukwekkende ervaring! We werden verwelkomd door de zon, maar er was toch een stevig briesje! Na een tochtje op de Bovenschelde kregen we opnieuw een lift naar beneden. Jammer genoeg was het winterprogramma nog aan de gang, anders hadden we ook nog door een sluis gevaren en de machinekamer van de scheepslift bezocht. Dus de technische uitleg werd ons "jammer genoeg" ontzegd. Tijdens de wandeling terug naar het station konden we een kijkje nemen bij de "oude scheepslift". Wat een technologische vooruitgang in een halve eeuw! Hongerig vielen we aan op de spaghetti die reeds voor ons klaarstond. Na het douchen een rustig avondje met een gezelschapsspel of een strip. Om 10 uur was het slaapstil ... tot ... Een gevuld programma, een fijne sfeer en dappere kinderen (en juffen) hebben tot nog toe voor zeer toffe rivierklasdagen gezorgd.
Onze eerste nacht was "kort". Maar met een krachtige ochtendgymnastiek en een loopsessie buiten in het ochtendgloren waren de gevolgen van deze korte nacht snel opgelost. Na een stevig ontbijt gingen we samen met Lieven de sluis bezoeken, niet zomaar een bezoekje maar echt in de machinekamer en bij de sluiswachter in het bedieningskantoor. Na de middag trokken we onze laarzen aan en maakten een indrukwekkende tocht met Mieke. Eerst dwaalden we door een reigerbos, waar we deze sierlijke vogels hoog boven ons zagen zweven. Vanuit het bos gingen we echt de beek in en volgden deze ongeveer een kilometer. Daar ontdekten we kikkerdril, een grote dode kikker, padden, een reusachtige dode rat, ... Superleuk! We ondervonden dat stappen in de beek dubbel zo vermoeiend is en we genoten van een lekkere warme douche na onze tocht. Spinaziestoemp met kalkoen stilde onze reuzenhonger. En een ijsje als dessert! Met ons laatste sprankeltje energie gingen we aan de slag om ............ te maken. (... zien jullie later wel) Om 10 uur volledige stilte ... de buitenlucht zorgde voor een goede nachtrust voor groot en klein!
Van maandag 14 maart 2011 tot vrijdag 18 maart 2011
Dagboek van ons
Dag 1: 14/03/2011
Hoe beginnen we aan een eigen dagboek?
Enkele tips:
a) Heb je thuis zelf je koffers gepakt?
b) Hoe verliep het afscheid nemen?
c) Was je opgewonden (waarom/niet)? => na te lezen in eigen dagboek
d)Hoe werd je ontvangen in Aqua Péronnes? Wat vond je van de leefregels? OK!
e)Welke was je eerste activiteit, vertel erover! vlottenbouw (zie hieronder)
Mijn eerste dag was:
Na een korte, vlotte rit naar Antoing kon onze "vakantie" eindelijk beginnen. We maakten kennis met Lieven en Mieke die ons de huisregels voorstelden. En ... dan kon de langverwachte kamerinrichting beginnen. Sommigen komen tot de ontdekking dat ze geen pyjama meehebben, anderen hebben er dan drie, probleem opgelost! En dat je honger hebt van al die opwinding zullen ze in Antoing vanaf de eerste dag geweten hebben. In de namiddag leerde Mieke ons de basisbeginselen aan van het sjorren. Al vlug zouden we ontdekken waarom een goede, stevige sjorring nodig is om een vlot te bouwen. Lieven leerde ons hoe we een "zeevaardig" vlot konden bouwen. En ja ... een goede luisterattitude en vaardige vingers liggen aan de basis van een "zeevaardig" vlot. Uiteraard wie zich geroepen voelde en vertrouwen had in zijn "constructie" kon zijn vlot gaan uitproberen op het meer. Zwemvesten aan per twee of drie het vlot op en ... wonder boven wonder drie van de vier vlotten waren echt "zeevaardig". Eentje hield het helaas maar een kwartiertje uit voordat het vlot in drijfhout veranderde. Na ons vlottenavontuur kwamen we hongerig weer in Péronnes aan. Na een warme douche en lekker eten schreven we jullie een kaartje en ook een woordje in ons dagboek. Voor het slapengaan oefenden we onze zangtalenten en dan (naar de juffen hopen) volledige rust en stilte tot morgenochtend.