Ik ben niet echt een taartenmadam, je kan me zeker geen plezier doen met taarten vol pudding of slagroom. Maar voor deze taart smelt ik volledig. En blijkbaar ben ik niet de enige. Heb deze taart meegenomen naar het werk en in een mum van tijd was ie op.
Voor dit recept haalde ik mijn inspiratie uit de libelle. Het idee en de hoeveelheden voor de frangipane, nam ik volledig over.
Ingrediënten:
- 1 kruimeldeeg
- 85 g zachte boter
- 85 g poedersuiker (ook gekend als bloemsuiker)
- 1 ei
- 2 appels
- 1 eidooier
- 85 g amandelpoeder
- 10 g patisseriebloem
- Scheutje Amaretto (naar smaak)
- extra poedersuiker voor de afwerking
Werkwijze:
- Meng voor de frangipane de zachte boter met de suiker en voeg er het amandelpoeder, de bloem, het ei en de dooier aan toe. Indien gewenst kan er een scheutje Amaretto toegevoegd worden. (Met kinderen hoef je niet bang te zijn, de alcohol verdampt in de oven.)
- Haal het deeg uit de koelkast en leg ze in een beboterde taartvorm. (Ik gebruikte het bijgeleverde bakpapier. Ik beboterde de vorm niet, maar legde de deeg met bakpapier in de taartvorm. Zo haal je de taart altijd makkelijk uit de vorm.)
- Schil de appel en snij'm in blokjes. Verdeel over het deeg en verdeel er de frangipane over. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak de taart 25 à 30 minuten, tot ze mooi goudbruin is. Bestrooi de taart, als ze net uit de oven komt, met gezeefde poedersuiker. Laat ze 15 minuten rusten alvorens te ontvormen.
Tip:
- Lekker met een toefje slagroom
- In de zomer kun je de appeltjes vervangen door stekelbessen.
01-11-2014 om 00:00
geschreven door Biebie_C 
Tags:dessert , appel , fruit , taart
|