Is gevestigd in La Morra, Barolo. Eigenaar van het Belvedere restaurant in La Morra die in 1977 begon met de wederopstanding van het 3 ha groot domein van zijn vader. Hij wist in 1983 7 ha extra aan te kopen. Bewerkt nu 20 ha voor de productie van Nebbiolo da Barolo, Dolcetto en Barbera. Bovio wordt beschouwd als één van de Barolo modernisten met een iets vrouwelijkere stijl dan de anderen.
Deze regio ligt ten zuiden van Valle d' Aosta en betekent letterlijk ' aan de voet van de berg'. Piemote, een groot gewest waarvan Turijn de hoofdstad is, ligt tussen verschillende bergketens ingesloten. Aan de Noord- en Westzijde wordt de regio begrensd door de Alpen, aan de Zuidkant door de Alpi Liguri die de regio daarmee beschermen tegen het zeeklimaat ten gunste van het continentale klimaat. Dat maakt het gebied tot een uitstekende wijnstreek, iets wat al heel lang geweten is, want reeds in de oudheid werd er in Piemonte wijn verbouwd.
Tegenwoordig vallen vooal de in populariteit stijgende Barbera op, en de om zijn zachte en ronde karakter geprezen Dolcetto. Onder de diverse wijnen die van de Dolcetto gemaakt worden is de Dolcetto d'Alba DOC het meest bekend. Deze wijn, uit he gebied rond Alba, staat bekend vanwege zijn stevige doch ronde structuur en fluwelige smaak. De wijn heeft minimaal één jaar flesrijping nodig, hoewel sommige exemplaren meer gebaat zijn bj een langere rijping waarvan ze diverse aroma's kunnen ontwikkelen. De zachte wijnen van de Dolcetto winnen aan populariteit in Italie maar zeker ook daarbuiten.