Canada is wereldwijd bekend voor hun sirop d'érable!!! En Québec is de grootste producent hiervan, waardoor je hier dus overal érablière ziet. En zij hebben vaak een restaurantje waar ze vele lekkernijen bereiden met de zoete siroop! Ik ben ondertussen al twee keer naar zo'n "cabane à sucre", zoals dat restaurantje wordt genoemd, geweest. De eerste keer voor een verjaardag van een vriendin en de tweede keer met mijn gastgezin. Het valt goed te vergelijken met een grote chalet, waar er vele tafels zijn en een keuken. Elke cabane heeft zijn eigen menu, maar het komt meestal toch op dezelfde gerechten neer. Erwtensoep, omelet, spek, worstjes, aardappelen, bonen, gewonnen brood en als nagerecht knapperige pannenkoeken en de bekende tarte à sucre!! Een zeer traditionele keuken met een overdosis aan esdoornsiroop wat alles enorm zoet maakt. Maar echt heel lekker!!! Voor het moment is het dus esdoornsiroop-seizoen, gezien het 's nachts nog vriest en tijdens de dag warmer is dan 0°C. Maar dit jaar is het helemaal geen goed seizoen vanwege de hoge temperaturen. Zo hadden we zo'n 2 weken geleden 24°C, wat ik zeer leuk vond, maar de esdoorns niet. En voor Pasen hebben een verlengd weekend en velen zien dit als opportuniteit om naar hun favoriete cabane à sucre te gaan. Helaas behoor ik niet tot die groep, maar ik ga ook zeker vele leuke activiteiten doen met vrienden en mijn gastgezin!!!
05-04-2012 om 23:53
geschreven door canadakathleen