Zelf marspein maken? Het kan... -meng 75g bloemsuiker, 75 g amandelpoeder, een half eiwit, een druppeltje oranjebloesemwater -alles moet je nu natuurlijk goed kneden -wat voedingskleurstof zorgt voor leuke kleurtjes
Deze week kregen elke dag bezoek van de voorleesbrigade uit B4. Ze schudden ons wakker met toeters en bellen om daarna voor te lezen uit 'Robbe en Bas'. Bedankt voorleesbrigade. Je kon ons echt boeien met jullie verhalen.
Aan de kleur van onze mondjes kan je zien welke kleur de saus van ons bijzonder gerecht had. We proefden allemaal: moambe uit Congo! Bedankt B4, dat hadden we nog nooit gegeten!
De week van de smaak... er zal dus veel geproefd worden deze week. Maandag mochten we geblinddoekt volgende ingrediënten proeven (proeven en raden): zout, suiker, mayonaise, geitekaas, marsepein, slagroom enz.
Dinsdag proefden we van de Chinese wok die de leerlingen van het 3de leerjaar voor ons klaar maakten:
Dinsdagnamiddag was het onze beurt. We maakten samen met de leerlingen van het 1ste leerjaar spaghetti klaar. Terwijl de groentjes aan het sudderen waren, begon voor ons de kleurwedstrijd!
Keenan bracht een mooie grote Italiaanse vlag mee, de chef-koks mogen even poseren!
Vrijdagnamiddag, net voor de herfstvakantie, vierden we HALLOWEEN! Net voor de middag kwam er een heks langs met een grote ketel. We moesten er allemaal een propje uit nemen. Daarop stond een figuur. Het figuurtje bepaalde natuurlijk in welke groep je na de middag terecht kwam. Wij werkten samen met de kinderen van eerste, tweede en derde leerjaar. Er stonden verschillende knutselactiviteiten op het programma, ook maakten sommigen pompoensoep, een toverdrankje, volgden anderen een griezelig parcour in het donker enz. Na de pauze kreeg iedereen een toverdrankje aangeboden en mochten we kijken naar het toneeltje van vierde, vijfde en zesde leerjaar. Het werd een griezelig leuke namiddag...
Een vliegenzwam met glanspapier en/of stofjes beplakken, een egel inschilderen met waterverf en afwerken met herfstbladeren en een herfstboom met bladeren die we gebruikten om mee te stempelen in de herfstkleuren. Leuk en mooi...
Vrijdag vertrokken we naar Beisbroek. We volgden er samen met de brugklas van juf Kirsten het Eekhoornpad. We moesten luisteren, kijken, horen, voelen, enz... Sommigen proefden ook een kastanje. Het was koud maar leuk!
Vandaag gingen we samen met de brugklas van de Ganzenstraat naar de kinderboerderij om er verse soep te maken. Eerst gingen we naar de moestuin om wortelen, pompoen, selder, prei, rode biet, ... te halen. Daarna moesten de groenten schoongeschrobd worden. Nu nog alle groenten in kleine stukjes snijden en daarna ... in de soeppot. Ondertussen brachten wij de restjes vd groenten naar de geiten! Wat hadden die een honger zeg. Maar, ondertussen was onze soep ook klaar.... nog wat kruiden en daarna proeven maar! Iedereen genoot van een lekker kopje soep (of 2 of zelfs 3...) Bedankt juf Eva voor de taxidienst!
In ons thema: "lekker gezond" proefden we vandaag verschillende soorten fruit: citroen (zo zuur) -limoen druiven appel verse vijg okkernoot pruim passievrucht ... de mango moet nog wat rijpen
Vandaag gingen 6 tuiniers aan het werk. De bloembakken werden verfraaid en er werden heel wat bloembollen geplant. Sneeuwklokjes, krokusjes, blauwe druif, tulpen, narcissen, ... Ze waren er allemaal bij... En nu wachten tot de bloemetjes bloeien! Even geduld!