Inhoud blog
  • kerstkaarten met wattenschijfjes
  • appeltaart met frangipane
  • Wollen vaasjes
  • Welkom
    Zoeken in blog

    What happens in my kitchen, doesn't always stays there
    omdat in een keuken meer gebeurt, dan enkel de dagelijkse maaltijd te bereiden
    01-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appeltaart met frangipane
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ik ben niet echt een taartenmadam, je kan me zeker geen plezier doen met taarten vol pudding of slagroom. Maar voor deze taart smelt ik volledig. En blijkbaar ben ik niet de enige. Heb deze taart meegenomen naar het werk en in een mum van tijd was ie op. 
    Voor dit recept haalde ik mijn inspiratie uit de libelle. Het idee en de hoeveelheden voor de frangipane, nam ik volledig over. 

    Ingrediënten: 
    • 1 kruimeldeeg
    • 85 g zachte boter
    • 85 g poedersuiker (ook gekend als bloemsuiker)
    • 1 ei
    • 2 appels
    • 1 eidooier
    • 85 g amandelpoeder
    • 10 g patisseriebloem
    • Scheutje Amaretto (naar smaak)
    • extra poedersuiker voor de afwerking
    Werkwijze: 
    1. Meng voor de frangipane de zachte boter met de suiker en voeg er het amandelpoeder, de bloem, het ei en de dooier aan toe. Indien gewenst kan er een scheutje Amaretto toegevoegd worden. (Met kinderen hoef je niet bang te zijn, de alcohol verdampt in de oven.)
    2. Haal het deeg uit de koelkast en leg ze in een beboterde taartvorm. (Ik gebruikte het bijgeleverde bakpapier. Ik beboterde de vorm niet, maar legde de deeg met bakpapier in de taartvorm. Zo haal je de taart altijd makkelijk uit de vorm.)
    3. Schil de appel en snij'm in blokjes. Verdeel over het deeg en verdeel er de frangipane over. Laat 30 minuten rusten in de koelkast. 
    4. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak de taart 25 à 30 minuten, tot ze mooi goudbruin is. Bestrooi de taart, als ze net uit de oven komt, met gezeefde poedersuiker. Laat ze 15 minuten rusten alvorens te ontvormen. 
    Tip: 
    • Lekker met een toefje slagroom
    • In de zomer kun je de appeltjes vervangen door stekelbessen. 

    01-11-2014 om 00:00 geschreven door Biebie_C  


    Tags:dessert , appel , fruit , taart

    Archief per week
  • 10/11-16/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 22/09-28/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs