Ik ben Mia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam DaW.
Ik ben een vrouw en woon in Brasschaat (België) en mijn beroep is kassierster.
Ik ben geboren op 01/07/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, muziek, games, katten.
Mailinglijst
Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
De wereld van Mia
Allerlei dingen minstens 1 keer per week.
12-03-2017
Soezen met mokkachocolademousse
Bron
Het soezenrecept is afgeleid van "ons Kookboek"
De mousse komt van www.leeflekker.be
Wat heb je nodig De soezen (ongeveer12 grote)
2.5 dl water (of melk)
150 gram zelfrijzende bloem
100 gram bakboter
4 à 5 eieren
(zout)
Mousse
50 gram witte chocolade
3 eieren
120 gram pure chocolade
50 gram suiker
150 ml slagroom (40 gram vet)
5 gram oplosbare koffie (mag best meer zijn, de smaak komt niet echt tot uiting bij deze hoeveelheid)
De uitleg, hoe heb ik het gemaakt
1. Splits 3 eieren
2. Eigeel met 50 gram suiker tot wit schuim kloppen
3. Smelt 120 gram pure chocolade in de microgolf (telkens 10 seconden, en dan even mengen, .... herhalen tot alles is gesmolten)
4. De chocolade onder het eigeel mengen.
5. Eiwit opkloppen en luchtig door het chocolade mengsel scheppen.
6. 150 ml slagroom met ongeveer 5 gram (mag dus meer zijn) koffie opkloppen en er ook doormengen.
7. Laat de mousse in een spuitzak 2 uur opstijven in de koelkast (mag langer zijn) .
Verwarm de over ondertussen voor op 200 graden
8. Zet de 2.5 dl water (of melk) samen met 100 gram boter en beetje zout op het vuur tot het kookt.
9. Gebruik een matig vuur en voeg de bloem in 1 keer toe.
10. Blijf mengen tot het een soort van droge bol wordt.
11. Laat even 3 minuten rusten (zonder vuur)
12. 1 voor 1 eieren door het deeg mengen. acht elke keer tot het ei goed is opgenomen.
13. Op bakpapier met spuitzak bollen spuiten.
14. 20 à 30 minuten in over van 200 graden. (Even met een stokje erin, als er niets meer blijft aan kleven, is het klaar)
15. De 50 gram witte chocolade smelten en de soezen, met de bovenkant, erin doppen.
16. De bovenkant van de soezen er af snijden.
17. De room in de soes spuiten en de bovenkant er weer opdoen.
Eigen beoordeling
Super lekker en makkelijk te maken. Je hebt wel veel afwas en het is wel best een smeerboeltje, maar als je alles proper houdt, valt het best wel mee. Ook mijn familieleden vond het meer als geslaagd.