Hallo,
Telkens als ik een recept op deze blog plaats, probeer ik iets anders te vinden. Ik bedoel: Als ik de vorige keer chocoladekoekjes heb genomen, dan neem ik de volgende keer niet aardbeikoekjes. Dan neem ik de volgende keer bijvoorbeeld aspergesoep.
Ik wil wel nog een ding zeggen. De recepten zijn de enige artikels die ik niet zelf verzin. Deze komen van het internet. Niet dat dat per se een nadeel is, maar ik vind dat je hiervan op de hoogte moet zijn.
Dan kunnen we nu beginnen met: Havermoutkoekjes zonder suiker.
Recept Informatie
- Tussendoortje, snack
- 10 minuten bereidingstijd
- 12 minuten oventijd
- De Voedselzandloper Proof
- suikervrij
- zuivelvrij
- lactosevrij
- vegetarisch
- veganistisch
Ingrediënten
ingrediënten voor 15 koekjes (0,56)
- 150 gr havermoutvlokken (0,11)
- 1 banaan (0,25)
- 1 appel (0,10)
- 5 dadels of handje rozijnen (0,10)
Overige Benodigdheden
- keukenmachine
- oven met bakplaat
- bakpapier
- ovenrek
Bereiden
Doe 100 gram havervlokken in de keukenmachine en hak dit fijn. Doe er de banaan in stukjes bij, de appel zonder klokhuis en in stukjes, en de dadels (zonder pit) of het handje rozijnen. Hak dit net zo lang totdat je een grof beslag hebt. Roer hier de rest van de haver doorheen. Als het te droog is, voeg dan een scheutje kokend water toe, totdat je weer een smeuïg beslag hebt.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de bakplaat bekleed met bakpapier klaar en vorm hier met 2 lepels 15 even grote bolletjes beslag op. Spreid deze bolletjes uit tot koekjes van ongeveer 4 centimeter diameter en een centimeter dik. Bak dit in 12 minuten. Laat kort afkoelen uit de oven (zodat ze niet uit elkaar vallen) en plaats ze dan op een ovenrek zodat ze verder kunnen afkoelen zonder dat er zich condens vormt aan de onderkant (dan krijg je sloffe koekjes). Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een koektrommel, maar vers zijn ze het
Recept Informatie
- Tussendoortje, snack
- 10 minuten bereidingstijd
- 12 minuten oventijd
- De Voedselzandloper Proof
- suikervrij
- zuivelvrij
- lactosevrij
- vegetarisch
- veganistisch
Ingrediënten
ingrediënten voor 15 koekjes (0,56)
- 150 gr havermoutvlokken (0,11)
- 1 banaan (0,25)
- 1 appel (0,10)
- 5 dadels of handje rozijnen (0,10)
Overige Benodigdheden
- keukenmachine
- oven met bakplaat
- bakpapier
- ovenrek
Bereiden
Doe 100 gram havervlokken in de keukenmachine en hak dit fijn. Doe er de banaan in stukjes bij, de appel zonder klokhuis en in stukjes, en de dadels (zonder pit) of het handje rozijnen. Hak dit net zo lang totdat je een grof beslag hebt. Roer hier de rest van de haver doorheen. Als het te droog is, voeg dan een scheutje kokend water toe, totdat je weer een smeuïg beslag hebt.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de bakplaat bekleed met bakpapier klaar en vorm hier met 2 lepels 15 even grote bolletjes beslag op. Spreid deze bolletjes uit tot koekjes van ongeveer 4 centimeter diameter en een centimeter dik. Bak dit in 12 minuten. Laat kort afkoelen uit de oven (zodat ze niet uit elkaar vallen) en plaats ze dan op een ovenrek zodat ze verder kunnen afkoelen zonder dat er zich condens vormt aan de onderkant (dan krijg je sloffe koekjes). Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een koektrommel, maar vers zijn ze het
Zo, dat was dan het recept. Ik hoop dat het gelukt is en dat het lekker was. In elk geval: smakelijk!
Heb jij suggesties voor recepten? Heb jij dit recept uitgeprobeerd? Wat vond je ervan? Plaats gratis en vrijblijvend een berichtje in het gastenboek (rechterkolom van deze blog), of bij de reacties (rechts onderaan dit artikel)
Veel plezier met dit recept en creatieve en culinaire groetjes,
De prof.
|