Leesblog
Intro
Inhoud blog
  • Leesbeleving De eenzaamheid van de priemgetallen
  • Leesbeleving Winnetou (deel 1)
  • Leesbeleving: negentien keer Katherine
  • Boekenbeurs Antwerpen
  • Leesbeleving 3 De Melkweg
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesbeleving De eenzaamheid van de priemgetallen
    Ik heb nu het boek 'De eenzaamheid van de priemgetallen' van de boekentoppers gelezen. Het boek gaat over een hoogbegaafde jongen en een meisje die verlamd is in 1 been. Ik vind het boek niet slecht omdat er een paar delen in zitten die saai zijn maar ook weer een paar delen die interessant zijn. Paolo Giordano heeft het boek geschreven.

    Ik heb het boek moeten lezen voor school anders had ik het boek zelf nooit hebben uitgekozen. dat komt doordat er weinig spanning in leek te zitten.
    Wat me vooral heeft verbaasd is hoe de schrijver het boek heeft geschreven daar mee bedoel ik dat het boek totaal niet mijn soort genre is maar dat ik toch geïnteresseerd bleef. Ik denk dat dit komt door het verspringen van de tijd dan bedoel ik dat er bij tussen elk hoofdstuk een paar jaar wordt vooruit gesprongen in de tijd. En ook door het verwisselen van het perspectief, de ene keer lijkt het vertelt te worden door de jongen en de andere keer door het meisje. Ik vind het wel jammer dat het boek wel wat depressief is, maar daardoor is het wel interessanter om te lezen.

    Ik vind het boek over het algemeen toch wel redelijk goed ondanks dat het niet mijn genre is. Maar ik zou het niet snel aanraden aan iemand om het te lezen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2014, 15:00 geschreven door Bram van den Borne  
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesbeleving Winnetou (deel 1)
    Ik heb laatst het boek Winnetou deel 1 gelezen. Het is geschreven door Karl May en gaat over Old Shatterhand, een nieuweling in het Wilde Westen, die daar veel avonturen beleeft. Tijdens zijn avonturen onderwijst Sam Hawkens hem alle kneepjes die hij moet kennen in het Wilde Westen. Hij ontmoet ook Winnetou. Winnetou is de zoon van het opperhoofd van de Apaches. 

    Ik vind het boek zeer goed want het gaat over het Wilde Westen en dat interesseert me wel. Ten tweede is het boek een verzameling van verkorte versies van een bepaald avontuur in het boek dat vind ik persoonlijk leuker en makkelijker om te lezen. Het houdt je ook aan het lezen want het is een spannend boek. Ik vind het ook leuk dat het boek maar 1 verhaallijn heeft dat maakt het makkelijker om te lezen en zorgt voor een grotere samenhang. Het ik-perspectief in het boek vind ik ook goed gekozen van de schrijver want dat maakt het spannend en zorgt ervoor dat je jezelf kan verplaatsen in het hoofdpersonage.

    Ik kan dus besluiten dat het een zeer interessant en leuk boek is, een echte aanrader voor degene die van klassiekers houdt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    01-05-2014, 19:21 geschreven door Bram van den Borne  
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesbeleving: negentien keer Katherine
    Ik heb laatst het boek "negentien keer Katherine" uitgelezen. Het is een boek van John Green en het gaat over een intelligente, autistische jongen die op pad gaat met zijn beste vriend. Hij belandt in een klein stadje en ontmoet daar een meisje waarmee hij later verkering mee heeft. Ondertussen werkt hij ook nog een theorema om een relatie te voorspellen en beleeft hij nog veel avonturen met zijn beste vriend. 

    Over het algemeen vond ik het boek "negentien keer Katherine" een goed boek. Ik was zeer aangenaam verrast toen ik het las want ik lees helemaal niet graag. Ik vind dat het boek zeer snel en goed leest omdat het bijna geen moeilijke woorden bevat en het ook een duidelijke verhaallijn is. In het boek wordt ook gelukkig niet opgegaan in elk detail zodat de lezer geïnteresseerd blijft. Het is niet zo makkelijk om te stoppen met het lezen van het boek omdat er telkens iets nieuws gebeurt. Het boek is in de ik-vorm geschreven wat het ook persoonlijker maakt omdat je je kan inleven in het hoofdpersonage Colin. 

