Inhoud blog
  • Waar op letten bij aanschaf van een koppel kanaries
  • Mijn duifje dat ik zelf opvoed
  • Hallo vogelliefhebbers
  • Mijn voliére
  • zebravinkjes foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 01-2009
    De fluitende vriendjes
    vogels
    05-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar op letten bij aanschaf van een koppel kanaries
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  

    Aankoop van nieuwe kanarievogels                                   

    Bij aankoop van vogels zijn er zeker een aantal zaken op te noemen die erg belangrijk zijn ,en je steeds voor ogen moet houden deze zijn Oa :

    q       Ken  de standaard eisen van de aan te kopen vogels.

    q       Ga over tot aankoop eind augustus begin september.

    q       Koop bij eenervaren kweker ,Die al vele jaren het soort kweekt wat je zoekt.

    q       Maak tijdig een afspraak met hem  vraag van te voren even de prijs.

    q       Zorg dat je jonge vogels aankoop,Die bij aanvang van je eigen kweek zeker +10 Maanden oud zijn. En niet oud  wil je een zangvogel? dAn ben je het beste met een waterslager als het gewoon voor in huis te houden is Onthoud dat die de goede zangers de hele dag doorfluiten.

    q       Voor aankoop even inzien van het kweekboek ,of het geen broer of zus is en welke factoren er eventueel nog verder inzitten ( doe hierover ook navraag ) anders krijg je overkweek. en dat komt niet ten goede bij de broedsels.Dus op tijd ruilen en of verkopen voor andere in de plaats.
    Het beste is dat je de meeste mannetjes wegdoet. Geld niet altijd voor duiven.Als je ze in kweekbakken houd kan je ze gemakkelijker onderscheiden.
    Maar daar moet je plaats voor hebben. Ook ringen is aanbevolen. Er bestaan gekleurde ringen en gewone te koop bij de betere handelaar.
    Ik ga meestal naar de nieuwe maalder in hofstade maar die hebben ook andere liggingen buiten vl brabant.Er is een site over te vinden met de plaatselijke adressen.

    q       Kijk of de vogels een gezond onderlichaam hebben

    q       Kijk of de vogel rustig ademhaalt en niet zit te ademen en steeds met de staart op en neer wipt .Dit duidt op  een minder gezonde vogel.Wat soms aan de uitwerpselen te zien is. Het moet een vast goedje zijn met een beetje wit in geen plasjes alleen. dat duid aan op diaree. Is wel te verhelpen met een tijdje appart te zetten en voorlopig geen groenvoer  en fruit te geven. zoals sla appel enz: 

    q       Vuile poten ,en stuitbevedering duidt dikwijls ook op een darm infectie.

    q       Als de vogel waterig niet helder uit zijn ogen ziet ,is ook een minder goed teken. (oogonsteking)bv

    q       En uiteraard kijken naar luizen vederluizen bloedluis(zijn kleine diertjes die je vogel weliswaar kan uitputten waar ze later kunnen van doodgaan(er bestaan verschillende produckten voor bij de beter handelaar.

    q       Zorg dat de vogels een goed formaat hebben ,met een volle borst ,En strakke glanzende bevedering structuur. niet op een bolletje zit.dus geen mager beestje. ook niet kopen omdat het er zo zielig bijzit.Daar terg je je eigen mee. 

    q       Bij aankoop pigment vogels.Let op de tekening goed is en onderbroken van elkaar licht .En doorlopen zichtbaar in de flanken.

    q       Zorg ook dat er geen of zo weinig mogelijk pigmentverlies is boven de snavelbasis.

    q       Vraag tot slot even hoe de voeding is van de vogels. En het aantal licht uren waarop de vogels bij aankoop zitten.

    Als je deze zaken goed voor ogen houdt en je koopt bij een ervaren kweker dan zal teleurstellingen over de aangekochte vogels zeker niet voorkomen. Het zal duidelijk zijn dat je een aantal van deze punten zeker niet zult kunnen controleren op bv een vogelverkoop ,of vogelmarkt ,dus daar is het risico iets groter ,De keurs is duidelijk aan de liefhebber zelf ,als hij de goede informatie van de vogel ter beschikking krijgt of heeft. Een goed vergelijkings punt is dikwijls als u zelf een vogel van uw eigenstam mee neemt en deze vogel vergelijkt met de aan te kopen vogels .

    De een te veel de ander te weinig :

    Bij samen stellen van je kweekparen ,maar ook bij de aankoop moet je altijd weten wat je nodig hebt ,dit kan zijn in kleur en tekening ,bevedering en of gebruik maken van de diverse kleur beïnvloedende   enz. Maar een lregel die je bij de meeste artikelen tegen komt is nog altijd .Koppel vogels altijd met wat de een te veel heeft moet de ander minder hebben ,of omgekeerd natuurlijk. Dit geeft al een vrij goede richting aan naar de standaard eisen van je te kweken vogels ,Twee top vogels koppelen geeft meestal een terug slag weer op een van de goede eigenschappen van de jonge vogels. Koop ook nooit vogels waarvan u zelf denkt of vast stelt ik kan me niet verbeteren ,Wees er zelf van overtuigd dat je ,je hebt verbeterd ,dit zal ook een stimulans voor je zijn ,om aan de kweek te beginnen met deze vogels ,als dat je al van mening bent ja eigenlijk is het niet wat ik heb gezocht . Je laten begeleiden als jonge kweker door een ervaren is ook zeker aan te bevelen.

    Ofwel het wennen van een ander klimaat of omgeving ,ja zelfs nog meer .Denk maar eens aan de ruimte ,de voeding warm ?,vochtig? kil ,koud ,
    verandering van zaad ,eivoer het kan allemaal voorkomen. De vogels kunnen dit over het algemeen wel aan ,en zullen snel aan de verandering gewoon zijn .Maar toch is het aan te bevelen de vogels niet direct bij andere vogels te plaatsen hou de vogels een 10 tal dagen in een aparte ruimte bv je kweekhok. En blijf ven volgen hoe de vogels van je misschien wel nieuw zaad merk  eivoer reageren .Hou de vogels tijdens deze periode goed in de gaten blijf observeren.de mogelijkheid bestaat van een kleine meestal niet opvallende terug slag ,maar over het algemeen ,komen de vogels er goed door ,maar hou ze wel goed in het oog.Geef het juiste eivoer er bestaan ook kleur eivoer  voor rode kanaries om de kleur mooi te behouden.Maar zit je met gemengde kleurtypes kan het zijn dat een intensieve gele kanarie wat rodere of anderskleurige veren krijgt.Dus zie dat je meestal met één soortelijke kleur kweekt. Anders krijg je ook mutanten.En eens ze opnieuw ververderd zijn is het kleur voor altijd.




    .Onthou :Denk goed na  voor je een dier aanschaft eender welke soort! !!
    Heb je genoeg tijd om het te verzorgen?
    gaat het met oa de kosten van de voeding verzorging van  het dier een aangepast hok of huis waar je dieren mag of kan houden? Of er iemand van het gezin alergisch is? Dat de beestjes daarna  niet naar een asiel moeten of dergelijke instelling.

    SUCCES

    05-01-2009 om 00:00 geschreven door Veerle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (26 Stemmen)


    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs