Deb' s ice thee:
Ik denk dat fruit thee heel lekker moet zijn maar je kunt eigenlijk gelijk welke thee nemen en wel of niet mengen met elkaar... maar het moet wel nogal sterke thee zijn !
Ik neem bijna altijd het volgende op +- 1 L water:
Yogi Lotus thee 1 zakje Gember/citroen thee 2 zakjes Yogi Vrouwen thee of Yogi Mandarijn thee 1 zakje.
Een takje of 2 verse munt en een takje of 4 citroenmelisse uit mijn hof.
Kokend water opgieten en laten trekken.
Thee er uit gieten door een zeef en laat afkoelen.
Voeg toe naar eigen smaak:
Appeldiksap ( of bessen diksap ) + A Ahornsiroop.
Dan heb je al een basis. Voor mijzelf zet ik dat in de frigo en neem er enkel uit wat ik nodig heb, waar ik dan nog ijsblokjes en spuitwater aan toevoeg, naar eigen smaak. Veel succes en santé !
Debby
Kitty s pesto:
Nodig:
Basilicum 300 gr.
Olijfolie 120 gr.
Zee zout 1 kleine koffielepel of herbarmare 2 kleine koffie lepels
Look +- 15 à 20 gr.
Pijnboompitten 70 gr.
Parmezaanse kaas 350 gr.
Bereiding:
Basilicum blaadjes van de steeltjes plukken, wassen en drogen.
In de blender doen en fijn malen.
Olie er bij mixen - zout er bij en look mixen pijnboompitten mixen - parmezaan - mixen
Warm Arame zeewier met shitake of paddestoelen, ui en sesamzaad:
Nodig: - Ajuin - Geroosterd sesam zaadjes - Olie - Arame Zeewier - Shitake of ander paddestoelen - Shoyu
Voor weken: Shitake - Arame zeewier.
Bereiden:
- Sauteer, in stukjes gesneden ajuin in sesam, olijfolie of kokonootvet.
- Voeg er de geweekte arame met het week water aan toe.
- Als je gedroogde shitake gebruik, voeg dan eveneens de geweekte
en in schijfjes gesneden shitake, met het week water toe.
- Laat zachtjes koken voor 20 min. Breng op smaak met Shoyu en
geroosterde sesamzaadjes, eventueel een klein beetje zout en peper.
Opmerkingen:
- Sesamzaad moet geroosterd zijn anders verteerd het niet goed !
- Indien je vers shitake gebruik enkel naar het eind toe bijvoegen !
- Indien je Paddestoelen gebruik, ongeveer na 5 min. toevoegen ?