    Er zijn zoals bij elk boek ook negatieve kanten. Je moet redelijk wat hebben gelezen voordat het echt een leuk boek wordt, ik zou persoonlijk het boek dan al weg hebben gestopt maar omdat ik het voor school moest uitlezen, heb ik het toch verder gelezen. Ik heb daar geen spijt van want het is de moeite om te lezen.

    Als ik alle positieve en negatieve punten even samen bekijk, kan ik er uit besluiten dat het een interessant en goed boek is. Het is een echte aanrader zelfs voor degene die niet graag lezen. 

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-02-2014, 13:47 geschreven door Bram van den Borne  
    11-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenbeurs Antwerpen
    Ik ben zaterdag 09/11/2013 naar de boekenbeurs geweest en heb daar 3 mensen geïnterviewd waaronder 1 handelaar en 2 bezoekers. Ik was daar alleen want ongeveer iedereen was al in de herfstvakantie gegaan en daarom kon ik het niet filmen. En dit was mijn interview:
    Aan de handelaar
    Vraag 1: Is dit de eerste keer dat u hier bent geweest?
     Nee, ik ben hier al vier keer geweest.
    Vraag 2: Bent u fan van een schrijver?
    Ja, van Lee Child.
    Vraag 3: Bent uzelf ook een schrijver?
    Nee
    Vraag 4: Van welke genre(s) houdt u?
    Ik ben fan van spionage en thrillers.
    Vraag 5: Wat is u favoriete boek?
    Jack Reacher van Lee Child.
    Vraag 6: Wat vindt u het leukste van de boekenbeurs?
    Dat je contact hebt met schrijvers en dat je mensen leert kennen.
    Aan de 1ste persoon die ik heb geïnterviewd
    Vraag 1: Is dit de eerste keer dat u hier bent geweest?
    Nee, ik ben hier al 6 keer geweest.
    Vraag 2: Bent u fan van een schrijver?
    Ja, vooral van historici zoals Timur Vermes en Hilary Mantel
    Vraag 3: Bent uzelf ook een schrijver?
    Nee, maar ik heb het wel al eens geprobeerd om een boek te schrijver.
    Vraag 4: Van welke genre(s) houdt u?
    Ik ben fan van historische boeken en biografieën.
    Vraag 5: Welk boek heeft u uitgekozen?
    Ik heb de biografie van Napoleon gekozen. Want ik hou van biografieën en een vriend heeft het me aangeraden.
    Vraag 6: Wat vindt u het leukste van de boekenbeurs?
    Ik vind de sfeer die er hangt leuk vooral als je met vrienden bent en ik houd van boeken. Het contact met schrijvers vind ik ook wel leuk.
    Aan de 2ste persoon die ik heb geïnterviewd
    Vraag 1: Is dit de eerste keer dat u hier bent geweest?
    Nee, ik ben hier al 9 keer geweest.
    Vraag 2: Bent u fan van een schrijver?
    Ja, van Thea Beckman en Jan ter Louw.
    Vraag 3: Bent uzelf ook een schrijver?
    Ja, maar ik schrijf niet om te verkopen, schrijven is meer een hobby voor mij.
    Vraag 4: Van welke genre(s) houdt u?
    Ik ben fan van zowat alle genres.
    Vraag 5: Welk boek heeft u uitgekozen?
    Ik heb de gebroeders Leeuwenhart gekozen.
    Vraag 6: Wat vindt u het leukste van de boekenbeurs?
    Ik vind het leuk dat je soms mensen leert kennen die ook dezelfde smaak als jou hebben en de sfeer hier natuurlijk.
    Vraag 7: U zei dat u boeken schrijft, maar wat vindt u het leukste schrijven of lezen?
    Ik vind schrijven leuker want daarbij creëer je iets terwijl het bij lezen al is gecreëerd.

    Ik vond de boekenbeurs zelf ook zeer leuk want de sfeer die er hangt is wel fijn. Het is niet zo een stille bibliotheek sfeer. Ik ben er ook 2 oude vrienden tegengekomen waarvan ik er 1 van heb geïnterviewd. Ik stond ook versteld toen ik opeens een grote, lange rij zag en die was blijkbaar voor een schrijver. Ik had nooit geweten dat schrijvers eigenlijk zo bekend kunnen zijn. Als je naar da foto's kijkt zie je een foto van mij en Mark Tijsmans die ik daar ook tegen kwam. In het begin dacht ik ook niet dat het zo groot ging zijn want daar stond ik wel even versteld van.

    Verder heb ik zelf ook 3 boeken gekozen: Gladiator Straatvechter, de Grijze Jager de keizer van Nihon-ja en de Grijze Jager en de verloren verhalen.
    Ik heb ze gekozen omdat ik van alle drie de boeken al een paar delen had gelezen en ik het zeer goede boeken vond. Ik koos deze boeken ook omdat de boeken een vervolg zijn op wat ik heb gelezen. Ze zijn me ook aangeraden en daarom heb ik ze gekozen.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-11-2013, 21:14 geschreven door Bram van den Borne  
    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesbeleving 3 De Melkweg
    Ik heb het boek De Melkweg van de boekentoppers nu helemaal uitgelezen en het is echt een saai boek. Het boek heeft me erg teleurgesteld. want mijn verwachtingen van het boek waren niet hoog en toch was het slechter dan mijn verwachtingen. De eerste 50 pagina's waren de best pagina's van het boek maar ze halen mijn verwachtingen nog steeds niet want er gebeurd voor de zoveelste keer te weinig interessant. Ik dacht op het einde dat er een diepere betekenis in het boek zit wat je dan diep zou moeten raken maar ik vond niks om echt over na te denken. De gebeurtenissen en de personages zouden dan wel realistisch zijn maar de verhaallijn is gewoon veel te rechtlijnig om een goed boek te zijn.

    Het positieve van het verhaal was dat het allemaal zeer chronologisch was zodat je jezelf niet kon vergissen of je nu in een flashback of flashforward zit. Ik vond het ook jammer dat het een open einde had want het lijkt nu net alsof er de laatste 100 pagina's zijn uitgescheurd. Het gedrag van de personages zijn wel zeer verschillend met mijn gedrag  want als ik me moet vergelijken met Oskar zou ik mezelf niet zo laten beledigen of slaan zonder consequenties, hetzelfde over Geesje ik zou me niet zo laten beledigen. Ook Calista verbaast me door zomaar weg te lopen zonder te betalen en dan onrechtvaardig iemand slaan. Bossies gedrag vind ik ook raar want je scheldt een vriendin toch niet uit.

    Als ik alles op een rijtje zou moeten zetten, zou ik zeggen dat het boek onvolledig is en ook helemaal NIET interessant. Ik heb het hele boek alleen maar gelezen omdat ik er een recensie over moest maken en dat komt niet omdat ik lezen niet leuk vind maar gewoon omdat het hartstikke saai is.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2013, 00:00 geschreven door Bram van den Borne  
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesbeleving 2 De Melkweg
    Ik heb nu tot en met pagina 101 gelezen van het boek De Melkweg van de boekentoppers. En ik snap nog steeds niet waarom het boek in de boekentoppers staat want het is nog steeds saai. Er is nog steeds niks speciaals gebeurd in het boek. Het blijft maar bij de jongen die een deel van zijn leven beschrijft. Je leest ook nog maar weinig over Nancy.

    Het enige spannende van die pagina's is het bezoek aan Priit en Petra en het pesten van Geesje. Maar die gebeurtenissen zijn maar zeer kort uitgelegd en nog steeds geen spanningstechnieken. Ook Toen Oskar geslagen werd door Calista dacht ik dat er iets interessant ging gebeuren maar dat was weer niet waar. Het is gebleven op 1 klap op zijn oog en meer niet. Ik hoop dat het boek in de volgende 20 pagina's iets interessanter wordt. 

    Ik vind het zeer jammer van dit boek want toen ik begon te lezen en het mysterie van Nancy las, had ik meteen zin om door te lezen. Maar toen dat was opgelost, begon ik me steeds meer te vervelen in het boek. En begon ik met tegenzin het boek te lezen. Om mijn mening over dit boek te veranderen, moet er nog zeer veel gebeuren in de volgende pagina's. 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-11-2013, 18:48 geschreven door Bram van den Borne  
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leesbeleving 1 De Melkweg
    Ik heb nu tot en met pagina 49 gelezen van het boek De Melkweg van de boekentoppers. Het is een boek dat we moesten lezen voor school en ik snap niet waarom het in de boekentoppers staat. het is tot nu toe een zeer saai boek want het gaat gewoon over een jongen die zijn dagelijkse leven beschrijft. Het enige interessante was het mysterie van Nancy maar dat is nu ook alweer opgelost.

