Gisteren was Piet, ons aller idool, te zien in nooit gedacht.
Daar ik het programma niet van het begin kon volgen, en mijn notitieboekje zoek was zal ik proberen om de dingen die ik onthouden heb kort te resumeren.
Belangrijk om te onthouden:
Piet's laatste avondmaal wordt een driedaags bachanaal. Wat zeker niet mag ontbreken:
-TRUFFELS
-Varkenspootjes, Stierenkloten, en hersens, veel hersens.
Piet heeft het nog altijd heel erg moeilijk met zijn vader die is komen te gaan, langs deze weg wil ik allessinds mijn steun betuigen aan Piet, en hem veel sterkte te wensen.
Piet verhuisde naar de Ardéche, omdat daar nog echte stilte heerst, je kan er als het ware naar de stilte luisteren. Daarom is het belangrijk dat we bij Piet's volgende bezoek allemaal heel erg stil zijn, om de man op zijn gemak te stellen.
Als Piet reincarneerd, wenst hij dat te doen als een speurhond, maar geen gewone speurhond, nee. Piet wordt een truffelzoekende speurhond. Daarom is het ook belangrijk dat we Piet in de toekomst niet gewoon als Piet aanspreken, maar bevelen toe werpen als: "Piet, ZOEK !" , "Piet, ZIT!" , "Piet, POOT",...
Dit is ongeveer het belangrijkste wat ik onthouden heb, voor verdere uitbreiding gelieve te reageren op dit blogbericht.
Groetjes,
Boris van de Boekenbeurs
de lepel zakt
mengend,
roerend,
de saus voelt zich in zijn sas
de lepelt spint rond zijn centrale as
mengend,
roerend,
hoogtepunt!
Voeg Piet's Zout met Zeewier toe!
MENG!ROER!
kijk in je brouillon, voeg toe die bouillon!
sudder op een zacht vuurtje
mengend & roerend
roerend & mengend
roermeng,
en giet het over de T-bonesteak
Natuurlijk kunnen wij ook niet bij de pakken blijven zitten, en moeten wij vooruit denken. Daarom besloten wij, in het kader van de opkomst der degustatieve bieren in de culinaire wereld, een Bieravond te plannen.
Het is uiteraard de bedoeling om Piet hierbij te betrekken.
Bij dit gebeuren vragen wij natuurlijk ook jullie hulp om Piet eens in de bloemetjes te zetten, en daarom dachten wij er aan om elk een gerecht uit "Piet's Receptenhoekje" voor te bereiden.
Gezien wijzelf natuurlijk ook niet stilstaan, om niet te zeggen dat ons team het dermate druk heeft dat wij onze plannen slechts gedeeltelijk konden uitwerken op de laatste Algemene ledenvergadering, zijn tips bij dezen ook meer dan welgekomen.
Hij kwam "Dag Piet" "Dag Ilse, k'heb kik goord datter problemen zijn me u béchamelsaus?" "Ja Piet, die kapperlt precies heel den tijd..." "Ajah, en da willen we nie é, ilse? Me gaan wij ne ké kijken é na u kappelende béchamelsaus? (roare tote na de camera)"
Hij zag "Oei oei oei oei oei (pauze, neemt pot op en toont aan camera) Ilse Ilse Ilse, meiske meiske toch, da is inderdaad nie die gladde béchamelsaus die je wilt é (fronst wenkbrouwen en schenkt Ilse een lach)" "Neen é Piet (schuchter lachje)" "Allez, toon ne ké oe daje gij aan u béchamelsaus begint"
Hij overwon "Stop stop stop Ilse, kijk ne keer na wa dadde gij nu aant doen zijt... Door te beginnen met zoveel boter kan die bloem ON-mogelijk al da vet opnemen, en kan die bouillon nooit binden om dan uiteindelijk die gladde saus te vormen die je altijd al 'wouw', ziedet? (piet maakt rare handbewegingen, kijkt met een karikaturale blik naar diezelfde handen)" "En welke bouillon gebruikte hij, voor béchamelsaus gebruiken we plantààardige bouillon Ilse... maar kijk wa da kik in mijn koffer é zitten, voilà Ilse, een cadeautje (overhandigt 'Piet's groentenbouillon')
(even later)
Hij overwon² "Ah, Ilse, kijk ne keer, u saus is mooi glad en luchtig, en oe komt da Ilse, om da 'water de beste saus is'." (Piet neemt de twee potten béchamelsaus waarvan sprake en houdt ze ter vergelijking voor het oog van de camera) "Ziedet verschil, Ilse?!" "Ja Piet" "Ilse, is dit de béchamelsaus die jij 'wouw'?" "Ja Piet" "Maar ge wedet é Ilse, ik ga nie weg voor daje mij zegt wa dawe vandaag geleerd ebben...en da is punt 1:..." enz...
P.S. "Ilse, ik ben der mee weg, ik geef u nen dikke kus (dikke kus, Ilse krijgt rode plekken) en ik ben der mee weg, Salu"
Welkom op deze blog.
In barre tijden van de financiele alias economische alias de grootste sinds de jaren '30 crisis, verdwenen bepaalde publieke helden een beetje meer(t) van het publieke toneel.
Wij willen dit fenomeen tegengaan en richtten daarom een S.O.S Piet Fanclub op.
We namen ons voor om op deze blog regelmatig Piet-gerelateerde berichten/anekdotes/postmodernistische keukenrecepten/dadaistische poezie te posten.
Nog even melden dat we een onoficiele fanclub zijn en dat ons berichtgeving desgevolge onjuiste informatie kan bevatten. Verder wensen wij ons ook volledig te distantieren van gebeurlijke of vermijdbare ongevallen.
Groetjes,
Boris van de Boekenbeurs