Makkelijk en lekker pompoensoep recept met een minimum aan ingrediënten zodat je met weinig werk zeer snel kan genieten van een vullende soep.
Heeft u pompoenen in uw tuin of staan ze in de tuin van uw buurman, dan is er kans dat je zoveel oogst hebt dat je een winter verder kan. Soep is een ideaal gerecht om de ietwat zoete pompoen in te verwerken.
Accentueer de smeuïgheid van de pompoen met room en serveer met krokant gebakken korstjes en pompoenpitten voor extra smaak.
Een makkelijk recept om je maag en jezelf te verwarmen op een koude winterse dag.
Voor 8 personen, klaar in 1 uur en 15 minuten.
Pompoensoep recept
- een stuk pompoen van ongeveer 1/2 kg
- 2 rijpe tomaten
- 1 ui
- 50 gram hoeveboter
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 liter water
- 100 ml room
- peper en zout
- gehakte peterselie
- broodkorstjes en pompoenpitten, gebakken in olie met look
Hoe zelf pompoensoep maken
- Schil de pompoen en snijd in grote stukken. Snijd het vlees in blokjes en laat ze zacht fruiten in de gesmolten hoeveboter in een soeppot met dikke bodem.
- Doe er daarna ook de grofgehakte ajuin bij en laat zachtjes meestoven.
- Schil en ontpit de tomaten, snijd ze in dobbelsteentjes en doe ze bij in de soeppot. Laat twee minuten meestoven.
- Giet er 1 liter water over en verkruimel er de 2 bouillonblokjes in.
- Roer even om en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat een 30tal minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer, giet er de room bij en pureer verder.
- Laat nog 2 minuten verder pruttelen op het vuur.
- Dien de pompoensoep goed warm op met peterselie en indien gewenst broodkorstjes en pompoenpitten gebakken in olie met look.
zo, dat was dan het recept.
Heb je vragen? Opmerkingen of suggesties voor een ander recept? Plaats vrijblijvend een berichtje in het gastenboek (rechterkolom van deze blog) of bij de reacties (rechts onderaan dit bericht).
Smakelijk en nog veel culinaire groetjes,
De prof.
|