Ik ben Mia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam DaW.
Ik ben een vrouw en woon in Brasschaat (Belgiƫ) en mijn beroep is kassierster.
Ik ben geboren op 01/07/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, muziek, games, katten.
Mailinglijst
Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Benodigdheden
Bakplaat met bakpapier
Oven
Deegrol
Ijzer draad of een goed groot mes
125 g boter
65 g suiker
1 eidooier
1 theelepel vanille essence of zakje vanillesuiker
130 gr gezeefde zelfrijzende bloem (iets meer voor het uitrollen)
Pot Choco naar keuze (hier spreken ze van 35 gram, maar ik heb er naar geschat)
Het recept
1.Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
2. Boter, suiker, eidooier en vanillesuiker mengen tot een homogeen mengsel.
3. Bloem er door doen en dan 15 minuten in de frigo
4.Rol het deeg uit tot een vierkant van ongeveer 0.5 cm. (Gebruik bloem om je tafel wat te bedekken, en doe ook bloem op de deegrol. Dit doe je, om het plakken van de deeg te voorkomen.)
5. Het leuke gedeelte: besmeer het deeg met choco. (niet al te dik besmeren en laat genoeg opening aan de zijde, ongeveer een vinger)
6.Rol het deeg op (tot een worst) en steek het weer in de frigo, dit maal voor 10 minuten.
7. Snij met mes of ijzerdraad in stukjes (dikte zelf te kiezen) en leg ze, met voldoende ruimte ertussen, op de bakplaat.
8. 15 minuten in de oven (ik heb ze zelf iets langer gedaan)
9. Let op met het eruit halen, ze worden pas na een tijdje hard.
Beoordeling
Ik had moeite met het snijden van de koekjes en vond het deeg een erg plakkerige bedoeling. De smaak is wel degelijk geslaagd. Het is wel erg snel gemaakt, met weinig afwas!