    Ik vind het jammer dat er weinig gebeurd. Ze hebben dan het mysterie van Nancy opgelost maar de schrijver gebruikt niet veel of geen spanningstechnieken om je aan het lezen te houden. Ondanks het gebrek aan spanning leest het boek wel gemakkelijk en snel. Het is ook maar een dun boek. Dus als er nog eens wat spanning in het boek tevoorschijn komt zou het perfect zijn  voor mensen die niet houden van lezen.

    Tot nu toe is mijn leeservaring met dit boek dus slecht. En ik hoop dat er in de loop van de volgende pagina's iets spannend gaat gebeuren of dat ze eens voor een echt mysterie staan.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-11-2013, 18:37 geschreven door Bram van den Borne  
    20-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Introductie

    1)

    Ik lees niet zo graag omdat ik vaak moe wordt van lezen en ik liever een film kijk. Maar als ik ooit een boek lees zijn dit meestal thrillers omdat ik moet worden gemotiveerd om boeken te lezen. Vooral spanning in een boek zorgt dat ik langer lees. Ik hou ook van sciencefiction boeken omdat ik ben geïnteresseerd in futuristische verhalen. Ik lees soms ook strips zoals Suske en Wiske bijvoorbeeld als ik echt niet meer weet wat ik zou kunnen doen dan pak ik meestal een strip en lees ik het.

    2)Leesautobiografie

    ik houd niet zo veel van lezen en ik lees weinig boeken uit mezelf. Maar als ik nu eenmaal een goed boek heb gevonden lees ik het bijna in één keer uit. Meestal lees ik dan voor ik moet gaan slapen in bed of als naar muziek aan het luisteren ben op de sofa. Ik lees ook vaak als ik me verveel zoals op vakantie in het vliegtuig of de auto. Dan lees ik vaak een tijdschrift zoals de Quest.

    Ik lees niet bepaald van één genre. Ik lees gewoon een boek als het me interesseert. Het eerste boek wat ik ooit uit mezelf heb gelezen, was op mijn dertiende. Het boek is van Karl May en heette Winnetoe. Ik heb het daarna nog vaak opnieuw gelezen. Ik heb het boek met plezier gelezen ondanks het feit dat ik niet van boeken houdt. Het ging over een man die naar het Wilde Westen ging en daar een hoop avonturen beleefd. Hetgene wat ik leuk vond, was dat er wel wat fantasie in meespeelde maar het toch niet onrealistisch was. Er gebeuren ook wel zeer onwaarschijnlijke dingen maar in tegenstelling tot de meeste boeken had het geen goed einde. Wat ik niet zo erg vind want ik vind boeken met een slecht einde in het algemeen beter als boeken met een goed einde. Als het altijd goed afloopt voor de hoofdpersonage raakt het boek na verloop van tijd voorspelbaar en saai. De enige boeken die van mij zeer onrealistisch mogen zijn, zijn sciencefiction boeken omdat ze zijn gebaseerd op het onmogelijke of het onbekende.

    Maar over het algemeen zal ik eerst rond de 10 of 20 pagina's van een boek moeten hebben gelezen voordat ik er zou over kunnen oordelen.

    3)

    Tot nu toe heb ik al ongeveer 20 boeken gelezen.
    Vorig jaar heb ik er drie gelezen: "Winnetoe" van Karl May alle 3 de delen het is een biografie met wat fantasie, "de Grijze Jager" deel 1 geschreven door John Flanagan en "Gladiator" deel 1geschreven door Simon Scarrow zijn jongvolwassenliteratuur.
    Ik vond Winnetoe het beste boek van de drie omdat er het meeste spanning in zat en het kon mij uren bezighouden. Het gaat over een nieuweling in het Wilde Westen die een hoop avonturen meemaakt en vele mensen verbaast met wat hij kan.
    Grijze Jager en Gladiator waren ook goede boeken want je kon makkelijk de situatie van de hoofdpersonage inbeelden maar ik miste het duidelijke einde in de boeken.
    De Grijze Jager ging over een wees in de Middeleeuwen die door een baron wordt opgevangen en uiteindelijk wordt opgeleid tot een zeer mysterieuze groep de Grijze Jagers.
    Gladiator gaat over een jongen waarvan de vader wordt vermoord. De moeder wordt een slaaf en hijzelf een gladiator. Hij wil alles op het spel zetten om zijn vorige leven terug te krijgen en wraak te nemen maar zodra hij zijn verleden ontdekt heeft hij meer problemen aan zijn hoofd.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-10-2013, 00:00 geschreven door Bram van den Borne  
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs