Dit restaurant speelt zich af in een prachtig gerenoveerd notarishuis. Het ruime huis werd smaakvol ingericht tot een uiterst gezellig gastronomisch restaurant. Dit is de ideale locatie voor een gezellige tête-à-tête, maar ook voor een zakenlunch, en zoveel meer...enfin, de zaken waarvoor men op intimiteit is gesteld. Wat je hier op je bord krijgt is pure kunst, allerhande vlees-en visgerechten in een verrassend jasje. Je kan er ook al een menu krijgen vanaf 25 EUR (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert), maar er is ook een ruime keuze à la carte. Ze hebben een zeer uitgebreide en gevarieerde wijnkaart, met franse wijnen en wereldwijnen. Het restaurant is volledig rookvrij. Voor de rokers is er een patio voorzien. Achter het huis ligt een zeer grote tuin met terras, waar je van de zomerzon kan genieten.
gesloten op woensdag Koning Albertstraat 39, 8600 Diksmuide tel: 051/500335
Vogelnamen zijn wel vaker inspiratie voor plaatsen waar het leven goed en het werken zalig zijn. Werken neemt de chef wel voor zijn rekening en het goede leven volgt daar vanzelfsprekend uit. Met dezelfde virtuositeit waarmee de merelaar zijn liedje kweelt, schikt Jakke, de keukenkunstenaar van de Meerlaan, uitgelezen natuurproducten en hormonenvrij vlees tot culinaire symfonietjes. Dat hem hierbij geen berg te hoog en geen zee te diep is, bewijzen de uitheemse gerechten die inlandse klassiekers gezelschap houden. De hoorbare stilte van het Diksmuidse achterland zorgt voor het ideale kader om de pareltjes van merel en kerel te degusteren. Het kan binnen, het mag buiten, en het kan ook vegetarisch. Dat dit laatste geen saaie bedoening hoeft te zijn, kan je hier proefondervindelijk ervaren. Mits tijdig reserveren, kan de keuken alle kanten uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vrijgezellenfeestje met pikante verrassingen?
gesloten op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag (tenzij op afspraak) Steenstraat 5, 8600 Diksmuide-Esen tel: 051/567039 de.meerlaan@skynet.be
Op het punt waar de polder aarzelt tussen heuvelen of blijven liggen in volle overtuiging van zijn vruchtbaar groen, gaat de Kruishoeve resoluut voor authentieke klasse. De landelijke chique van het mooie gebouw sluit naadloos aan bij de rustieke warmte van een goed doordacht interieur en vertaalt zich verder in een kaart die comprissen schuwt als hagel op een glazen dak. De wisselende weekmenu (aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor 32 EUR) verraadt een creatieve chef die zijn klassiekers koestert, met côte à l'os op houtvuur gebakken als paradelapje en visgerechten als waardige hovelingen. De speelse niveauverdeling garandeert intimiteit, maar stevige gezelschappen (tot 40 personen) hebben een afzonderlijk zaaltje ter beschikking. Op het inspirerend tuinterras, met vijver, hoor je de stilte over de velden razen en kan je het idyllisch landschap met volle teugen drinken.
gesloten op maandag en dinsdag Kruisstraat 29, 8600 Diksmuide-Esen tel: 051/505358 www.dekruishoeve.be
Of het nu de Chinezen waren, dan wel de Italianen die voor het eerst gedroogde deegsliertjes in kokend water gooiden doet eigenlijk weinig ter zake. Feit is dat we bij spaghetti, canelloni, ravioli, cappelini, enz... spontaan aan vakantie denken, aan zonnige stranden, lekkere wijn, en heel veel plezier. Cappiello ligt dan wel in de warme Westhoek en niet in het zonnige zuiden, maar op je bord (her)beleef je je vakantie op zeer overtuigende wijze. En vakantie betekent natuurlijk ook terrasjes doen. Net buiten de drukte van het stadje kan je heerlijk ontspannen terwijl de mallemolen verder draait op de tonen van "O sole mio...". Wie niet zo avontuurlijk is komt evengoed aan zijn trekken want naast het verse pastafestival vind je ook een aantal klassiekers uit onze eigen keuken. Als je deze dan combineert met een Italiaans wijntje moet je wel heel slecht gezind zijn om niet naar huis te gaan met een glimlach op de lippen.
gesloten op maandag Schoolplein 5, 8600 Diksmuide tel: 051500666 www.cappiello.be
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.
Ik ben claudia derdaele
Ik ben een vrouw en woon in Diksmuide (België) en mijn beroep is Kelner.
Ik ben geboren op 19/06/1985 en ben nu dus 39 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Dansen, gitaar spelen, bijleren.