Mijn paradijs

Inhoud blog
  • Koekjes met een chocoladespiraal
  • Puur Deluxe van Dana Winner
  • Soezen met mokkachocolademousse
  • Game - Stray Souls - Stolen memories
  • Bully

    Over mijzelf
    Ik ben Mia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam DaW.
    Ik ben een vrouw en woon in Brasschaat (België) en mijn beroep is kassierster.
    Ik ben geboren op 01/07/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: lezen, muziek, games, katten.


    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    De wereld van Mia
    Allerlei dingen minstens 1 keer per week.
    12-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen met mokkachocolademousse
    Bron Het soezenrecept is afgeleid van "ons Kookboek"
    De mousse komt van www.leeflekker.be

    Wat heb je nodig
    De soezen (ongeveer12 grote)
    2.5 dl water (of melk)
    150 gram zelfrijzende bloem
    100 gram bakboter
    4 à 5 eieren
    (zout)

    Mousse
    50 gram witte chocolade
    3 eieren
    120 gram pure chocolade
    50 gram suiker
    150 ml slagroom (40 gram vet)
    5 gram oplosbare koffie (mag best meer zijn, de smaak komt niet echt tot uiting bij deze hoeveelheid)

    De uitleg, hoe heb ik het gemaakt
    1. Splits 3 eieren
    2. Eigeel met 50 gram suiker tot wit schuim kloppen
    3. Smelt 120 gram pure chocolade in de microgolf (telkens 10 seconden, en dan even mengen, .... herhalen tot alles is gesmolten)
    4. De chocolade onder het eigeel mengen.
    5. Eiwit opkloppen en luchtig door het chocolade mengsel scheppen.
    6. 150 ml slagroom met ongeveer 5 gram (mag dus meer zijn) koffie opkloppen en er ook doormengen.
    7. Laat de mousse in een spuitzak 2 uur opstijven in de koelkast (mag langer zijn) .
    Verwarm de over ondertussen voor op 200 graden
    8. Zet de 2.5 dl water (of melk) samen met 100 gram boter en beetje zout op het vuur tot het kookt.
    9. Gebruik een matig vuur en voeg de bloem in 1 keer toe.
    10. Blijf mengen tot het een soort van droge bol wordt.
    11. Laat even 3 minuten rusten (zonder vuur)
    12. 1 voor 1 eieren door het deeg mengen. acht elke keer tot het ei goed is opgenomen.
    13. Op bakpapier met spuitzak bollen spuiten. 14. 20 à 30 minuten in over van 200 graden. (Even met een stokje erin, als er niets meer blijft aan kleven, is het klaar)
    15. De 50 gram witte chocolade smelten en de soezen, met de bovenkant, erin doppen.
    16. De bovenkant van de soezen er af snijden.
    17. De room in de soes spuiten en de bovenkant er weer opdoen.

    Eigen beoordeling
    Super lekker en makkelijk te maken. Je hebt wel veel afwas en het is wel best een smeerboeltje, maar als je alles proper houdt, valt het best wel mee. Ook mijn familieleden vond het meer als geslaagd.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per maand
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016

    Gastenboek
  • Cathy
  • Geweldig!!
  • Fijn weekend

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs