bij het maken van fruitsap heeft iedereen een job tijdens de productie is er een kwaliteits controleur of da samenstelling van ieder sap aan de eisen voldoet . een productieleider regelt welke sappen ,waneer gemaakt moeten worden. hij doet dit volgens de binnengekomen bestelingen . hij zij controleert of alles goed verloopt . een lijnverantwoordelijke controleert voor zijn productielijn of er voldoende ingrediƫnten voorhanden zijn, of er genoeg verpakkingsmateriaal klaar staat,etiketten zijn. waneer het fruitsap aan het eind van de productielijn komt moet die klaargemaakt worden voor verzending,dit doet de magazijnier
om fruitsap te maken moet je fruit hebben en niet alle fruit groeit in onze streek en moet getransporteerd worden de beste manier van transport is met de vliegtuig,boot,trein als het aankomt gaat het naar een grootwaren huis of fruitveiling na dat gaat het naar de koelkamers
alles heeft een houdsbaarheid datum dat betekend dat het ten minst houdbaar is op ten minst die datum dat het dan begint slecht tekomen je kant het dan nog consumeren een dag na de hoedsbaarheid datum .te gebruiken tot betekend dat het zijn waarde dan verliest en gekoeld bewaard moet worden en dat het na de houdbaarheids datum niet meer gecunsumeerd mag worden