Ingredienten ontvangen per SMS? Handig als je boodschappen gaat doen! SMS INFO RECEPT 43657 naar 3010 0,35 cent p.o.b. maximaal 2 bericht(en)
Benodigdheden
muffinbakvorm
papieren cake-bakjes
oven voorverwarmd op 175 graden C.
(staaf)mixer
eventueel magnetron voor appelmoes en/of chocoladetopping
Bereiding Appelmoes: 2 appels schillen, klokhuisverwijderen en in stukjes gesneden in een schaaltje 4 minuten in de magnetron koken. Beetje laten afkoelen, afgieten en fijn prakken (eventueel met staafmixer pureren). Verder af laten koelen. Eieren met suiker schuimig kloppen. In delen afwisselend de appelmoes en het zelfrijzend bakmeel toevoegen. De papieren vormpjes in de muffinvorm 3/4 vullen met het mengsel. In een gedeelte van de cakejes een lepeltje bosbessen toevoegen en in de oven gedurende 20 minuten laten bakken. De chocolade mengen met de room en dit in de magnetron aan de kook brengen (pas op want dat gaat heel snel). Met bolle kant van een theelepeltje steeds een warm cakeje ermee insmeren.
Opmerking De cakejes zijn ook te maken zonder toevoeging van eieren. Gebruik ipv de 3 eieren 3 theelepels no-egg (reformwinkel) aangemaakt met 4 eetlepels water. Het deeg lijkt aanvankelijk wat vaster, maar uiteindelijk komt het tijdens het bakken helemaal goed.
Reacties
Reactie van: Mariska
@ 23 Jun 07 20:56
Een vraagje: Kun je die cake ook gewoon in een cakevorm doen? Dan heb je zegmaar 1 groot cake.
Reactie van: malkihg
@ 23 Jun 07 19:01
ik vindt het een heel leuk idee ik heb er heel veel van genoten
Reactie van: Machteld
@ 02 Jun 07 11:57
Heel lekker! Onze muffinvormpjes waren zo goed als op. Dus had ik het beslag maar in een grote cakevorm gegoten. En het resultaat mag er wezen! Voor het experimenteren had ik ook nog één theelepel kaneel erin gedaan en een zakje vanillesuiker, aanrader.
Reactie van: Tania
@ 13 Feb 07 19:58
Dag Rita, Nog een tip: serveer er apart jam en slagroom (fruitmoes en creme fraiche) bij. Dan kan ieder erbij nemen wat hij/zij lekker vind en het ziet er 'gelikt' uit.
Reactie van: Rita
@ 13 Feb 07 19:33
Tania, Ik heb de cakejes gemaakt en ze smaken heerlijk. Ik krijg zondag visite en dan maak ik ze weer. Ik doe er alleen geen vulling op of in.
Reactie van: kooktan
@ 10 Feb 07 15:21
Ook andere varianten, met krenten, kersen, aardbeien, stukjes chocola etc. zijn te maken.
Ingredienten ontvangen per SMS? Handig als je boodschappen gaat doen! SMS INFO RECEPT 43657 naar 3010 0,35 cent p.o.b. maximaal 2 bericht(en)
Benodigdheden
muffinbakvorm
papieren cake-bakjes
oven voorverwarmd op 175 graden C.
(staaf)mixer
eventueel magnetron voor appelmoes en/of chocoladetopping
Bereiding Appelmoes: 2 appels schillen, klokhuisverwijderen en in stukjes gesneden in een schaaltje 4 minuten in de magnetron koken. Beetje laten afkoelen, afgieten en fijn prakken (eventueel met staafmixer pureren). Verder af laten koelen. Eieren met suiker schuimig kloppen. In delen afwisselend de appelmoes en het zelfrijzend bakmeel toevoegen. De papieren vormpjes in de muffinvorm 3/4 vullen met het mengsel. In een gedeelte van de cakejes een lepeltje bosbessen toevoegen en in de oven gedurende 20 minuten laten bakken. De chocolade mengen met de room en dit in de magnetron aan de kook brengen (pas op want dat gaat heel snel). Met bolle kant van een theelepeltje steeds een warm cakeje ermee insmeren.
Opmerking De cakejes zijn ook te maken zonder toevoeging van eieren. Gebruik ipv de 3 eieren 3 theelepels no-egg (reformwinkel) aangemaakt met 4 eetlepels water. Het deeg lijkt aanvankelijk wat vaster, maar uiteindelijk komt het tijdens het bakken helemaal goed.
Reacties
Reactie van: Mariska
@ 23 Jun 07 20:56
Een vraagje: Kun je die cake ook gewoon in een cakevorm doen? Dan heb je zegmaar 1 groot cake.
Reactie van: malkihg
@ 23 Jun 07 19:01
ik vindt het een heel leuk idee ik heb er heel veel van genoten
Reactie van: Machteld
@ 02 Jun 07 11:57
Heel lekker! Onze muffinvormpjes waren zo goed als op. Dus had ik het beslag maar in een grote cakevorm gegoten. En het resultaat mag er wezen! Voor het experimenteren had ik ook nog één theelepel kaneel erin gedaan en een zakje vanillesuiker, aanrader.
Reactie van: Tania
@ 13 Feb 07 19:58
Dag Rita, Nog een tip: serveer er apart jam en slagroom (fruitmoes en creme fraiche) bij. Dan kan ieder erbij nemen wat hij/zij lekker vind en het ziet er 'gelikt' uit.
Reactie van: Rita
@ 13 Feb 07 19:33
Tania, Ik heb de cakejes gemaakt en ze smaken heerlijk. Ik krijg zondag visite en dan maak ik ze weer. Ik doe er alleen geen vulling op of in.
Reactie van: kooktan
@ 10 Feb 07 15:21
Ook andere varianten, met krenten, kersen, aardbeien, stukjes chocola etc. zijn te maken.
Zijn jullie ook blij dat we volgende week, met allerheiligen, verlof hebben? Ik ga met mijn kleinkinderen, een wandeling maken in het bos, de mooie herfstkleuren bekijken.