BIRDY Products
Inhoud blog
  • Pre-, Pro- of Antibiotica
  • René Vrebos - Meerbeek
  • omega olie met of zonder schapenvet ?
  • Johnny Franken
  • Colostrum
    Zoeken in blog

    Foto
    Mijn favorieten
  • Pitts
  • Duivengazet
  • duiven.net
  • Tauben.net
  • Pigeonsport.net
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GEZONDHEID ... de basis van prestaties
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nut van omega olie

    Niet alleen in de duivensport heeft men de mond vol over omega vetzuren, bijna elke fabrikant gebruikt in een (dier)voeder of voedingssupplement ergens het woord omega. Heel veel mensen denken ten onrechte dat vet ongezond is.De ENIGE juiste analyse !!!!.

    Je hebt vet en vetzuren. Sommige zijn inderdaad ongezond en vermelden we onder de noemer (dierlijke) VERzadigde vetzuren, dewelke bij mens en dier doet vervetten. ONverzadigde vetzuren zijn echter wel gezond, ze zijn plantaardig of worden uit vissoorten gehaald. De meest essentiële onverzadigde vetzuren zijn omega 3, omega 6 en omega 9. Beschouw ze dan ook als dagelijkse bron van energie in de stofwisseling.

     

    Omega 3-6-9

    Omega 3 wordt dus beschouwd als DE meest essentiële van de 3.

    Enkel omega 3, 6 en 9 zijn essentieel, het lichaam heeft ze nodig om goed te kunnen functioneren.

     

    Maar, omega 9 en  omega 6 zijn in méér dan voldoende mate terug te vinden in het dagelijkse duivenvoer. Een goede omega (olie) mix beperkt deze 2 vetzuren dan ook tot het minimum. De ideale verhouding van deze vetzuren zou minimum 4-1-1 moeten zijn !!

     

    Wist je dat omega 3 vetzuren ontstekingsremmend werken en een teveel aan omega 6 net die onstekingsreacties in de hand werken?

     

    De stammolecule alfa-linoleenzuur ( omega 3 ) kan NIET door het lichaam aangemaakt worden en dient opgenomen te worden via voeding of voedingssupplement (omega olie).

    Het lichaam zet alfa-linoleenzuur wel om in EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (dicosahexaeenzuur) maar deze omzetting gebeurt zo traag en moeizaam dat het rechtstreeks toedienen van EPA en DHA geen overbodige luxe is.

     

    Het nut van omega olie

    Het gebruik van omega olie bij dier en mens, dus ook bij duiven, is uitermate aan te raden. Alleen moet je dus heel voorzichtig zijn dat er olie wordt toegediend met een juiste verhouding omega vetzuren.

     

    Een goede omega olie zorgt ervoor dat de hersenactiviteit gestimuleerd wordt. Diverse studies hebben aangetoond dat jongen welke omega olie vanaf het begin toegediend kregen slimmer waren dan deze welke geen omega olie toegediend kregen. Wanneer nadien gestart werd met toediening had dit nog steeds een positief effect maar de opgelopen achterstand werd niet meer ingehaald. Door toediening van omega olie verkleint de kans op ontstekingen sterk. De bloeddoorstroming naar hart en bloedvaten wordt eveneens bevorderd.

    Omega 3 zal ook een direct effect uitoefenen op het immuunsysteem. Het zal dan ook een betere bescherming bieden tegen virusinfecties.

     

    Rekening houdend met bovenstaande is het van belang dat de olie rijk is aan omega 3 en arm aan omega 6 en omega 9. Ga er maar vanuit dat omega olie waar de omega 3-6-9 verhouding nergens vermeld wordt, meestal de “verkeerde verhouding” heeft EN voor een deel uit dierlijke bron wordt gehaald.. Dikwijls wordt er ook wel een link gemaakt met schapenvet. Schapenvet is hoofdzakelijk dierlijk verzadigd vet en heeft weinig tot niets te maken met onverzadigde omega vetzuren ( met nog een verhoogde kans op PCB’s ).Herinner u maar de dioxinekwestie van enkele jaren geleden !! Nogmaals VERzadigde vetzuren zijn totaal niet essentieel en tevens ongezond.

    Wanneer u birdy-super oil gebruikt, gebruikt u gewoonweg de olie met de beste omega verhouding op de markt !
    Probeer hem uit en u merkt het verschil ... bestellen kan via onze website of via onze verdelers

    http://www.birdy-products.com/?content=bestellen

    11-01-2008, 00:00 Geschreven door BIRDY Products Team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (28 Stemmen)
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Een interessant adres?

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs