Voorlopig geen Android-apps op Windows Phone - Siebe
Het project werd in april aangekondigd onder de naam Project Astoria. Met de emulatiekit wordt het makkelijk om apps voor Android om te zetten naar Windows, specifiek voor tablets en smartphones. Dat wil zeggen dat de ontwikkelaars vaker en sneller hun app ook voor het platform van Microsoft beschikbaar maken.
Maar tegenover Re/Code zegt Microsoft nu dat het project achterloopt. Daarbij is het niet duidelijk of het project geschrapt gaat worden of niet. Wel benadrukt Microsoft dat gelijkaardige apps en tools voor iOS en webapps wel klaar zijn. Ook wordt het binnenkort mogelijk om oudere Windows-toepassingen te vernieuwen om ze op smartphones en tablets te laten draaien.
Tegenover iOS en Android blijft Windows Phone (dat binnenkort wordt vervangen door Windows 10 voor smartphones) achter op gebied van apps. Veel populaire tools blijven achterop. Hoewel Windows het derde grootste mobiele besturingssysteem is, kiezen ontwikkelaars vaak om zich te beperken tot iOS en Android. Tools zoals Project Astoria moeten er voor zorgen dat de drempel om ook voor Windows een app te ontwikkelen wordt verlaagd.
2,1 miljoen verwijderverzoeken per dag voor Google - Febe
Afgelopen maand kreeg Google ruim 5.600 verzoeken om ongeveer 65 miljoen links te verwijderen. De meeste daarvan verwezen naar gestolen, illegaal gekopieerde content. Daar moet Google akoord mee gaan. Hoewel Google snel een link zou verwijderen, vertrouwen meer en meer mensen het bedrijf niet altijd. Google reageerde daar op door vorig jaar zijn rangschikkingen te wijzigen. Daardoor staan sites, die inbreuk op het copyright zouden plegen, lager in de zoekresultaten. Daarmee verdwenen inderdaad veel torrentsites uit het zicht, maar veel streamingsites staan nog bovenaan in de zoekresultaten.
Na de aanvallen in Parijs besloot Facebook zijn Safety Check voor het eerst aan te zetten bij een gebeurtenis die geen natuurramp was. Meer dan 4 miljoen mensen maakten gebruik van de tool om familie en vrienden te laten weten dat ze veilig waren en maar liefst 360 miljoen gebruikers kregen de geruststellende notificaties. In de chaos die volgde op de aanslag, bood de tool op deze manier houvast voor veel ongeruste mensen, al kreeg Facebook ook kritiek op zijn beslissing om Safety Check in Parijs te gebruiken.
Safety Check werd vooralsnog echter slechts een aantal keer gebruikt en dit telkens bij natuurrampen. De tool wordt dan ook nog steeds bijgeschaafd en Facebook hoopt Safety Check in de toekomst bij meer tragische gebeurtenissen te kunnen inzetten. In het geval van natuurrampen gebruiken we een aantal criteria, waaronder de schaal en impact. Tijdens een lopende crisis, zoals een oorlog of epidemie, is Safety Check in zijn huidige vorm niet bruikbaar. Er is namelijk geen duidelijk start- en eindpunt, waardoor het jammer genoeg onmogelijk te bepalen is wanneer iemand daadwerkelijk veilig is, schreef Alex Schultz van Facebook.
We besloten om Safety Check in Parijs te activeren, nadat we erg veel activiteit op Facebook zagen tijdens de gebeurtenissen. Dit was de eerste keer dat Safety Check werd geactiveerd voor iets anders dan een natuurramp. Er moet een eerste keer zijn voor alles en voor ons was dit Parijs, besluit Schultz.
Microsoft brengt verbeterde update uit - Ali Ihsan
Samenvatting:
Een update die enkele beveiligingslekken moest dichten, zorgde ervoor dat Windows niet langer naar behoren werkte. Microsoft lost het probleem nu op met een verbeterde versie van de update.
Deze week maakte Microsoft zoals normaal gezien op dinsdag een paar updates. Eén van deze updates moest een probleem oplossen op de manier waarop Windows met lettertypes omgaat, maar zorgde er bij sommige mensen voor dat Outlook niet meer functioneerde. Ook zwarte schermen en het niet langer toegang hebben tot het operating system bezorgde verscheidene Windows-gebruikers kopzorgen.
Velen wisten dan gewoon de update en Microsoft beloofde zo snel mogelijk een oplossing te zoeken. We bekijken de klachten van klanten die problemen met Outlook ervaren na het installeren van Windows KB3097877, zei een woordvoerder eerder deze week.
Een paar dagen later komt Microsoft zijn belofte na en brengt het bedrijf een betere update uit. We raden aan dat klanten deze update uitvoeren om beschermd te blijven, staat te lezen in een statement van Microsoft. Volgens de softwaregigant waren de problemen voornamelijk voor bij Windows 7-gebruikers en de update wordt daarom naar Windows 7- en Windows Server 2008 R2-toestellen opnieuw uitgerold.
De online leerplatformen die de hogescholen en de
universiteiten gebruiken, staan niet alle studenten aan. Een groot tekort aan
gebruiksvriendelijkheid en onduidelijkheid wordt de platformen verweten. Filip
Seuntjes is de domeincoördinator van de technische dienst aan de Universiteit
Antwerpen, die nuanceert de kritiek: Naast gebruiksvriendelijkheid spelen nog
heel andere criteria een rol bij de keuze voor een leerplatform.
Facebook en de Belgische privacycommissie - Ze Ping
Facebook moet stoppen met het opvolgen en registreren van het internetgebruik van mensen die op het internet surfen vanuit België. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter op een maandag maandag beslist. De sociaalnetwerksite krijgt daarvoor twee dagen de tijd en als ze het bevel zou negeren, moet ze per dag een dwangsom van 250.000 euro betalen aan de Belgische Privacycommissie.
Als een internetgebruiker een website bezoekt, plaatst die website meestal kleine bestanden (cookies) op het systeem van de persoon die surft, om ht gesprek van de surfer met de website te vergemakkelijken, bijvoorbeeld door diens taalkeuze bij te houden of om de aankopen van de surfer in zijn winkelmandje bij te houden tot op het ogenblik waarop hij zijn aankoop definitief bevestigt. Die manier van werken is volgens de kortgedingrechter toegelaten zolang de cookies gewist worden bij het einde van de internetsessie.
Goed nieuws voor Androidgebruikers: je kan nu ook zonder internetverbinding op Google maps kijken.
Bovendien kan je allerlei zaken doen als je offline bent zoals:
routebeschrijvingen opvragen, locaties opzoeken, openingsuren van winkels en nog veel meer. Nu kan je dus ook Google maps raadplegen op plaatsen waar geen internetbereik is. Ook voor diegenen die geen internetabonnement hebben is Google maps nu dus toegankelijk. Het grote nadeel is dat deze applicatie heel veel geheugencapaciteit inneemt. De plattegrond van een grote stad zoals bv. Londen kan 380 MB zijn.
Leerlingen kunnen terecht in nieuwe computerklas - Ze Ping
Haaltert - Bij het begin van dit schooljaar zorgde basisschool De
Krekel in Haaltert voor de inrichting van een computerklas, waar de
leerlingen niet alleen computerles, maar ook gewone vakken krijgen. In
totaal zijn er 16 computers opgesteld. Die zullen de hele dag door
kunnen gebruikt worden door de leraar wiskunde.
Vanaf het
vierde hebben alle leerlingen een aparte vakleerkracht wiskunde. Het is
een bewuste keuze om zo in te zetten op gedifferentieerd onderwijs,
legt de directrice uit.
Het vijfde en zesde leerjaar zitten voor
een paar vakken samen en voor andere apart. De graadklaswerking in de
derde graad bevordert onze manier van werken: het zelfstandig leren en
kunnen leren van en aan elkaar.
Tegen 2029 zullen robots onze taal kunnen verstaan en
wij zullen zelf met hen kunnen flirten.
Dit allemaal beweerde Amerikaanse
futuroloog Ray Kurzweil.
In een interview beweert een van s werelds
beroemste futurologen en ontwikkelaars dat in 2029 robots onze taal zullen
kunnen verstaan en ze zullen leren uit ervaringen die ze hebben en zullen
misschien wel slimmer zijn dan de meeste intelligente individuen.
Volgens Ray Kurzweil, die ook werkzaam is bij
internetgigant Google, zullen robots binnen 15 jaar ons gedrag overnemen en
hetzelfde intelligente gedrag vertonen als de mens. In wiskunde zullen ze niet
slimmer worden, want ze zijn nu al slimmer dan ons in wiskunde. Robots zullen
ook kunnen begrijpen wat we zeggen, ervaringen opnemen en zelfs kunnen flirten
met ons. Computers zullen dus slimmer worden dan ons.
Bron : http://www.knack.be/nieuws/wetenschap/in-2029-zal-u-flirten-met-een-robot/article-normal-130567.html
De les online volgen en daarna chatten met de professor en de medestudenten. Zo gaat het eraan toe op de unief van de 21ste eeuw. En al is Vlaanderen geen voorloper in e-onderwijs, in het nieuwe academiejaar zullen er toch weer meer colleges naar het scherm verschuiven.
Ons hoger onderwijs is hopeloos verouderd. Professoren kunnen nu gerust les geven terwijl de leerling oplet, denk je. Nee, dat is juist een probleem. Studenten hebben vaak de neiging om via de computer juist minder op te letten dan als ze daar in de aula zouden zitten. Als je de internetgoeroes en ICT-adepten mag geloven is Vlaanderen compleet de digitale boot aan het missen.