Ik ben sociaalcvomiras, en gebruik soms ook wel de schuilnaam sociale media.
Ik ben een en woon in Waregem/Vichte/Tielt () en mijn beroep is leerkracht.
Ik ben geboren op 01/01/1970 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Deze cursus is bedoeld voor startende bedrijven, studenten of uitvinders met een goed idee die deze willen uitwerken tot een werkend prototype. Fusion 360 is een onvervalst CAD CAM ontwikkelomgeving. De cursus is compact, praktisch en eindigt met een fysiek product dat tijdens de cursus ontworpen uitgewerkt en gefreesd is. Ervaren docenten en Nederlandstalig lesmateriaal.
Achtergronden Fusion 360
Eind van de vorige eeuw is de CAD wereld opgeschrikt door nieuwe 3D programma's voor de productie (de maak industrie). Met deze programma's zou een constructeur in een dag productief zijn. Door de heftige concurrentie tussen deze programma's zijn deze snel uitgebreid met nieuwe functionaliteit. Deze programma's zijn nu extreem efficiƫnt voor een middelgroot of groot bedrijf waarbij dezelfde onderdelen op verschillende plaatsen in verschillende machines voorkomen. De snelle ontwikkeling heeft ook een nadeel. De leertijd is veel langer geworden en doordat ieder onderdeel in een los bestand staat is het bestandbeheer complex. In een dag productief kan al lang niet meer. Met Fusion is een nieuwe start gemaakt. Deze is opgezet vanuit het idee dat u direct een ontwerp kunt uitwerken zonder lange leertijd en zonder speciale CAD computers. Minder functionaliteit, maar wel alles dat u ieder dag nodig heeft. Dit parametrische 3D programma is gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten. Het kan gebruikt worden om snel iets nieuws op te zetten. U simuleert uw ontwerpen en u maakt CAM bestanden aan om uw prototypen te frezen of u maakt bestand aan voor een 3D print. Het is niet bedoeld voor een machinefabriek met varianten van producten of voor exact uitgewerkte tekeningen. Het programma Fusion lijkt sterk op Inventor, maar de basis modelleerfuncties en 2D tekenfuncties zijn minder uitgebreid. De meer geavanceerde functies, zoals bijvoorbeeld de Eindige Elementen Methode, CAM of het vrijvormmodelleren zijn juist veel krachtiger dan standaard Inventor of Solid Works. De prijs is bijzonder. Voor studenten of docenten is het gratis. Voor het bedrijfsleven kost Fusion omgerekend minder dan 1 euro per dag. (Een kop koffie per dag.) U gebruikt dit programma op een Apple computer of op Windows. Omdat een gedeelte van dit programma in de cloud loopt hoeft u bijna niets te installeren. Het programma is goedkoop, snel en makkelijk. Kortom dit is het programma voor iemand die af en toe tekent, maar vooral ontwerpt.
U leert
U leert de belangrijkste tekentechnieken van Fusion met de volgende cursusonderwerpen:
User interface
Modelleren
Schetsen (eng: Sketch)
Constructie-elementen (eng: features)
Tekeningen afleiden van een model
Samenstellingen
Presentaties en fotorealistische plaatjes
Samenwerken met meer man in een project.
U kunt na de cursus
- Zelfstandig tekenen met Fusion 360. - Complexe 3D-varianten maken. - 2D-werktekeningen / CAM files / 3D print files aanmaken.
CAD
CAD staat voor Computer Aided Design. De computer met Fusion wordt dan gebruikt om een ontwerp uit te werken en/of te simuleren. In de cursus wordt de beginselen van het CAD ontwerpen uitgelegd. U gebruikt Fusion als parametrisch 3D programma. U maakt onderdelen en samenstellingen. Er wordt in de cursus gewerkt op Windows computers.
Samenwerken
Het programma Fusion is ontwikkeld met samenwerken in gedachte. Een projectteam deelt het ontwerp in de cloud. Iedereen van het projectteam kan ieder moment bij het ontwerp, waar hij of zij ook is, met Windows of Apple. Alle veranderingen worden bijgehouden en u kunt elk moment teruggaan naar een vorige stap. In de historie wordt bijgehouden wie de verandering heeft gemaakt, wanneer en waarom. U kunt bestanden van anderen direct gebruiken ongeacht met welk systeem deze gemaakt zijn. Deze techniek heet AnyCAD. Werkt uw partner met Inventor, Solid works of Solid Edge?: geen probleem. U werkt met hun bestanden en u kunt daarop verder bouwen.
FEA
FEM staat voor Finite Element Analysis. De computer simuleert de spanningen en vervormingen. U kunt met Fusion vooraf bepalen of het onderdeel sterk genoeg is en aanpassen voordat het gemaakt wordt. U kunt lineaire en niet lineaire berekeningen maken. U kunt sterkteberekeningen maken of berekeningen waarbij de temperatuur een rol speelt. De berekening vindt plaats in de Cloud. U maakt dan gebruik van een supercomputer terwijl u zelf misschien een eenvoudige computer gebruikt. Zelfs een Apple computer is mogelijk.
CAM
CAM staat voor Computer Aided Manufacturing. Fusion maakt de bestanden aan voor de aansturing van de frees- of draaibank. Ook hierin gaat Fusion verder dan standaard Inventor. U kunt bijvoorbeeld standaard vijfassige machines aan, terwijl dat voor Inventor een extra is. In de cursus leert u de beginselen van het aanmaken van NC (Numeric Control) bestanden. Er wordt in de cursus gewerkt met een 3D printer en met een NC machine. Het ontwerp dat u in het eerste gedeelte van de cursus heeft aangemaakt, wordt in het tweede deel van de cursus geprint en uitgefreesd.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!