Inhoud blog
  • CLUBHUISDEMUIS
  • welkom terug
  • het is al even geleden
  • woensdag 8 december 2010
  • zondag 28 november 2010
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    club huis de muis
    samen fun maken is leuker dan alleen
    21-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 november 2010
    vandaag zijn rani en rune naar theater geweest  we hebben een dansje geleert theater heeft ook een website meschien kan je die even bekijken
    www.jeugdtheatertriangel.be
    als je zin hebt kan je deze even bekijken
    en ook bij ons in theater komen alle info vindt je op de website van theater
    jullie krijgen vandaag weer een nieuwjaars gedicht  en een kook recept voor de week van de smaak


    Wensen voor het nieuwe jaar

    Ik wens je een ster aan de hemel
    een lied dat klinkt door de nacht
    en ergens iemand op aarde
    die naar je uitkijkt en steeds op je wacht.

    Ik wens je een hand op je schouders
    als je soms weent van verdriet,
    ook de steun van troostende woorden
    van iemand die zijn hulp aanbiedt.

    Ik wens je een hart vol dromen
    die't leven mooier zien en waaraan
    jezelf veel kan veranderen met je eigen
    handen en je vingers alle tien.


    voiala en nu krijgen jullie een kook recept voor de week van de smaak vandaag koken we

    Carpaccio van Ananas



    Ingredienten

    Voor 4 Personen:

    - 8 eetlepels platte kaas
    - 2 eetlepels honing
    - 2 eetlepels fijngehakte dragon
    - 1 ananas
    - kandijsuiker en kaneel
    - enkele blaadjes verse munt ter garnering

    Bereidingswijze

    Meng de platte kaas met de honing en de dragon.

    Snijd de ananas in flinterdunne schijfjes en schik die op een bord. Overpoeder met de kandijsuiker en kaneel.

    Schik wat van het platte kaasmengsel in het midden en versier met een plukje verse munt

    smakelijk

    groetjes de club leden

    21-11-2010 om 09:44 geschreven door club huis de muis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 21 november 2010
    hey vandaag niet in de club geweest
    vandaag is het de laats te dag van de week van da smaak dus krijgen jullie voor het laatst een kook recept
    en jullie krijgen vandaag ook nog een nieuwjaars brief


    Speciaal voor jou

    Voor jou een extra wens in deze brief
    Juist omdat je zo superzacht bent en lief
    Dit jaar was niet je beste vriend
    Jij hebt er een betere verdiend
    Wees blij
    2008 is zo voorbij
    2009 gaat zo beginnen
    Ik hoop dat je dit jaar meer gaat winnen


    nu krijgen jullie voor het laats een kook recept we koken vandaag aardbeienpizza

    Aardbeienpizza

    Voor 4 Personen:

    - 1 pizzabodem
    - 2dl banketbakkersroom
    - 2 el advocaat
    - 250g aardbeien
    - 200g mozzarella

    Bereidingswijze

    Maak zelf pizzadeeg of gebruik een pizzabodem. Smeer het pizzadeeg in met de banketbakkersroom aangeroerd met de advocaat. Beleg de room met plakjes aardbei. Leg hierop de dungesneden mozzarella. Bak de pizza een half uur in de oven op 235°C.

    smakelijk

    groetjes club leden


    21-11-2010 om 00:00 geschreven door club huis de muis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 november 2010
    vandaag rani rune gaan elke dag samen naar school
    we hebben wat bij gepraat over de club
    rani en tayana zitten aalebei op dezelfde school
    en rune en anonima zitten op dezelfde school
    vandaag krijgen jullie weer een nieuwjaars brief en eeen kook recept

    Het oude jaar doet zijn oogjes toe

    Het oude jaar doet zijn oogjes toe.
    Kijk,ik toon je hoe.
    Maarik doe ze gauw weer open,
    want het nieuwe jaar komt aangelopen!
    Wat brengt het mee?
    Heb jij soms een idee? Nee?
    Geniet dan maar van alle dagen
    verolijkzij en niet te klagen!
    Ik hoef geen duur geschenk.
    Kan je raden waar ik aan denk?
    NEE,nee,geen oude frank of nieuwe cent
    maar heel gewoon dat jij er voor mji bent!
    Veel liefs en een gelukkig nieuwjaar.


    voaila nu krijgen jullie weer een kook recept voor de week van de smaak

    Chocoladeletter

    Ingredienten


    - 500 gram melkchocolade
    - 1/2 eetlepel oploskoffie
    - 150 gram roomboter
    - 1 eetlepel heet water

    Bereidingswijze

    Smelt de chocolade au-bain-marie. Los de oploskoffie op in een eetlepel heet water. Klop de boter op met de mixer zodat het geheel luchtig wordt. Meng de opgeloste koffie en de opgeklopte boter door de gesmolten chocolade. Doe alles in een spuitzak en spuit op wat bakpapier de gewenste letter. Laat afkoelen.

