Vanaf nu kan je je elke maand abonneren op clin dil!!!
Om te weten wat er allemaal instaat, lees dan onmiddellijk verder!!!
Veel leesplezier.
Mega Coole deurhangers
Deze maand zijn er MEGA COOLE deurhangers!!!
P. 1 en 2
Super toffe weetjes
Over dolfijnen die hun vriend proberen redden, en nog veel meer!!!
P. 3 en 4
Enorm lekker recept
Mmmmmm. Lik je lippen alvast maar af!!!
P. 5 en 6
Fantastische links en sites
Allemaal FANTASTISCHE links en sites!!!
P. 7
Moeilijke spelletjes
Kruiswoordraadsels, sudokus, te veel om op te noemen!!!
P. 8
W!nW!nW!nW!nW!n
En natuurlijk valt er ook altijd iets te W!NNEN!!!
P. 10
Kidscorner
Fotos van kids
P. 11
Oplossingen
De oplossingen van de spelletjes
P.12
Tenslotte
Ideetje voor clin dil? Alle info om iets in dit tijdschrift te laten plaatsen, staat hier!!!
P. 13
Onze megacoole DIERENWEETJES!!!
Een nieuw soort bewaker!!!
Deze slang is een nieuw soort waakhond.
Ze bewaakt namelijk een SCHOEN MET EEN DIAMAND!!!
Wie dicht in de buurt komt, kan dus maar beter oppassen!!!
De CowAAP!!!
Deze aap is een echte COWAAP!!! Ze kan net als alle andere Cowboys paardrijden!!!
Maar dan wel op een hond natuurlijk ;).
Op haar hond rijdt ze de kudde achterna en zorgt dat alle koeien bij elkaar blijven. Zolang de aap er maar niet af valt!
De LIJGER!!!
Dit schattige diertje is een LIJGER. Het is een kruising tussen een LEEUW en een TIJGER.
Dit klein lijgertje is het huisdier van een man in Rusland. Een beetje vreemd allemaal, zeker als je weet dat roofdieren normaal in de vrije natuur thuishoren.
De slimme PAPEGAAI!!!
In Japan woont er een heel slimme PAPEGAAI. De papegaai kan namelijk zelf puzzels maken met zijn poten. Hij kan sneller puzzelen dan de meeste andere mensen. Nadat dit slimme dier de puzzels gemaakt heeft, doet hij ook niets liever dan de puzzels weer uit elkaar te halen!!!
Voor meer leuke dierennieuwtjes? Kijk naar KARREWIET op ketnet.
Lik je lippen al maar af, want hier komt een overheerlijk RECEPTENBOEK!!!
Ideaal voor als er bezoek komt. Met een voorgerecht, een hoofdgerecht, een dessert en nog veel meer!!!
Hoe ga je te werk? 1) Was de sla en knip de blaadjes in fijne stukjes (als je blokjes hebt, niet te ) klein, of het blijft in je blokjes hangen).
2)Snijd de paprikas en de appels in blokjes.
3)Snijd de broccoli in stukjes en gooi ze voor een paar minuutjes in kokend water.
4)Laat daarna goed afkoelen.
5)Meng de broccoli door de sla.
6)Giet er een lekkere vinaigrette over.
SMAKELIJK!!!
Hoofdgerecht:Een lekkere Ratatouille
Benodigdheden:
Voor 4 personen:
2 courgettes 1mooie aubergine 2paprikas (neem 2 verschillende kleuren, dan is het nog mooier) 3 à 4tomaten 1 à 2uien 2teentjes knoflook 1bosje Provençaalse kruiden 2eetlepels olijfolie zout en peper
Hoe ga je te werk? 1) Schil de knoflook en de uien en snij ze in kleine stukjes (pas op voor de krokodillentranen!).
2) Was de groenten onder de kraan. Snijd ze in schijfjes of in blokjes. 3) Neem een grote pan, doe er de olijfolie in en laat de uitjes bakken totdat ze doorschijnend zijn. 4) Doe er eerst de stukjes paprika en aubergines bij en laat enkele minuutjes koken voordat je er de tomaten en de courgettes bijdoet. 5) Voeg de knoflook, zout, peper en kruiden toe, doe een deksel op de pan en laat ongeveer een half uur op een zacht vuurtje koken. Roer af en toe in je ratatouille met een houten lepel.
Aarzel niet om te proeven en om kruiden, zout of peper toe te voegen volgens smaak.
Dessert: Peren Egeltjes:
Benodigdheden:
Voor 2 personen
4sappige peren ( kan ook uit blik)
5zakje geschaafde amandelen ( ca. 40 gram)
5eetlepel rozijntjes
100 gram chocolade (afhankelijk van je smaak, pure- of melkchocolade
Hoe ga je te werk?
1) Neem een vergiet en laat de peren uitlekken.
2)Leg de peren met hun halve ronding naar boven, en prik ze vol metamandelschaafsel, zodat ze eruit zien als egeltjes.
3) Laat het voorste stukje vrij, en steek daar rozijnen in als oogjes en neusje.
4) Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een steelpannetje.
5) Voeg er een klein beetje melk aan toe. Let Op: Je kan altijd melk bijvoegen. Wegnemen kan niet!
5) Laat dit HEEL zachtjes smelten (zet het vuur niet te hoog, en roer er voortdurend in).