De hoeveelheden zijn zo gekozen, om in één keer 4 porties voor 3 à 4 personen, klaar te maken. Deze saus laat zich heel makkelijk invriezen en blijft lekker bij het opwarmen.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime kookpot en stoof hierin de fijngesneden uien glazig Voeg de fijngesneden wortel en de gedroogde tomaatjes toe en laat nog een paar minuten mee stoven . Voeg beetje bij beetje het gehakt toe en bak rul. Voeg de gepelde en ontpitte tomaten, groene paprika, rode paprika toe. Vul aan met water tot alles mooi onder staat. Voeg de tomaten puree toe. Laat zeker een uur pruttelen op een middelmatig vuur. Bak ondertussen de champignons samen met de look ( ongepeld, enkel gekneusd ), goudbruin in de boter Voeg de champignons en het spaans pepertje toe. Kruid af met peper en zout ( evt. tabasco ) en laat minimum nog een halfuurtje pruttelen op een matig vuurtje.