    SMAKENLIJK

    groetjes de club leden

    19-11-2010 om 18:21 geschreven door club huis de muis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 18 november 2010
    hallo vandaag niet in de club geweest vandaag krijgen jullie weer een recept en een nieuwjaarsbrief

    Wens

    Ik kan niet schrijven, das het probleem.
    Maar wat ik wel kan, kan ik niet tegen iedereen.

    Ik kan wensen maken, ik kan wensen wensen.
    Maar weer een probleem, niet aan alle mensen.

    Ik kan niet wensen aan bandieten,
    wel aan homo’s of travestieten.

    Ik kan wensen, de mooiste dingen die er zijn.
    Ik kan wensen, zonder pijn.

    Maar het liefste dat ik wil wensen is
    om bij jou te zijn

    voila vandaag koken we amandelsouffle

    Ingredienten

    Voor 6 Personen:

    - 75 gram gemalen amandelnoten
    - 75 gram bloemsuiker
    - 200 gram verse room
    - 4 eiwitten

    SMANKENLIJK

    groetjes club leden
    - 6 eierdooiers

    Bereidingswijze

    Klop de eierdooiers los en voeg de room toe. Doe er de gemalen amandelnoten en de bloemsuiker bij en zet alles goed door elkaar. Klop de eiwitten met de suiker tot schuim en roer dit onder het amandelmengsel. Schenk alles in potjes en laat opstijven in de koelkast.

    Let op; Dit is een stevige caloriebom

    19-11-2010 om 18:11 geschreven door club huis de muis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 17 november 2010
    vandaag is er iets erg gebeur in de club rani rune en tayana gingen naar de club en rune haar cavia lag op sterven
    wij hebben een korte begrafenis gemaakt en tekeningen bij zijn graf gelegd 
    jullie mogen er ook dingen over in het gastenboek schrijven
    en vandaag hebben rani rune en tayana ook nog een club huis de muis behandeling gedaan we hebben ons haar gekrult 
    en ook ons op gemaakt onze nagels gelakt
    maar sorry foto toestel niet bij maar we zullen een andere keer wel eens  van een clubhuis de muis behandeling foto's trekken

    nu hebben jullie weer een nieuwjaars brief 

    Kiekeboe kiekeboe het oude jaar doet zijn oogjes toe
    het nieuwe jaar is weer daar

    en jou kindje staat al klaar 
    om je net als grote mensen heel veel liefs te wensen

    kusje krijg je ook er bij vindt je dat niet flink van mij

    maar eerst roek ik luid en klaar 
    veel geluk in het nieuwe jaar

    voaila dat was ons nieuwjaars gedicht nu een recept voor DE WEEK VAN DE SMAAK vandaag maken we mini tomaat garnaal

    INGREDIENTEN


    - mini tomaatjes 
    - garnale (hoeveel gram kan je zelf bepalen )
    - mayonaise ( hoeveel gram je neemt heeft te maken met hoeveel garnalen je hebt)
    -byslook


    BEREIDING

    snij het topje van de tomaat en haal al het sap er uit en de pitten.
    meng de garnalen met de mayonaise
    vul daarna je tomaat op met de garnalen

    en smakenlijk allemaal




    groetjes club leden




    17-11-2010 om 20:08 geschreven door club huis de muis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 17 november 2010
    vandaag is er iets erg gebeur in de club rani rune en tayana gingen naar de club en rune haar cavia lag op sterven
    wij hebben een korte begrafenis gemaakt en tekeningen bij zijn graf gelegd 
    jullie mogen er ook dingen over in het gastenboek schrijven
    en vandaag hebben rani rune en tayana ook nog een club huis de muis behandeling gedaan we hebben ons haar gekrult 
    en ook ons op gemaakt onze nagels gelakt
    maar sorry foto toestel niet bij maar we zullen een andere keer wel eens  van een clubhuis de muis behandeling foto's trekken

    nu hebben jullie weer een nieuwjaars brief 

    Kiekeboe kiekeboe het oude jaar doet zijn oogjes toe
    het nieuwe jaar is weer daar

    en jou kindje staat al klaar 
    om je net als grote mensen heel veel liefs te wensen

    kusje krijg je ook er bij vindt je dat niet flink van mij

    maar eerst roek ik luid en klaar 
    veel geluk in het nieuwe jaar

    voaila dat was ons nieuwjaars gedicht nu een recept voor DE WEEK VAN DE SMAAK vandaag maken we mini tomaat garnaal

    INGREDIENTEN


    - mini tomaatjes 
    - garnale (hoeveel gram kan je zelf bepalen )
    - mayonaise ( hoeveel gram je neemt heeft te maken met hoeveel garnalen je hebt)
    -byslook


    BEREIDING

    snij het topje van de tomaat en haal al het sap er uit en de pitten.
    meng de garnalen met de mayonaise
    vul daarna je tomaat op met de garnalen

    en smakenlijk allemaal




    groetjes club leden




    17-11-2010 om 20:08 geschreven door club huis de muis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 16 november 2010
    hallo allemaal vandaag : niet zo veel gebeurd in clubhuis de muis natuurlijk wel gewerkt aan de blog dat doen we elke dag trouwens 
    we hebben ook een clubhuis de muis dagboek gemaakt maar wat er in het dagboek staat hangen wij niet aan jullie neus 
    jullie krijgen vandaag een nieuwjaarsbrief en natuurlijk ook een recept 



    HET JAAR LOOPT TEN EINDE

    Het wordt iedere dag vroeger donker 
    In huis staat een kaarsje dat flonkert 
    Het is een tijd van veel gezelligheid.
    Met lichtjes is er geen eenzaamheid

    Overal zie je buiten versierde bomen staan 
    Hoe kan een jaar toch zo snel voorbij gaan.
    Er gebeurt zoveel in een jaar
    soms is het voor sommige een hele strijd

    we gedenken de mensen die gestorven zijn
    dat doet dan soms enorm veel pijn 
    je kunt eigenlijk je geliefden niet missen
    maar ja dat kun je zelf beslissen
    het gemis wordt wel groter aan het eind van het jaar
    dat is beslist wel waar
    maar er gebeuren natuurlijk ook positieve dingen 
    waardoor je dan weer kunt lachen en zingen

    we houden ons daar dan aan vast .
    dan heb je het minste last 
    zo hopen we op een goed tweeduizendacht
    Die onze wonden dan misschien verzacht!

    nu komt ons recept wij koken vandaag CHOCOLADE MUFFINS


    INGREDIENTEN
    4 personen:

    - 100 gram chocolade 
    - 3 eieren 
    - 150 gram bloemsuiker
    - 100 gram boter
    - 150 gram bloem

    BEREIDINGSWIJZE

    smelt de chocolade samen met boter
    klop de eieren met bloemsuiker tot een schuimig massa
    meng het chocolade-boter mengsel en de bloem erdoor en stort in muffin vormpjes
    bak de muffins gedurende 25 minuutjes op op 220 graden 

    oke SMAKELIJK

    groetjes de club leden







    16-11-2010 om 16:47 geschreven door club huis de muis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 15 november 2010
    hallo allemaal weten jullie welke week het vandaag is ja het is de week van maandag tot zondag maar dat bedoel ik niet
    het is de week van de SMAAK dus op school koken wij iedere dag iets vandaag hebben we kleine crossantjes met chocolade of zwam worstjes
    maar clubhuis de muis heeft een verassing voor jullie in petto jullie krijgen niet alleen een nieuwjaars brief maar ook nog een kook recept 
    maar natuurlijk gaan we het recept maken zo dat jullie het ook kunnen doen dus niet te moeilijk
    maar eerst vertellen we even over vandaag : vandaag zijn we niet in de club geweest rani en rune gaan altijd samen naar school dat is veel plezanter dan alleen dat staat ook op onze blog samen fun maken is leuker dan alleen maar goed vandaag hebben we weer een nieuwjaars brief voor jullie in petto als het dan nieuwjaar is dan kun je de leukste voor lezen aan je familie


    NIEUWJAARSWENSEN

    een nieuwjaar ,
    een nieuw begin
    een nieuw gevoel 
    daar binnen in

    2010 is bijna voorbij,
    dat ging wel heel snel voor mij !
    het leven is alweer verjaart 
    dat vier ik met een stukje taart

    een kleuter ......... of een peuter 
    wie het dan ook geloven mag
    Nieuwjaar is een mooie dag

    wat ik zeg dat is waar 
    ik zeg het hier en daar
    2011 een nieuw jaar!


    En nu dan ons recept voor DE WEEK VAN DE SMAAK vandaag koken we APPELTAARTJE MET IJSROOM

    INGREDIENTEN voor 4 personen:


    bodem:
    - 4 taartvormpjes
    -1 vel bladerdeeg
    50 gram gesmolten boter
    -1 eetlepel bloem

    VULLING:

    - 1 jonagold appel
    -kaneel poeder 
    -1 eetlepel bruine suiker 
    - 50 gram boter

    RUMSAUS:
    - 100 gram bruine suiker
    - 1 borreltje (4cc) rum
    - 1 dl water 

    GARNERING:

    - roomijs
    - eventueel room
    - Creme Anglaise

    BEREIDINGSWIJZE

    boter de taartvormpjes licht in met een kwastje en bestrooi met bloem.
    plaats het blaaderdeeg in de vormpjes en druk lichtjes aan.
    prik de bodem in met een vork

    verwarm de oven op 200 graden .
    schil de appel en snij in dikke schijfjes van 1cm.
    vul hiermee de taartvormpjes.
    voeg bruine suiker en enkele klontjes boter toe en bak af in de oven  op gedurende 180 graden gedurende  10 tot 15 minurten.
    strooi naar eigen voorkeur wat kaneel op de appel na het afbakken.

    plaats een bolletje ijsroom op het warme taartje en overgiet met warme rumsaus.
    breng rondom een creme anglaise aan.

    rumsaus: laat het water en de bruine suiker gedurende  tiental minuten zachtjes in koken en voeg de rum toe. verzacht eventueel met wat room

    voila en het is klaar 

    SMAKELIJK morgen zijn we er weer met een nieuw recept

    groetjes de club leden







    15-11-2010 om 19:41 geschreven door club huis de muis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs