Brugge
de toekomst van Brugge
Inhoud blog
  • Randparkings nog altijd geen succes
  • De Brugse kasseien
  • Brugge wil lelijke parking aan het station verstoppen
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randparkings nog altijd geen succes

    Waarom zou men de auto op de rand achterlaten? Zolang gratis parkeren in Brugge mogelijk blijft zal dit helaas niet veranderen. Neem bv. de Ketsbruggeparking aan het station kant centrum (en ook de Ketsbruggestraat). Op 5 minuten wandelen van het Minnewaterpark en de winkelstraat en rechttegenover het station. Nog steeds volledig gratis. Gevolg: fenomeen van sluikparkeerders (toch eerst eens enkele straten en minuten rondrijden in de hoop een gratis plaatsje te bemachtigen). Nochtans staat er aan het station een zo goed als gratis parking (max. 2,50 euro voor een dag + busticket). Helaas wordt dit niet voldoende duidelijk gecommuniceerd. En zoals altijd hebben automobilisten schrik van de hoge uurtarieven van parkings. Waarom zet men daar bv. geen groot bord met een overzicht van de superlage tarieven? Oplossing is volgens mij eenvoudig; Brugge centrum autoloos of -luw maken, parkings goedkoper maken en de gratis parkeermogelijkheden in Brugge centrum zo snel mogelijk bannen!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2011, 14:17 geschreven door lexi  
    25-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Brugse kasseien
    Jarenlang werden met hand en tand de Brugse kasseien verdedigt. Plots is er sprake om alle kasseien weg te halen. Toegegeven, als fietser is het soms zwaar fietsen in Brugge. Maar dat heeft meer te maken met een slecht wegdek dan met de kasseien zelf. Een perfect aangelegde straat in kasseien hobbelt wel wat meer dan een straat in asfalt, maar daar hebben we ook alles mee gezegd. Het probleem ligt meer bij de vele verzakkingen in het wegdek. En zo komen we bij de discussie van het (zware) verkeer in de Brugse binnenstad. Meer dan 400 bussen rijden dagelijks door de Noordzandstraat. Ook heel wat zwaar vrachtverkeer moet de binnenstad in. Straten met kasseien kunnen dit inderdaad niet aan. En dan fietsen op een slechte weg tussen dit zware verkeer ... logisch dat men klaagt. Maar moet men dan niet beter andere opties overwegen? Moet dit zware verkeer wel door het centrum? Moet het centrum niet gewoon verkeersvrij of autoluw gemaakt worden? Moeten er zoveel bussen door het centrum? Misschien moet de hele mobiliteit in de binnenstad gewoon herbekeken worden. Want toegegeven, kasseien horen in de meeste straten en op de meeste pleintjes nu eenmaal bij de Brugse charme. Een marktplein in asfalt ... ik mag er niet aan denken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-05-2011, 16:02 geschreven door lexi  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge wil lelijke parking aan het station verstoppen
    Het Brugse stadsbestuur heeft blijkbaar opnieuw een studie besteld om na te gaan hoe de parking aan de voorkant van het station kan verstopt worden, door er bijvoorbeeld gebouwen voor te zetten. De vraag getuigt van een zekere vooringenomenheid. Als de parking perse moet verstopt worden, kan dan niet gewoon een groene buffer voorzien worden tussen N30 en de parking? Geen studie nodig en vraagt slechts beperkte investering. Maar het is ondertussen duidelijk dat men dit (waardevol - helaas beseft men het nog niet) stuk brownfield aan het station perse wil volbouwen. Hoe en met wat, doet er blijkbaar niet toe, als men maar kan bouwen. Want helaas ontbreekt een totaal visie op deze site. Zeggen dat deze lelijke parking moet verstopt worden is hiervan het mooiste bewijs:
    1/ Voor wie moet men deze 'lelijke' parking verstoppen? Wie ergert er zich eigenlijk aan deze parking vraag ik me af. OK, de parking staat daar ongelukkig en wat lomp. Maar waarom dan geen opening maken voor andere opties? Waarom wordt de parking gewoon niet ondergronds voorzien? Omdat er al in geïnvesteerd werd? Zou geen reden mogen zijn.
    2/ Waar is de intentie om te werken aan een project 'groen Brugge'? Was het niet de wens van het stadsbestuur om een stadspark te voorzien op het dak van de parking? Plots gaat men nu toch weer bouwen.
    3/ Waar is er in godsnaam plaats om tussen de parking en de N30 bij te bouwen?
    4/ Hoe verkoop je aan de nieuwe bewoners van de appartementen 'nieuw Brugge' het feit dat ze hun zicht op Brugge (want zo werd het commercieel verkocht) plots gaan verliezen, omdat men er gewoon nieuwe bebouwingen zal voorplaatsen?
    5/ Wat moeten we dan met de nieuwe bussenstelplaats van de Lijn aan het station? Is dit dan visueel wel mooi? Een parking vol lijnbussen? En wat met de Ketsbruggeparking aan de overkant? Moet die dan ook verstopt worden?
    6/ Waarom weigert men werk te maken van de ontsluiting van het verkeer aan de voorkant van het station, terwijl men maar blijft bijbouwen om en rond het station?

    Een duidelijke visie had nochtans een mooi geheel kunnen opleveren. Een ondergondse parking aan de voorkant van het station die verbonden wordt met de parking aan de kant Sint-Michiels (zo hoeven de auto's niet meer voorbij de Unesce-rotonde). Bovengrondse parking die mag afgebroken worden en die plaats maakt voor een nieuwe zone voor de bushaltes, winkelruimte, woningen, ... De N30 die aan de voorkant van het station ondergronds wordt gebracht (zoals in Leuven het geval is - schitterend trouwens) waardoor het station rechtstreeks verbonden wordt met het Koning Albertpark en het Minnewater. Met veel aandacht voor groen. Voetgangers en fietsers kunnen er in alle vrijheid wandelen. En zo kan ik nog even blijven doorgaan. Helaas kiest het huidige bestuur voor een gefragmenteerde aanpak waarbij projecten telkens los van mekaar worden gerealiseerd.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-05-2011, 15:53 geschreven door lexi  
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/bruggewerelderfgoedstad

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    24-05-2011, 12:22 geschreven door  
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2011
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs