Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Recycleren
  • Rondvraag
  • Ook jij bent belangrijk!
  • Tips?
  • Een boek schrijven, hoe doe je dat?
  • De beste ideeën ...
  • Wie niet waagt, niet wint!
  • Vraag en antwoord
  • RECEPT: Pompoensoep
  • Je eigen stijl
  • Rijmen en dichten
  • Werkomgeving
  • De pauze: erg belangrijk
  • Geef nooit op!
  • RECEPT: Caloriearme havermoutkoekjes
  • Karakuri
  • versiering: overdaad schaadt
  • Het belang van kleuren
  • Ideeën vinden
  • Welkom bij Createch
    Rondvraag / Poll
    Van welk onderwerp zou jij graag mer artikels zien?
    Koken
    Knutselen
    Gedichten
    Verhalen
    Schilderen
    Tekenen
    Bekijk resultaat

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Createch
    Creatieviteit, koken, schrijven ... en nog veel meer!
    Creativiteit, knutseltips, techniek, koken, recepten, ideeën, tips .. Je vindt ze hier!
    26-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RECEPT: Caloriearme havermoutkoekjes

    Hallo,

    Telkens als ik een recept op deze blog plaats, probeer ik iets anders te vinden. Ik bedoel: Als ik de vorige keer chocoladekoekjes heb genomen, dan neem ik de volgende keer niet aardbeikoekjes. Dan neem ik de volgende keer bijvoorbeeld aspergesoep.

    Ik wil wel nog een ding zeggen. De recepten zijn de enige artikels die ik niet zelf verzin. Deze komen van het internet. Niet dat dat per se een nadeel is, maar ik vind dat je hiervan op de hoogte moet zijn.

    Dan kunnen we nu beginnen met: Havermoutkoekjes zonder suiker.

    Recept Informatie

    • Tussendoortje, snack
    • 10 minuten bereidingstijd
    • 12 minuten oventijd
    • De Voedselzandloper Proof
    • suikervrij
    • zuivelvrij
    • lactosevrij
    • vegetarisch
    • veganistisch

    Ingrediënten

    ingrediënten voor 15 koekjes (€0,56)

    • 150 gr havermoutvlokken (€0,11)
    • 1 banaan (€0,25)
    • 1 appel (€0,10)
    • 5 dadels of handje rozijnen (€0,10)

    Overige Benodigdheden

    • keukenmachine
    • oven met bakplaat
    • bakpapier
    • ovenrek

    Bereiden

    Doe 100 gram havervlokken in de keukenmachine en hak dit fijn. Doe er de banaan in stukjes bij, de appel zonder klokhuis en in stukjes, en de dadels (zonder pit) of het handje rozijnen. Hak dit net zo lang totdat je een grof beslag hebt. Roer hier de rest van de haver doorheen. Als het te droog is, voeg dan een scheutje kokend water toe, totdat je weer een smeuïg beslag hebt.

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de bakplaat bekleed met bakpapier klaar en vorm hier met 2 lepels 15 even grote bolletjes beslag op. Spreid deze bolletjes uit tot koekjes van ongeveer 4 centimeter diameter en een centimeter dik. Bak dit in 12 minuten. Laat kort afkoelen uit de oven (zodat ze niet uit elkaar vallen) en plaats ze dan op een ovenrek zodat ze verder kunnen afkoelen zonder dat er zich condens vormt aan de onderkant (dan krijg je sloffe koekjes). Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een koektrommel, maar vers zijn ze het

    Recept Informatie

    • Tussendoortje, snack
    • 10 minuten bereidingstijd
    • 12 minuten oventijd
    • De Voedselzandloper Proof
    • suikervrij
    • zuivelvrij
    • lactosevrij
    • vegetarisch
    • veganistisch

    Ingrediënten

    ingrediënten voor 15 koekjes (€0,56)

    • 150 gr havermoutvlokken (€0,11)
    • 1 banaan (€0,25)
    • 1 appel (€0,10)
    • 5 dadels of handje rozijnen (€0,10)

    Overige Benodigdheden

    • keukenmachine
    • oven met bakplaat
    • bakpapier
    • ovenrek

    Bereiden

    Doe 100 gram havervlokken in de keukenmachine en hak dit fijn. Doe er de banaan in stukjes bij, de appel zonder klokhuis en in stukjes, en de dadels (zonder pit) of het handje rozijnen. Hak dit net zo lang totdat je een grof beslag hebt. Roer hier de rest van de haver doorheen. Als het te droog is, voeg dan een scheutje kokend water toe, totdat je weer een smeuïg beslag hebt.

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de bakplaat bekleed met bakpapier klaar en vorm hier met 2 lepels 15 even grote bolletjes beslag op. Spreid deze bolletjes uit tot koekjes van ongeveer 4 centimeter diameter en een centimeter dik. Bak dit in 12 minuten. Laat kort afkoelen uit de oven (zodat ze niet uit elkaar vallen) en plaats ze dan op een ovenrek zodat ze verder kunnen afkoelen zonder dat er zich condens vormt aan de onderkant (dan krijg je sloffe koekjes). Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een koektrommel, maar vers zijn ze het


    Zo, dat was dan het recept. Ik hoop dat het gelukt is en dat het lekker was. In elk geval: smakelijk!

    Heb jij suggesties voor recepten? Heb jij dit recept uitgeprobeerd? Wat vond je ervan? Plaats gratis en vrijblijvend een berichtje in het gastenboek (rechterkolom van deze blog), of bij de reacties (rechts onderaan dit artikel)


    Veel plezier met dit recept en creatieve en culinaire groetjes,


    De prof.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 08/08-14/08 2016

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om de berichten in mijn gastenboek te bekijken en/of een berichtje te plaatsen. Meer info? Scroll in het gastenboek helemaal naar omlaag.






    Gastenboek
  • toffe blog!
  • leeswerk
  • Welkom bij het gastenboek!

    Druk op onderstaande knop om de berichten in mijn gastenboek te lezen en/of een berichtje achter te laten. Meer informatie? Scroll in het gastenboek helemaal naar beneden.


    Iets geknutseld? Stuur het door!

    Druk op onderstaande knop om een foto of filmpje van een knutselwerkje dat je hebt gemaakt naar me door te sturen. Wie weet komt je knutselwerkje dan op mijn blog!(Max. 50kb en 3 bestanden per keer)


    Laatste commentaren
  • Recycleren (tant 'Ild)
        op Recycleren
  • Een interessant adres?

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    autokampioen
    www.bloggen.be/autokam
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    aspiranten_asfra_racing_team
    www.bloggen.be/aspiran
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ske_u10
    www.bloggen.be/ske_u10
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    aspiranten_asfra_racing_team
    www.bloggen.be/aspiran

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs